Bayram ve Bayramlık

Tufan Çakır yazdı

24 Haziran 2017 10:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu gün arife günü yarın Ramazan bayramı. Herkesin Ramazan bayramını kutluyorum. Biliyorsunuz her bayramda hükümetler genelde kamu çalışanlarının, emeklilerin maaşlarını önce verirlerdi. Bazen ikramiye veya artış müjdeleri verilirlerdi. Ama artık bayramlar biraz bu kesimlerde hayal kırıklıkları yaratıyor. Yani vatandaşa bir bayramlık çok görülüyor. Bu konudaki bayram öncesi, açıklamalar bu kesimleri artık tatmin etmiyor.
Yakınlarda çıkarılan Üretim Reformu Yasa Tasarısı’nda Milletvekillerinin girişimiyle sürpriz bir son dakika değişikliği yapıldı. Milletvekillerinin aceleyle komisyon başkanlık divanına sundukları ve oylattıkları önerge ile atanan eski milletvekilleri, milletvekili emekli maaşının yanı sıra üniversiteden de maaş alabilecek. Yani akademisyen milletvekilleri iki maaş alabilecek. Ama gariban emekliler maaşlarını bayramdan evvel aldılar ya yeter diyorlar. Büyük bir lütuf olarak görüyorlar. Parti gözetmeksizin tüm milletvekilleri kendilerine gelince kepçe ile ama vatandaşa gelince bütçe imkanları müsait değil diyorlar. İnandırıcılıklarını kaybediyorlar tabi ki. Ayrıca unutmayalım ki emekliler bayramdan evvel maaşlarını alacaklar ama bir sonraki maaşlarını da gecikmeli alacaklar. Değişen bir şey yok.
 Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla kamu olarak işlettikleri köprü ve otoyolların, 23 Haziran Cuma gününü 24 Haziran'a bağlayan gece yarısından, 28 Haziran Çarşamba sabah saat 7.00'a kadar ücretsiz olacağını açıkladı. Bu da büyük bir lütuf sanki. Aman dikkat edin kullanacağınız otoyollar köprüler, tüneller kamunun olsun. Yoksa ücret ödemeye devam. Özel sektör gözünüzün yaşına bakmaz. Bu yolların kamusal yönünü düşünmez. Ücretini alır. Onun için siz siz olun, kullanacağınız yolların, köprülerin, tünellerin kamu işletmesi olmasına dikkat edin.
Keşke bu türlü yatırımlarda bu özel günlerde özel sektöründe yap işlet devret ile yaptığı yatırımlardan ücret alınmasaydı. Sözleşmelerine böyle bir madde konulsa idi. En azından böyle özel bayramlarda, günlerde topluma bir kolaylık sağlanabilirdi. Bayramlık verilebilirdi. Yani Ulaştırma Bakanımızın açıklamaları daha etkili ve ses getiren, toplumda en azından, kısada olsa bir tebessüm yaratacak bir karar olabilirdi.
Tek dileğimiz birlik ve beraberliğin pekiştiği bu tür özel günlerde, bayramlarda hükümetlerinde bir takım yapacakları ufak jestlerle düşük gelirlerinin yüzlerinde kısa süreli de olsa bir tebessüm yaratmaları. Tıpkı çocukluluklarında olduğu gibi bayramlık aldıklarındaki mutluluğu yakalamaları.
Temenni ediyorum. Bir sonraki bayramlarda bayramlıklarımızı almak dileği ile, tekrar Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının Ramazan Bayramını kutluyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi