Bu da mı gol değil?

Koronavirüs krizi hem ülkemizin hem de kentimizin bazı sorunlarını unutmamıza neden oldu

7 Mayıs 2020 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Koronavirüs krizi hem ülkemizin hem de kentimizin bazı sorunlarını unutmamıza neden oldu. Bunlardan biri de Alpu'ya kurulması planlanan termik santral. Söz konusu termik santralin zehir saçacağını, vatandaşı kanser edeceğini, tarım ve hayvancılığı bitireceğini söylemeye gerek bile yok. Ancak aynı santralin bir takım müteahhitleri ve şirket sahiplerini zengin edeceğini de söylemeye gerek duymuyorum. Eskişehirliler olarak bu termik santral belasına karşı dik durduk. CHP ve İYİ Parti'nin pozisyonu belliydi. Ayrıca iktidarı destekleyen MHP de termik santrale karşı çok net ve sert bir tutum aldı. AK Partili dostlarımız ise en zor durumdaydı. Kendileri bu belayı istemeseler de, Saray'da bulunan bir takım hokkabazlarla aralarının açılmasını istemediler. Termik santrali ne onayladılar ne de reddettiler... Bu tutumları Alpu seçimlerini kesinlikle kaybetmelerine, Büyükşehir ve Odunpazarı seçimlerinde yara almalarına neden oldu. Şimdi Eskişehirlilerin hoşuna gidecek bir gelişme olduğunu belirtelim. Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı bir dava sonuçlandı ve yüce mahkeme, bir takım işadamlarının değil, halkın yanında karar verdi. "... davayı kazandık. Hem yerel yönetimler olarak bizler, hem sivil toplum kuruluşları hem de hemşehrilerimiz bu yanlış kararın hukuksal düzlemde bozulacağına yürekten inanıyorduk..." diyen Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir halkının kazandığı savaşı âdetâ kutlamış oldu... Eskişehir'de büyük bir kötülüğün yapılmasına "Dur!" denildi. Hani 'Şakayla karışık, Sadri Alışık' Hâkime, "Bu da mı gol değil?" derdi ya; işte biz vatandaşlar da böyle sevindik ve Saray'a karşı, "Bu da mı gol değil?" demek şansını yakaladık.

Aman kimseler duymasın 

Büyükşehir Belediyesi salgın nedeniyle işsiz kalan garibanlara yardım etmeyi sürdürüyor. 'Bizi kıskanan Almanya' esnafına "Siz kirayı filan düşünmeyin" derken, asrın hükumetimiz vatandaşa İBan numarası gönderiyor. Neyse ki devletimiz yalnızca hükumetten ibaret değil. Devletin asli unsuru olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de iş başında. Büyükşehir yetkilileri Lokantacılar Odası, Kahveciler Odası, Kuaförler Odası gibi kurumlarımıza destek veriyor. Aynı Büyükşehir yetkililerinin Sokak Müzisyenleri Derneğine de el uzattığını öğrendik. Demek ki bu memlekette sarayında sefa sürenlerin dışında da yöneticiler varmış. Yine de Büyükşehir Belediyesi'ni överken ihtiyatlı davranıyoruz. Şimdi Saray'da birileri duyar da hizmetleri engelleyebilir. Biz Büyükşehir Belediyesini övelim elbette. Fakat siz kimseye bu büyük başarıları söylemeyin; Hizmet etmeyi beceremeyip, başkalarının hizmetini engellemeye çalışanlara hedef göstermeyin. Aramızda kalsın...

Büyükerşen ve Özdemir 

Büyükşehir Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının arkasında olduğunu biliyoruz. Sivil Topluk Kuruluşları hem ekonomimizin hem de demokrasimizin temelini oluşturuyor. Bu STK'lardan biri de Kahveciler Odası... Koronavirüs salgını en çok hizmet sektörünü vurdu. Doğal olarak kahvehane ve kıraathane işletmecileri de çok olumsuz bir şekilde süreçten etkilendiler. Ancak Kahveciler Odası'nın çalışkan Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Özdemir'in çabaları, bir takım olumlu neticeler vermiş durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'le temasa geçen Özdemir, Belediye'den erzak yardımı almayı başardı.İrfan Özdemir gibi isimsiz kahramanlar ve Yılmaz Büyükerşen gibi isimler olduğu müddetçe biz bu krizin de altından kalkarız. Evvel Allah... Biz bize yeteriz, saray ve lüks düşkünleri aradan çekilsin yeter.

Siirtli Mustafa Özer 

Teknik Direktör Mustafa Özer kulübümüzün zor durumuna dikkat çekerek, "Başka Eskişehirspor yok" ifadelerinde bulundu. Şemde ikinci lige – eğer ki bir mucize olmazsa elbette – düşmemiz kesinleşti. Bunun dışında futbol camiasına o kadar çok borcumuz var ki, bir küme daha aşağı, yani 3'üncü lige düşmemiz de olası. Bütün bu durumlar karşısında Eskişehirsor camiasının bir araya gelmesi gerekmiyor mu? Ancak bizde birlik ve beraberlik çağırısını Siirtli Mustafa Özer yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz elbette. Ancak Eskişehirli bir takım işadamlarımızın da utanması gerekmez mi?

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Haydar 8 Mayıs 2020 01:11

Aaaa ne yapmış büyük şehir belediyemiz covid-19 heykeli mi yapıldı acaba bu şehir de! Ya da heykellere maske mi takıldı? Kerem bey bir saysanıza lütfen şu korona günlerindeki ve 21 yıldır yapılanları! Uzun bir çalışma yapın birkaç ay bunun için çalışın. Yapılanı ve yapılmayanları da yazın lütfen. Yapılanların etkisini 'de yazın! Yapılmasa ne olurdu onları da yazın! Samimi olun lütfen her şeyi açık açık yazın. Bunları görmeyen bilmeyenlerde öğrensin bilgi sahibi olsun! Bu şehre yapılan her ne ise kim ne yaptıysa ne yapmadıysa hepsini detaylıca yazın lütfen!

2 1 Cevap Yaz
dağ çiçekleri 7 Mayıs 2020 16:48

Sezar, bende on paralık, el kadar bez parçası maskeyi iki aydır bekliyorum. Gelmedi. gözüm hep yollar da. Ha.. kolonyamı da isterim. söz vermişlerdi. Fakat öğrendim ki, bize verecekleri maskelerimizi bizden gizli mi diyeyim, davul zurna eşliğinde mi diyeyim her neyse, uçaklara doldurup Avrupa'dan Amerika'ya kadar o çok sevdikleri dostlarına göndermişler. Haliyle uzattığımız elimiz de boş kaldı. Biz daha çok bekleriz. Belki, yazın kavurucu sıcağında, maske veremedik ama kömür verelim ısının derler. Ne yapalım ona da razıyız. Hoş devletin uzattığı eli geri çevirecek değiliz ya.

5 8 Cevap Yaz
erhan 7 Mayıs 2020 15:32

Maşallah Hocam tesis canavarıdır Kerem bey bu güne kadar yaptığı tesisleri bir çırpıda sayın desem eminim sayamassınız o kadar çok ki?

5 4 Cevap Yaz
Sezar 7 Mayıs 2020 12:33

82 milyon için çalışanlar , pandemi bitiyor hala 25 kuruşluk maskeyi gönderemedi.

7 8 Cevap Yaz
Halil 7 Mayıs 2020 12:24

Şu rant yüzünden Erenköy mahallesi mağdur millet dokunsan yıkılacak evlerde oturmak zorunda kalıyor gelsinde buraya kat artırımı versin bide biz görelim yüzünü başkanın

2 11 Cevap Yaz
kapak 7 Mayıs 2020 10:02

2 koli ile hava atmayın. 82 milyon için çalışıyor o beğenmediğiniz kesimler.

3 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi