Bugün zam gelmedi

Önceki gün havuz medyasında benzer manşetler paylaşıldı, “Bir sene boyunca köprü ve otoyollara zam yok!” Haberin ayrıntısını okuyunca öğreniyoruz ki, meğer asrın liderimiz köprü ve otoyollara zam yapmayacağını açıklamış

11 Ocak 2023 07:22
A
a
Sütiş Eskişehir

Önceki gün havuz medyasında benzer manşetler paylaşıldı, “Bir sene boyunca köprü ve otoyollara zam yok!” Haberin ayrıntısını okuyunca öğreniyoruz ki, meğer asrın liderimiz köprü ve otoyollara zam yapmayacağını açıklamış. Büyük haber buymuş…

Şimdi benim bildiğim kadarıyla bir ürüne zam gelmesi haberdir. Zam gelmemesi haber olmaz. Bizim AK Gazetelerimiz gelmeyen zammı haber yapmakla kalmıyor, bir de bu haberi manşetten paylaşıyor.

İşte özgür basının olmadığı memleketlerde gazetecilik tam olarak budur. Yarın – öbür gün “Bugün süte zam gelmedi” diye manşet atabilirler. Sürmanşete “Üç gündür ekmeğe zam gelmedi” diye başlık atabilirler. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzü kutlayan bütün dostlarımıza selam olsun. İşin doğrusu Anadolu’daki meslektaşlarımızın yarısının asgari ücretin altında çalıştığı bir ülkede, kutlama yapmayı pek uygun görmüyoruz. Gazetecilerin şanslılarının kovulduğu, şanssızlarının ise zindana tıkılıp, sürgüne gönderildiği bir memlekette gazeteciler günü kutlanmaz. 

İnşallah günün birinde yapılan zamların yazıldığı, yapılmayan zamların manşete atılmadığı bir Türkiye’de yaşarız.  İşte o gün özgürlüğümüzün tadını çıkarak ve istediğimiz günü ağız tadıyla kutlarız. Yoksa bu memleket felaketten felakete sürükleniyor; kutlanacak bir şeyimiz kalmadı.

 

Eskişehir’de seçim başladı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 18 Haziranda gerçekleşmesi beklenen seçimler için kolları sıvadı. Kurt seçim çalışmalarına memleketi Seyitgazi’den başladı. Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur da Eskişehir’e uğradı ve Eskişehir’deki seçim çalışmalarını başlattı. Balıkesir Milletvekili Uygur “Türkiye Yüzyılı” vurgusu yaparak Eskişehir’de hedeflerinin büyük olduğunu belirtti. Bu Pazar günü il kongresini de bitirecek olan İY Parti’nin de bütün gücüyle seçimlere asılacağını tahmin ediyorum.

Bütün bu haberler gösteriyor ki Eskişehir seçim atmosferine girdi. Eskişehir’de partiler arasında nezaketle ilgili bir sorunumuz yok. Ancak Türkiye geneline bakarsak ortamın çok ama çok gergin olduğunu söyleyebiliriz. Bu gerginlik hayra alamet değil ve bir an önce bitmesi gerekiyor. Aksi takdirde ve maazallah hiç istemediğimiz gelişmelerle karşılaşabiliriz.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cemil Cahit 12 Ocak 2023 09:14

Sayın Yazar doğal olanı zam olmaması değil zam yapılmamasıdır. Ancak Candaş sosyal medya kullanıcıları bir platformda köprülere ve otoyollara fahiş zam yapıldığına dair mesajları dolaşıma sokunca mecburen bu durum haber olmak zorunda kalmıştır. Unutmayın hırsız da arsız da kabahatlidir.

0 0 Cevap Yaz
Esk26 11 Ocak 2023 20:15

Si jiye taraflı gazete yapıyorsunuz, köprüye otobana yok ama Eskişehir'de surekli suya ve toplu taşıma araçlarına zam yapılıyor üstelik yılda 3-4 kez

3 0 Cevap Yaz
Nurullah 11 Ocak 2023 11:15

kerem bey 28 kasımda suya gelen %70 zamdan sonra suya kaçıncı kez ve ne kadar zam yapıldı . bunun haberini yapınız.

3 0 Cevap Yaz
eses 11 Ocak 2023 10:49

tek umudu zama bağlamak acaba yumuşak karnı pahalılık olursa oradan vururuz düşüncesinin zam yapılmayarak elinden uçup gitmesi elinden oyuncağı alınmış bir cocuk üzüntüsü

3 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi