Biz de böyle CHP görmedik

Cihan Yıldırım yazdı

8 Haziran 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Sıhhiye Meydanı’ndaki mitingini takip ettim. ES TV’nin miting öncesi yayını için alana gittim. Amacım yayın sonrası gazeteye dönmekti. Ortamı ‘farklı’ görünce sonuna kadar kalmaya karar verdim.
Ne gibi farklar...
Bir kere meydanda ‘görülmemiş’ bir kalabalık vardı. Her yaştan, her konumdan CHP’li gelmişti. Gençler, köylüler, mitingin sonuna doğru iftar telaşına düşen teyzeler, 40 yıllık partililer, hafiften ‘küskün’ olanlar, yönetici konumundaki CHP’liler...
Ve daha fazlası,hepsi alandaydı.
Yüzleri gülüyordu, ahali umutluydu...
Beklerken ve miting dağılırken insanlar birbirini ‘bu sefer olacak’ diye motive ediyordu, şakalaşıyordu, dönüş yolunda bastıran yağmura rağmen herkes halinden memnundu.
Sanırım Muharrem İnce Eskişehir tarihinin en kalabalık mitingini yaptı. Yanıma gelip ‘Es-Es ne oldu’ diye soranlar oldu. Bu şekilde yedi sekiz kişiyle Es-Es ayaküstü takımı konuştuk.
İnce de Eskişehirspor atkısıyla çıktı kürsüye. Ve ilk sözü ‘böyle miting görmedim’ oldu. Bu söz coşkuyu bir miktar daha artırdı.
İnce’nin konuşmasında ‘şaşırtıcı’ derecede ‘Eskişehir’ vardı.
Bizim şeker fabrikasının kuruluş hikayesini kısaca anlatıp satılacak olmasına tepki gösterdi.
Yine aylardır gündemde olan termik santrali yaptırmayacağını vaat etti. AÜ’nün bölünmesine de tepki gösteren İnce ilk iş olarak ‘Üniversiteleri birleştireceğim’ dedi.
İnce’nin gündeminde yerli hızlı tren ihalesinden çıkarıldığı iddia edilen TÜLOMSAŞ da vardı. İnce ‘’Hızlı treni nerede yapıyorsun? İspanya’dan mı alıyorsun, TÜLOMSAŞ’ta mı yaptırıyorsun’’ diyerek milli değerimize sahip çıktı.
İnce ‘’Eskişehir’e tarifeli uçak seferlerini başlatacağım’’ vaadi de akıllarda kaldı.
İnce, Eskişehir’in son dönemdeki çok önemli sorunlarının hepsine değindi, sözler verdi. Dersine çok iyi çalışmıştı. Etkili tarzıyla sevenlerine ‘unutulmaz’ bir miting yaşattı.
İnce çıtayı çok yükseltti bakalım onu geçen olacak mı?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
KAMİLLL 9 Haziran 2018 10:07

bu uharremi parlatma cabanız fos çıkmasın sonra

8 1 Cevap Yaz
eskişehirli 8 Haziran 2018 18:59

24 haziranda eskişehirde birinci gelen siyasi parti 2019 da büyükşehir belediye başkanlığını alır 24 haziran akşamı gerçek anket ozaman görülür

0 6 Cevap Yaz
memduh 8 Haziran 2018 14:23

Eskişehir 'çizgisi' sadece Muharremin' çıkışına bırnakılmıyacçak kadar Türkiye'ye yayılan bir ışık şavkına dönmleli! CHP yerel YLönetimi, bu çapta kilikilrele toı5plum içinde buluşmadıkça,miğininm birey düzeyindeki 'demokratik' tarifi yearine oturen bir anlamla tanımnanabilmenin Türkiyşe'yşe hediyesi oylmalı bu 'dinamik' Gerisi,şadıklarımızdanm farklı olacaksa!

2 4 Cevap Yaz
GÜZEL GÜNLER GELECEK 8 Haziran 2018 13:23

aynen müthiş bir atmosferdi zaten .eskişehir tamam

6 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi