Çamaşırı robot katlayacak

Çamaşır katlama zahmetini ortadan kaldıran teknolojiyi de geliştirdik

13 Ocak 2019 10:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Çamaşır katlama zahmetini ortadan kaldıran teknolojiyi de geliştirdik. Çamaşır katlama robotu, ABD’de dünyanın en büyük teknoloji fuarında sergilendi.Robot, fotokopi makinesini andırıyor ama o bir çamaşır katlama asistanı. Yeni geliştirilen makine Amerika’da düzenlenen teknoloji fuarında büyük ilgi gördü. Bu pratik yardımcı 5 dakikada 25 parça çamaşırı katlayabiliyor. Alt haznesinden de düzgün şekilde çıkarıyor.

S10 20 Şubat’ta geliyor


Samsung, markanın amiral gemisi olan Galaxy S serisi telefonlarını tanıtacağı yeni Unpacked etkinliğinin tarihini açıkladı. Etkinlik, 20 Şubat Çarşamba günü saat 11: 00’de, San Francisco’daki Bill Graham Civic Auditorium’da gerçekleşecek. İlk gelen bilgilere göre, Galaxy S10 ve S10 +’ın üç farklı şekilde sunulması bekleniyor; 5,8 inç, 6,1 inç ve 6,4 inç. Modeller yerleşik ekran içi parmak izi tarayıcısına da sahip olacak.

11 Eylül'ün gizli belgeleri

The Dark Overlord Hacker grubu, ABD’ye karşı düzenlenen 11 Eylül saldırıları ile bağlantılı 7 binden fazla belgeyi internet ortamında yayınladı.2 milyon dolar değerinde Bitcoin ödemesi almadıkları takdirde 11 Eylül belgelerini 5 parça halinde yayınlamakla tehdit eden ve 650 civarı belgeyi geçtiğimiz günlerde yayınlayan grup, 11 Eylül saldırıları ile ilgili 7 bin 500 kadar belgeyi daha internette yayınladı. Belgelere göre, sigorta şirketleri ödemeleri asgariye indirmek için saldırıda kullanılan uçakların sahibi olan hava yolu şirketini, uçak üreticilerini, ABD Federal Havacılık Kurulu ve teröristleri suçlama yoluna gidiyor. Aynı belgelere göre, şirketler, saldırıda kullanılan Boeing 757 ve 767 tipi uçakları uygun elektronik aktarıcı ile donatmadığı için Boeing şirketini suçlama üzerinde yoğun mesai harcadı.

Tuvalete telefonla girmek!

Tuvalete cep telefonu ile girenler dikkat! Tuvalete götürdüğünüz cep telefonu, ortamdaki mikropları toplayıp el, ağız ve cildimiz yoluyla bize taşıyor...İngiltere’deki Surrey Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji öğrencileri, geçtiğimiz yıl cep telefonlarını yakından inceledi. Buna göre cep telefonlarında tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunuyor. Uzmanlar, cep telefonu temizliğine özen gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyor

2030'da neler olacak?

CITE Research ile Dassault Systèmes, tüketicilerin 2030 yılında teknolojiden neler beklediğini araştırdı. Buna göre tüketicilerin yüzde 71’i elektrikli araç kullanmayı, yüzde 51’i hyperloop ile ve yüzde 38’i hava taksisi ile seyahat etmeyi bekliyor. Yüzde 73’ü evde uzaktan izlenen cihazları, yüzde 70’i tam bağlantılı akıllı ev sistemlerini ve yüzde 40’ı sanal ev robotlarını kullanacağını öngörüyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi