BENİM ADIM ERKAN ZENGİN

Ben Türk’üm, Türkoğlu Türk’üm. 5 Ağustos 1985 tarihinde Konya Kulu doğumluyum

27 Mart 2013 19:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Ben Türk’üm, Türkoğlu Türk’üm. 5 Ağustos 1985 tarihinde Konya Kulu doğumluyum. Ülkedeki ekonomi şartlardan dolayı babam almış çoluk çocuğu düşmüş gurbet ellere, yolumuz İsveç’e düşmüş. Çocukluğum, gençliğim İsveç’te geçti. Hayatı İsveç’te tanıdım öğrendim. Ancak aile içinde yaşadığım Türk kültüründen ödün vermedim. İki kültürü bir arada götürmenin zorluğunu yaşadım. Yabancı bir ülkede kendini kabul ettirmek o ülkenin milli takımında oynamak çok kolay olmadı. Çok çalışmanın ve yeteneğimin karşılığını en üst seviyede almanın gururunu yaşadım. Ailemin ilk yıllardaki yaşadığı zorluğu biraz olsun kolaya çevirdim. Ailemin ve İsveç’te ki Türklerin gururu ve umudu oldum.
Futbol yaşantımın her kademesini İsveç’te yaşadım. Yeteneklerimi bu ülkede geliştirdim. Ailem ve akrabalarım bu ülkede Türk asıllı İsveç vatandaşı olarak yaşıyor. Doğal olarak Bu ülkenin milli takımını seçmem, Türklüğümle alakalı değil, gösterilen ilgiyle verilen değerle alakalıdır. Ben Türküm, Türklüğümle her zaman her yerde gurur duyuyorum.
Erkan Zengin’in Ocak 2009’da Türkiye macerası başlamış. Son üç sezondur Eskişehirspor forması altında mücadele ediyor. Sakatlıklar ve kısa süreli formsuzluk dışında takımdaki yerini aldı. Bu sezon takıma vermiş olduğu katkı, oynadığı futbol ve futbol topunun bir futbolcunun ayağına yakıştığının en güzel örneği kim derseniz, tabii ki Erkan Zengin dersiniz. Oynadığımız Galatasaray maçında stattaki ve ekran başındaki maçı izleyen herkes, Drogba ve Sneijder’i izleyeceğini düşünürken, Erkan’ı ve Alper’i seyrettiler. Milli takım meselesi de bu maçtan sonra ortaya çıktı. Adama sormazlar mı daha önce neredeydiniz. Bir iki maç performansı ile milli takımı oluşturursanız sonuç maalesef hüsran oluyor.
Erkan’ın Türklüğünü basına malzeme yapanlara soruyorum. Yabancı oyuncuları kağıt üzerinde Türk yapıp milli takımda forma giydirmek zorunuza gitmiyor da, Türk bir oyuncunun yaşadığı, büyüdüğü, doyduğu; sayılıp sevildiği ülkeyi tercih etmesi mi zorunuza gidiyor. Buradan size ekmek çıkmaz başka kapıya.
Eskişehir ve Eskişehirspor taraftarları Erkan’ı bir futbolcudan çok spor sanatçısı olarak seyretmenin keyfini yaşayacak ve takımına ve Erkan Zengin’e bundan sonra daha fazla sahip çıkacağından kimsenin endişesi olmasın.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi