Bölünmeden sonra kolay olmayacak!

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin dijital ortamda çıkardığı bir dergi var. -Aktif ESTÜ…

7 Mayıs 2020 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin dijital ortamda çıkardığı bir dergi var.
-Aktif ESTÜ…
Dergi sadece kampüs içinde sınırlı değil! Eskişehir ve ülkemiz için önem taşıyan konulara da değiniyor, farkı röportajlar gerçekleştiriyor.
Son sayısında Eskişehir yükseköğretimi için önemli bir isim olan Anadolu Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Engin Ataç ile bir söyleşi yapılmış…
-Aklın ve bilimin yolunda bir ömür!
Söyleşiyi Eskişehir medyasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Abidin Kılıç hocamız gerçekleştirmiş. Dolu dolu bir söyleşi olmuş. Bazı bölümler dikkatimi çekti, sizlere aktarmak istiyorum…
Engin Ataç, üniversitelerin bölünmesine rağmen Anadolu Üniversitesi’nden umutlu. Düşüncelerini şöyle aktarıyor:
-Anadolu Üniversitesi 2018 yılına kadar önemli gelişmeler göstermiş ve ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olmuştur. Ancak 2018 yılında yaşanan bölünme, Anadolu Üniversitesi’ni olumsuz yönde etkilemiştir. Bundan sonraki gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz. Ancak Anadolu Üniversitesi, kurum kültürü, deneyimi, nitelikli kadrosu alt yapısı ile temel bilimlerin de yer alacağı yeni bir yapılanma ile atılım yaparak Türk yükseköğrenimindeki yerini alacaktır.
Peki yeni oluşturulan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne nasıl bakıyor Ataç:
-Eskişehir Teknik Üniversitesi nitelikli kadrosu, yönetimi, kurum kültürü ve alt yapısı ile gerekli maddi kaynaklar sağlandığı takdirde Türkiye ve Eskişehir’in gurur duyacağı bir üniversite olacaktır.
Eskişehir’de 3 üniversite mi yoksa tek üniversite mi olmalıydı?
-Bence üniversite sayısından daha önemli olan nitelikli öğretim elemanı sayısı ve bunların birlikte bilimsel araştırma ve çalışma yapabilmeleri için gerekli olan ortam alt yapı ve mali olanaklardır.
Böyle değerlendirince 1993-2018 yılları arasında geçen 25 yılda Anadolu ve Osmangazi üniversiteleri Türk yükseköğrenim kurumları arasında önemli bir yere sahip olmuşlardır. ESOGÜ gelişerek sağlık alanında ağırlıklı olmakla birlikte genel olarak başarılı bir biçimde Türk yükseköğretimine katkı vermektedir. Anadolu ve Eskişehir teknik üniversitesinin bölünmeden önce yakalamış oldukları ivmeyi tekrar yakalamalarının çok kolay olacağını düşünmüyorum.
(ESTÜ’nun dijital dergisini okumak için şu linki kullanabilirsiniz:
https://indd.adobe.com/view/cd8ed11d-6af8-4cb2-ac1b-7650efa5feda
 

YAKALADIĞINA YAPIŞIYOR! 

Salgın nasıl durdurulur!
Hurafe ile değil bilimle…
Şu ana kadar alınan tedbirlere baktığımızda hurafe ile ilgili bir durum var mı?
Yok!
Mesela camiye girip imamı dövüp namaz kılmak isteyen vatandaşa ne diyoruz!
-Gerici! Her yere virüs bulaştıracak? Bu yaptığı iş ne?
Ya da VİP Cuma namazı içinde benzer cümleler kullanılmıyor mu?
Plağı tersten saralım!
1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağına rağmen topluca Taksim Anıtı’na gitmeye çalışana ne denir?
-İlerici mi? Virüsü bulaştırma ihtimali camilerde namaz kılanlardan daha mı az daha mı çok!
Her ikisinde de risk var!
Virüs ilerici-gerici ayır etmiyor. Yakaladığına yapışıyor!
  

FELÇ Mİ EDECEKSİNİZ!

Kenan Evren, darbe yapmış yönetimi ele almıştı…
Bir diktatördü…
Çevresindekiler “kraldan daha fazla kralcıydı” ve Evren’e şu öneriyi getirdiler:
-Devlet Başkanı, Başbakan, MGK başkanı ve Genelkurmay başkanlığı görevlerini de siz üstlenin!
Bunun üzerine Kenan Evren tüm görevleri kendisinin üstlenmesini isteyen MGK üyelerine şöyle demiş:
- Beni Cemal Gürsel gibi felç mi etmek istiyorsunuz?
 

SEVMEK SEVİLMEK

Bilgeye sormuşlar, “Dünyada en güzel şey ne” diye.
-Sevmek demiş”!
-Peki sonra,  demişler.
-Sevilmek, demiş.
-Peki neden sevmek sevilmekten önce geliyor? Diye sormuşlar…
Şu yanıtı vermiş:
- İnsan sevdiğine sevildiğinden daha çok emindir!
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 07 05 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Anadolu 8 Mayıs 2020 10:08

Anadolu Üniversitesinin sadece Açık öğretimden geliri en az 500 milyon lira belki de daha fazladır. Artık o para Eskişehirde kalmayacak. Daha sonra da Anadolu ortalamanın altında bir üniversite olacak. Gelen öğrenci azalacak. kaybeden Anadolu değil Eskişehir olacak. Battı balık yan gider.

1 3 Cevap Yaz
Ne paraymış

Sanki bu para öğrenciye ya da Eskişehir hakkına temettü olarak dağıtılıyordu değil mi? Sınav ücreti düşük olsun diye konuşan var mı? O sınav parası yok diye sınava giremeyen gençlerimiz 'de var bu ülkede! 500milyon değil de 100 milyon olsun meselâ bu muhteşem kaynak!

1 0
Anadolulu

Anadolu ortalamanın altında bir üniversite olacakmış!!! Vay be şimdi lider mi? Dünyanın en başarılı nam salmış üniveristesi idi değil mi bugüne kadar! Her yıl ilk 10 a giriyordu üniversiteler arasında dünyada! Biz duymuyorduk bu haberleri hiç! Evet liderler arasında öğrenci sayısı ile! Adam anket yapıyor ne mezunu sunuz ? A. 4 yıllık fakülte B. 4 yıllık açık öğretim fakültesi. Bu mu ortalamanın üzerindeki üniversite!

1 0
Ali Haydar 8 Mayıs 2020 01:31

1993 2018 arasındaki AÖF gelirleri nerelere harcanmış onları da yazın lütfen! Bunca yıldır ne yaptı Anadolu Üniversitesi dünya da büyük bilimsel araştırma çalışmalara mı harcandı paralar? Dünyaya örnek bilimsel araştırmalar mı yaptı yoksa Mars'a astronot mu gönderildi habersizce? Yıllardır bir güneş enerjili otomobil ile uğraşıp durdular sonuç ne oldu? Engin beye soralım bakalım bunları veya Türk ve dünya bilimine ne gibi hizmetleri oldu da bizim haberimiz olmadı? Japon bahçesini hangi öğrenci görebiliyor ya da girebiliyor? Var mı gören bir öğrenci acaba? Esogü aldı başını gidiyor kendi yolunda! Anadolu nerede acaba? Hangi konuda sıralama da dünyada? Sadece öğrenci sayısı ile AÖF gelirleri ile gündemde liste başı! Sanayi üniversite işbirliği çalışmaları nerede? Haydi gösterin bunları da görelim bilelim! Ne hizmetiniz oldu bu ülke insanına? Bırakın halkı da kendi düşüncenizde olan kişilere ne gibi hizmetiniz oldu? Ne oldu sizden sizi gibi bir rektör gelince başa rahatsız mı etti?

6 2 Cevap Yaz
EsEs 7 Mayıs 2020 23:37

Bırakın hgs'yi başka bir üniversitede çalışan akademik personel olarak girişte üç dört güvenlik noktasından geçip en son ruhsatı bırakarak giriş yapabildim. Mezun olduğum Üniversitemi bu hallerde görmek üzücü. Ayrıca yapılan işin mantığı yok birisi bana anlatsın Eczacılık ve Sağlık Bilimleri teknik bölüm değil mi onlar neden ayrılmadı. Yada moda tasarım veya beden eğitimi teknik bölüm mü? Bir Eskişehirli olarak şehrimin en büyük kurumu olan AÜ'nün bu durumlara gelmesi üzücü.

1 5 Cevap Yaz
Eskişehirli 7 Mayıs 2020 14:19

Eskişehir’le ilgili biri olarak yazıyorum. Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretiminde bir milyonu aşkın talebe var, bir milyon beşyüz diyorlar.. Bunların her biri her yıl ortalama 500 TL. harç bırakıyor. Yani aşağı yukarı bir milyonla 500’ü çarpacaksınız. Paraya bak paraya…Bölünme Anadolu Üniversitesi’ni bitirmiştir. Bu önümüzdeki yıllarda ortaya net olarak çıkacaktır. Bu gelire el kondu. Bölünmeden önce, güçlü maddi yapı dolayısıyla bugün Teknik Üniversite tarafında kalan bölümler çok büyük PROJELERİ yürütüyordu. Bu da Anadolu Üniversitesi’ne artı puan olarak yazılıyordu. Artık Anadolu’nun projeleri yok. Bölünmeden sonra Teknik Üniversite tarafı sessiz sedasız projeleri yürütmeye devam etti. Güçlerini kullanarak bütçede bulmaya başladılar. Bu Teknik Üniversiteye puan getirecek. Sonuç 1958 de kurulan Anadolu’nun helvasını önümüzdeki yıl yiyeyceğiz.

3 8 Cevap Yaz
Yurttaş 7 Mayıs 2020 10:56

Dün Anadolu üniversitesi bin Eczacılık tarafından geçtiğimde giriş kapısında HGS ile geçiş tabelasını gördüm. Şaşkınlıkdan küçük dilimi yutasim geldi. Bu nedir arkadaş?

1 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi