Causic başarılı olursa.

Normal 0 <w:HyphenationZ

13 Ocak 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir


Mersin maçında gördük ki Antalya kampı Eskişehirspor’a biraz yaramamış gibi görünüyor. O coşkulu futbolundan uzak bir görüntü çizen Eskişehirspor gitmiş yerine daha yavaş pas yapan bir takım gelmiş duruyor. Ancak daha konuşmak için çok erken. Takımın ikinci yarıdaki oyununu Antalyaspor ile oynanan lig maçında görmüştük. O günde son paslarda başarısız olan Eskişehirspor, bu maçta da aynı grafiği çizdi. Ama orada mağlup olmuştu burada ise galibiyete ulaştı. Bundaki önemli unsur ise Mersin’in maçı önemsemediği ve Eskişehir’e 15 kişilik bir kadro ile gelmiş olmasıydı. Ama bir unsur var ki bence bu göze en hoş gelen bir unsur. Eskişehirspor maçı bırakmıyor ve kötü oynasa da galibiyet için çabalıyor. Bunun devam etmesi ise kupa kulvarında bizi sonuca ulaştıracak en önemli unsurlardan birisi.

 

Yeni transfer Causic’in performansı gol atmış olsa dahi ilk maçtan vasattı. Ersun Yanal’ın o oyuncu hakkındaki görevi ise eğer başarılı olursa ilerleyen zamanlarda bunun meyvesini alır. Çünkü Causic topu oyuna sokarak ileri uçta bulunan Tello’ya pas trafiğini aktarmaya çalışıyor. Zaman zaman Tello ile yer değiştirmeleri yerinde bir taktik olarak göz önüne çıkıyor. Çünkü Eskişehirspor’un hızlı pas trafiğini sadece orta sahanın ortasında Tello ile yapmaya çalışıyordu. Ancak şimdi Causic’in gelmesi ile Tello biraz daha önde oynuyor ve yükü biraz daha hafiflemiş oldu. Bu düzenin yerinde olup olmadığını kapalı kutu olan Causic’in ilerleyen zamanlardaki göstereceği performansı ile göreceğiz.

 

Önümüzdeki haftalarda daha yoğun bir maç trafiğine gireceğiz. İddialı bir ekip kurma adına yapılan transferler Causic ve Mrkela’nın bu takıma ne kadar yarar sağlayacağını ileride oynayacakları maçta belli olacak. Ancak kafamdaki görüş ise bu zamana kadar Türk futboluna Selçuk İnan’ı Burak Yılmaz’ı Holosko’yu Colman’ı Onur Kıvrak’ı ve bir çok oyuncuyu kazandırmış olan Ersun Yanal’ın bu oyunculardan istediğini alacak yönünde.  Her ne kadar Malecki, Boffin ve Nuhiu gibi bir katkı yapmayan oyuncuları Ersun Hoca getirmiş olsa da yinede güveniyorum. İnşallah yanılmayız ve takıma yarar sağlarlar.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi