Bedel ödeyenler

Arif Anbar yazdı

9 Nisan 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
ETO seçimleri sona erdi. Mevcut başkan Metin Güler, rakipleri Erdoğan Tekgöz ve Ayhan Sezer karşısında ezici bir üstünlükle seçimi alarak tekrar başkan olmaya hak kazandı. Güler’in seçimden sonra yaptığı dikkat çekici bir açıklaması vardı. Dedi ki Güler: “Üyelerimizin üstünde baskılar oldu, tehditler oldu. Ama ben her konuşmamda ‘ETO üyeleri ne yapacağını bilir’ dedim. ‘Sandıkta bunların hesabı ödenir’ dedim. Bazıları da yaptıkları yanlışların bedelini sandıkta ödemişlerdir.”
Bu durum sadece ETO üyeleri için geçerli değil, bütün Eskişehir için geçerli. Eskişehirli yurttaşlarımız, baskı ve tehditle karşılaşırsa eğer, bedelini mutlaka demokratik yollarla ödetir.
 
Siyasetçi kazandı
 
EOSB seçimlerinden sonra ESO seçimleri de gerçekleşti. EOSB Başkanlığı koltuğuna Nadir Küpeli otururken, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş olarak belirdi. ESO seçimleri sonlandıktan sonra Küpeli’nin çok konuşulan bir açıklaması vardı. O açıklama şöyleydi: “Tabloyu gördük, bu zor bir tablo. Şunu çok net söylüyorum: Siyasetçi kazandı. İnşallah Eskişehir de kazanır.”
Bu açıklamanın, seçimin sıcaklığıyla yapılmış bir açıklama olduğunu düşünmek istiyorum. Zira bu tip hizmet alanlarında siyasetçinin kazanması demek Eskişehir’in kaybetmesi anlamına gelir.
 
Avcı’nın pişmanlığı
 
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Bahçeşehir Koleji Eskişehir Fen ve Teknoloji Lisesi Öğrencilerini TBMM’de ağırladı. Öğrenciler Avcı’ya, geçmişte yaşamış bilim insanlarıyla ilgili yaptıkları projeyi anlattı. Avcı ise öğrencilerden, yaptıkları projeleri diğer okullara giderek tanıtmalarını istedi ve şöyle bir gerçekliği de açık yüreklilikle ortaya koydu. Dedi ki Avcı: “Biz yaptığımız işleri tanıtamıyoruz. Çok güzel işler yapıyoruz ama güzel tanıtmayı beceremiyoruz.”
Avcı’nın bu açıklaması çok değerli. Artık tanıtım işini ülke olarak daha profesyonel hale getirmemiz lazım. Tabi Avcı’nın açıklamasında bir de pişmanlık hissediyorum. TDKB projesi de, tanıtım başarısızlığı nedeniyle güme gitmişti.
 
Vural’a tepkiler
 
Eskişehirspor’da Yılmaz Vural dönemi başladı. Başladı başlamasına da bununla beraber tepkilerde art arda geldi. Vural’a ilişkin; eskiden Eskişehirspor’a tavrının kötü olduğunu söyleyenler, takımın düşüşünün hızlanacağını ifade edenler ve Yücel İldiz’in geri dönmesi için ikna edilmesini isteyenler oldu. Ne diyelim? Her ne olursa olsun, ilk maçını da farklı kaybetmesine rağmen, Vural artık bu takımın teknik patronu. Dileğimiz başarılı olması ve takımımızı ligde tutması.
 
Sorun çözen adam
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan Keskin’e gitti ve yıllardır doğalgaz bekleyen Keskin ahalisine bekledikleri müjdeyi verdi. Artık Keskin doğalgaza kavuşacak. Peki, ne zaman? ESGAZ yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, Karacan’ın doğalgaz hattı yapımını engelleyecek sorunları çözmesiyle birlikte 15 Mayıs’ta ilk kazma vurulacak ve üç ay içinde Keskinli vatandaş doğalgaza kavuşacak. Biz de bu sütunlardan, doğalgaz sorununu çözen Karacan’ı tebrik ediyoruz.
 
Şaşırmadık
 
Tepebaşı Belediyesi, gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Belediye, İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) Türkiye genelinde 161 belediye arasında reel verilere dayanarak yaptığı araştırma sonucunda 4 sıra birden yükselerek, 8. sırada yer almayı başardı.
Aslında bu başarıya pek şaşırdığımız söylenemez. Zira Tepebaşı bunu hep yapıyor, başarı çıtasını gün geçtikçe arttırıyor.

Hasan gönen - Volkan bayar

Kan donduran olay
 
Osmangazi Üniversitesi’nde kan donduran bir olay gerçekleşti. Volkan Bayar isimli şahıs Eğitim Fakültesi’ne giderek sırasıyla Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Dr. Öğretim Görevlisi Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan’ı gözünü kırpmadan silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından katil zanlısı tutuklandı. Söz konusu olay Türkiye ve dünya gündemine bomba gibi düştü. Özellikle Eskişehir ve ESOGÜ’nün imajını bir hayli sarstı. Olayın sebebini net bir şekilde bilmiyoruz. Şu anda soruşturma devam ediyor. Türk adaleti, olayın iç yüzünü yakında ortaya çıkaracaktır.
 
Cinsel istismar
Eskişehir'de 2011 yılında 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 10 yıl hapis cezası verildi. Sanık 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında mağdur ve ailesiyle anlaştığını, mağdurla nişanlandıklarını, yakında evleneceklerini söyledi. Sanıkla evleneceklerini söyleyen mağdur genç kız da, sanığın cezalandırılmamasını talep etti. Ancak TCK'nin ilgili maddesi gereği suçun işleniş şekli ve kastının yoğunluğunu göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanık Emin D'yi "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 6 yıl 8 ay, "Hürriyeti yoksun kılmak" suçundan ise 3 yıl 4 ay hapse mahkum etti. 
 
Susuz yaz
 
Yağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle Eskişehir genelindeki barajların doluluk oranları düştü. Bununla birlikte kuraklık tehlikesi de arttı. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında barajların doluluk oranları şöyle açıklandı: Porsuk Barajı: yüzde 56, Çatören Barajı yüzde 17, Kunduzlar Barajı yüzde 81, Sarıyar Hasan Polatkan barajı yüzde 78, Keskin Barajı yüzde 19, Gökçekaya Barajı ve HES yüzde 96, Yenice Barajı ve HES yüzde 96, Aşağı Kuzfındık Barajı yüzde 43, Musaözü Barajı yüzde 84, Kaymaz Barajı yüzde 52.
İşte bu nedenle önlemimizi alalım ve suyumuzu israf etmeyelim.

Fotoğrafın dili olsa

Fotoğrafın dili olsa

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Nabi Hocam, duyduğuma göre Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacakmışsın. Sen olma, yine Harun Bey olsun.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Bu sefer avucunuzu yalarsınız; ha ha ha…


BİR TWEET

Dündar Ünlü - Tek parti dönemini çeşitli bahaneler ile adeta “kutsayan” anlayışın, Sebahattin Ali’nin şaibeli bir şekilde bu dönemde öldürülmüş olmasını hiç dile getirmiyor olması kendilerinin derin bir çelişki içinde olduklarını da gizleme çabasıdır...

DÜNYA İNSANLARI

DÜNYA İNSANLARI

Baktığınız fotoğraf 2009 tarihli. Burası, Papua'nın başkenti Jayapura'da bir halk pazarı… Yetkililer vatandaşlara prezervatif kullanımı eğitimi veriyor.


KARİKATÜR

KARİKATÜR
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi