Boşuna ümit etme

Murat Özgül yazdı

19 Eylül 2017 08:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Yaş ilerledikçe sağlık sorunları yaşarız. Vücudun değişik bölgeleri alarm vermeye başlar. Gizli olur, açıktan kendini belli ederek gelişir. Çare aramaya başlarız. Sağlık sektörü aklımıza o zaman gelir. Kaliteli ve güvenilir hizmet almak için başvurmadığımız yer kalmaz. Bedava sunulanı vardır, parası olanlar içinse, alternatif çoktur. Yaşam savaşı içindeki dar gelirliler için harcamalar ağır gelmeye başlar… Bütçe şaşar, iki yaka bir araya gelmez olur.
Sağlıklı yaşamı geri kazanmak çok zordur. Bir kere bozulmaya görsün. Rektifiye görmüş araç gibi, ilk günkü gibi olamaz insan. Geçmiş yaşam sorgulanmaya başlar. Nerede hata yaptık denir de dönüş yoktur artık.
Özgürlük ve özgür yaşam da öyle değil midir? Çıkar için özgürlüğünden feda edersen, birilerine kulluk edersen, kısa vadede kazandığını zannedersen, kaybının çok daha büyük olduğunu ilerleyen günlerde görürsün.
Özgürlük, insanca yaşam ve davranma alışkanlıkları bir kere elden gitmesin, dönemezsiniz kolay kolay eski günlere… Bazı şeylerin değeri kaybedildikten sonra daha iyi anlaşılır da, geri kazanabilmek mümkün olamaz.
Aynı vücudumuza yaptığımız haksızlıklar gibi, biz yaşantımızda ve siyasi tercihlerimizde nerede hata yaptık. Başımıza gelenler nedendir diye hayıflanmaya başlarız.
Kısa vadede elde edilenler da yavaş yavaş kaybedilmeye başlayınca pişmanlık da başlar. Ama meşhur sözümüzdür. “ Son pişmanlık fayda vermez.”
Siyasette, yaşam biçiminde verilen tavizler, yapılan yanlış tercihler yalnızca sizi değil tüm toplumu ve geleceğinizi etkiler. İran’da bulunduğum dönemde, çok kişinin durumundan hoşnut olmadığını fakat ellerinden bir şey gelmediğini, örgütlenemediklerini görmüştüm. Evlatlar babalarına “siz bu devrimi ne için yaptınız? “ diye sorduklarında cevap alamıyorlardı. Herhalde yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu olsa gerek…
Sağlıklıyken sağlıklı yaşamın ve bizlere emanet verilen vücudumuzun kıymetini bilmek, özgür ve mutlu yaşarken de bireysel özgürlüğün ve yaşam koşullarının değerini bilmek gereklidir.
Her ikisi de elden gittikten sonra geri dönüş olmuyor… Boşuna ümit etme…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi