Bu uygulamaları derhal durdurun!

Serkan Açıkgöz yazdı

1 Nisan 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
 
Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir, cep telefonlarında isimden numara veya numaradan isim sorgulama yapabilen uygulamaların yasaklandığını ve derhal durdurulması gerektiğini söyledi. Başkan Bilir bu gibi uygulamalar için yoğun şikayetlerin geldiğini belirterek "6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuatta dayanağı bulunmaksızın ilgili kişilerin iletişim bilgilerinin paylaşımını yapan internet siteleri ve uygulamalar tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetinin derhal durdurulması gerekmektedir." dedi.
 
 
Facebook önlemleri artırdı
 
50 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin Donald Trump'ın ABD'deki başkanlık seçimi kampanyasında Analytica analiz şirketi tarafından ele geçirildiğinin ortaya çıkmasının ardından veri güvenliği konusunda eleştiri oklarının hedefi haline gelen dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook, sosyal medyada yayılan yalan haberleri azaltmak için fotoğraf ve videoları doğrulatmaya başladı. İlk olarak Fransa'da başlatılan yeni proje, yakın zamanda daha fazla ülkede uygulanmaya başlayacak.
 
 
Dikkat! Youtube çok sıkıcı olacak
 
YouTube'un müzikten sorumlu yöneticisi Lyor Cohen, platformu müzik dinlemek için kullananlara rahatsız edici sıklıkta reklam göstermeyi planladığını belirtti. Spotify ve Apple Music ile rekabet edecek bir müzik servisi üzerinde çalışan YouTube, video paylaşım sitesinde ağırlıklı olarak müzik dinleyen kullanıcıları reklamlarla yeni servisine yönlendirmeye çalışacak.
 
 
Tesla 123 bin aracı geri çağırıyor
 
Elektrikli otomobil üreticisi, direksiyon sorunu nedeniyle Nisan 2016'dan önce üretilen Model S araçlarını geri çağırdığını açıkladı. Soğuk hava koşullarında tuzlanan yollardaki kalsiyum ve magnezyumun Model S araçların direksiyon cıvata dişlerinde aşınmaya neden olduğu kaydedilen açıklamada, bunun düşük hızlarda sürüşü ve park anında sürücüyü zorlayabileceği ifade edildi.
 
goo.gl kapanıyor!
 
Google URL kısaltma servisi goo.gl, Nisan ayından başlayarak kademeli olarak kapatılacak. Şirket, kapanma nedeni olarak, hizmetin başladığı 2009’dan beri kullanıcıların içerik paylaşma biçiminin önemli ölçüde değiştiğini gösteriyor. Alınan bu kararda iyi olan ise, mevcut goo.gl ile kısaltılmış olan bağlantılar, hizmet kesildikten sonra da çalışmaya devam edecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi