Candemir unutmakta haklı

Açıkça programına katılan MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Eskişehir'in Ankara'da lobisinin zayıf olduğunun altını çizmiş.

28 Nisan 2022 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir

Açıkça programına katılan MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Eskişehir'in Ankara'da lobisinin zayıf olduğunun altını çizmiş. Kendisine sonuna kadar hak veriyoruz. Candemir ayrıca Eskişehir bölgesinden seçilmeyen 3 önemli partinin milletvekilinin yani BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter'in ve CHP'li meslektaşımız Atila Sertel'in bir araya getirilmesi gerektiğini söylemiş. Her üç milletvekilinin de kentimize önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

İsmail Candemir doğru söylemiş ama eksik söylemiş. Bizim aslında 10 değil 11 milletvekilimiz var. 11'incisi ise Isparta Milletvekili Aylin Cesur. Doğma – büyüme Eskişehirli olan Aylin Cesur Isparta'ya gelin gitmiş. Orada rahmetli Süleyman Demirel'in doktorluğunu yapmış ve İYİ Parti'den milletvekili olmuş. Sayın Cesur'un anne ve babasının Eskişehir'de yaşadıklarını, kızlarının da baba evini sıklıkla ziyaret ettiğini biliyoruz. Ancak aynı Aylin Cesur Eskişehir'e geldiğinde bir kerecik tenezzül edip de İYİ Parti'nin kapısını çalmıyor. Bir kere bile hemşerilerinin arasına katılıp, hal – hatır sormuyor. Eskişehir'i de Eskişehirlileri de kafasında silip atmış. Özetlemek gerekirse İsmail Candemir'in Aylin Cesur'u unutması çok doğal. Baksanıza Aylin Cesur bile Eskişehirli olduğunu unutmuş...

Ekmek yine zamlandı

Ekmeğe yine zam geldi. Bundan böyle vatandaşın temel gıda maddesi olan 210 gramlık ekmek, 3 liradan satılacak. Benim tahminin ekmeği yıl sonuna kadar 5 ila 7 lira arasında yiyeceğimiz. Ancak bu varsayımımı Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybetmeyeceği üzerine yapıyorum. Yoksa olası bir dolar atağında ekmek 10 liraya kadar çıkabilir.

Ülkemiz maalesef kendi buğdayını bile üretmekten aciz. Bir zamanların güçlü Türkiyesi, ekmek için el açan bir Türkiye gelmiş. Ülkemiz hızla bir uçuruma doğru ilerliyor. Ülkeyi yönetenlerin artık algıyı yönetmek yerine ekonomiyi yönetmeye başlaması lazım. Yoksa 2 – 3 ay içerisinde ekmeğin 5 lira olduğunu konuşabiliriz.

Allah'ın sopası yok

Gezi davası olarak bilinen dava sonuçlandı ve sanıklardan Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Kendisini "AK Partili Osman Kavala" olarak tanırız. Bir dönem AK Parti'ye kayıtsız şartsız destek veren bir işadamıdır. Daha sonra Gezi olayları oldu ve ayrı düştüler. Her neyse; Vıcık vıcık ilişkilerini hatırlatıp da dostlarımızı utandırmayalım. İşte o Osman Kavala uzun süren bir yargılama neticesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Üzüldüm mü? İnanın zerre kadar üzülmedim. Kendisi İlker Başbuğ gibi kahraman askerlerimiz PKK şahitliğinde ve Fetö kumpasında hapislere atılırken, "Yetmez ama evet" diyordu. Hani "Beter olsun" demeyeceğim elbette. Ancak "Allah'ın sopası yokmuş" demekten de kendimi alamıyorum.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bedri lalahan 29 Nisan 2022 00:56

Osman kavala AK partili de CHP kavalayı neden ölümüne savunuyor ? Ben cahilimde kusura bakmayın !

0 0 Cevap Yaz
Ferhat 26 28 Nisan 2022 11:09

Kerem bey, rahmetli İbrahim Erkal'ın şarkılarından birinde şu cümle geçiyor; Unutma unutulanlar unutanları asla unutmaz. İşte biz Eskişehirliler olarak, bizleri Ankara'da veya şehrimizde unutanları unutmuyoruz. Zamanı gelince ise sandıklarda cevabımızı veriyoruz, vereceğiz her zaman. Ne derler bilirsiniz, Yiğit at yemini arttırır. Herkes kendi bilir...

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi