Çakmak Hakim

Cihan Yıldırım yazdı

18 Mayıs 2017 09:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak’ı ES TV’de konuk ettik. Çakmak, hakimdi. Danıştay’ın hemen her kademesinde uzun yıllar hakim olarak görev yaptı. Dönemin muktedirleri tarafından yapılan ‘sürgünü’ kabul etmeyip mesleğini bıraktı.
Bir süre avukatlık yaptı. Ardından da Büyükerşen’in ‘sağ kolu’ oldu. Böylece memleketi Eskişehir’e hizmet etme fırsatı yakaladı.
ES TV’de ikinci kez ağırladığımız Çakmak’ı ve yaptıklarını bir süredir takip ediyoruz. Sıradışı bir bürokrat olan Çakmak, çözüm odaklı ve iş bitirici yaklaşımıyla farkını ilk günlerden itibaren hissettirdi.
Önce Büyükşehir Belediyesi’ne ardından dra kentimize ayrı bir hava kattı.
Beni ve tanıdığım insanları en çok etkileyen özelliği meselelere olan hakimiyeti. Çakmak, sanki 20-30 yıldır Eskişehir’de gibi… Yapıp ettiklerini görünce sanki belediyede dördüncü dönemini geçirdiğini düşünüyoruz.
Olaylara yaklaşımına bakınca idare sanatının en ince ve en güzel yönlerini ustalıkla kullanmasına şaşırmamak elde değil.
Kent sorunlarına çok hakim… Tramvayın hangi kavşakta hangi zamanlarda ne kadar süre beklediğini biliyor.
Kırsala özel bir ilgisi var… Proje Ofisi’nden güzel işler çıkmaya başladı.
Porsuk Barajı ve suyun temizliği geldiği ilk günden itibaren gündeminde. Kimsenin ifade etmeye cesaret edemediği şeyleri rahatlıkla dile getiriyor.
Sarıcakaya’daya dikilen dut ağaçları, Seyitgazi’nin temiz su sorunu ya da en ücra mahalleye atılan asfalta kadar her şeyden haberdar, tüm bu işlerin merkezinde. Ve sahada…
Tur otobüslerinin yarattığı sıkıntıyı görmek için pazar günü erken saatte kalkıp yollara düşüyor… Aldığı brifingle, gelen şikayetlerle, duyumlarla yetinmiyor. Atlayıp gidiyor, kendi görüyor, dinliyor, not alıyor…
Bu özelliği de onu meselelere ‘hakim’ yapıyor.
Çakmak ‘şaşırtmaya’ devam ediyor.
Televizyon programından sonra kendisi hakkında ‘olumlu’ görüşmeler yaptım. Kimi ‘kim bu adam’ dedi, kimi ‘çok akıllı birine benziyor’ dedi… Bazıları da “Kendini çok iyi yetiştirmiş” diye görüş bildirdi. İlk programın sonrasında da benzeri tepkiler olmuştu.
Çakmak, dikkat çeken bir isim. Her geçen gün de dikkatini çektiği kimselerin sayısı artıyor. Eskişehir’in geleceğinde olması muhtemel isimlerden biri. Bunun için becerileri arasına ‘politika yapmayı’ da eklemesi gerekir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi