Bu özellik çok konuşulur

Serkan Açıkgöz yazdı

21 Ocak 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Instagram çok konuşulacak bir güncellemeye imza attı. Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram getirdiği yeni özellik ile gündemde. Instagram, Direct Message bölümüne girdiğimizde listemizdeki kişilerin son görülmelerini bizimle paylaşmaya başladı. Bu yüzden yeni özellik "beyaz yalanları deşifre edecek" özellik olarak da sosyal medyada günün konusu oldu. Peki Instagram'daki son görülme özelliği nasıl kapatılır? İşte adım adım yapmanız gerekenler... İlk olarak Instagram uygulaması içerisinde yer alan Ayarlar bölümüne girin. Daha sonra ise alt kısımda yer alan 'Hareket Durumunu Göster' seçeneğini devre dışı bırakın. Bu işlemden sonra arkadaş listenizdeki kişiler sizin son görülme zamanınızı göremeyecek.
 
 
Yavaşlatılan iPhone'lara müjde
 
Tim Cook, iOS 11'e yapılacak yeni güncellemenin iPhone telefonlarda pil performansını düşüren özelliği etkisiz kılma seçeneği sunacağını açıkladı. Her yeni iPhone modeli çıktığında bir önceki yavaşlıyor ve kullanıcılar yeni model almaya mecbur bırakılıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan test sonuçları ve raporlar da, bu gerçeği doğrular nitelikte. Eski iPhone'ları bilinçli olarak yavaşlatan ve insanları yeni iPhone modeli almak zorunda bırakan Apple, iPhone 6, 6S, SE ve iPhone 7 modellerinde "pil ömrünün azalmasına bağlı olarak meydana gelebilecek beklenmedik kapanmaların önüne geçmek için" yavaşlattığını iddia etmişti. Açıklamanın ardından, ABD’nin farklı eyaletlerinden Apple hakkında toplu ve bireysel davalar açılmıştı. Apple ise "İndirimli batarya satacağız" diyerek özür dilemişti. Ayrıca Samsung firmasına da yavaşlatma soruşturması başlatıldı. Telefonların performansının düşürülmesi, planlı eskitme iddiaları üzerine Apple'dan sonra Samsung hakkında da resmi inceleme başlatıldı. Güney Koreli üretici hakkında ilk kez böyle bir gelişme yaşanıyor.
 
 
Kayı ve Koral Afrin sınırında!
 
Milli silah ve savunma sistemleri Afrin sınırında görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin Harekatı için Suriye sınırına birçok farklı kentten askeri araç ve personel sevkıyatı yapılmaya devam edilirken, yerli silah ve savunma teknolojileri bölgenin en dikkat çekici unsurlarından birisi oldu. Onlarca farklı elektronik algılayıcıya ev sahipliği yapan ve sınır hattını 7/24 gözetleyen sistem, bu sayede sınıra yaklaşmakta olan araçları, insansız hava aralarını ve insanları tespit ederek komuta merkezini uyarıyor. Tüm görüntülerin tek bir merkezde toplandığı sistem yasa dışı faaliyetlerin kanıtlanmasını sağlıyor.
 
 
Yavaş yüklenen sitelere kötü haber
 
Google'da telefondan yapılan aramalarda, sitelerin içeriklerinin yanı sıra yüklenme hızları da önem kazanıyor! Eğer bir internet sitesi sahibiyseniz, sitenizin performansı ve yükleme süresi kısa bir süre sonra Google Aramaları'nda gözükeceğiniz konumu etkileyebilir. Firma, yaptığı açıklama ile artık mobil arama sonuçlarında sayfa hızının da sıralamayı etkileyeceğini duyurdu.
 
 
Youtuberlara kötü haber
 
Youtube'dan para kazanmak artık daha zor. Video yayıncılarının Youtube platform üzerinden para kazanması artık çok fazla kritere bağlı olacak. Platformda reklam ücretlerinin daha pahalı olduğu en popüler videoların, çalışanlar tarafından manuel olarak kontrol edileceği de belirtildi. Bu adım, bazı reklam verenlerin boykotu ve bir intihar etmiş bir kişiyi gösteren videonun popüler bir vlogger (video blogger) tarafından YouTube'a yüklenmesinin tepki çekmesinin ardından geldi. İnternet devi Google'a ait olan platform, videoyu yayından kaldırmakta geç kalmakla eleştirilmişti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi