Başbakan yanlış yaptı

Cihan Yıldırım yazdı

14 Eylül 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ‘birilerine’ inat olsun diye fuar merkezi yapmaya karar verdi. Mantıklı, bilimsel ve ticari olmamasına rağmen ‘fuar’ işine girdi. Kendi yatırımı olsa elbette bu kadar ‘dert’ etmezdik. Ama iş esnaf ve tüccarın parasını harcamaya, ülke kaynaklarını kullanmaya gelince ister istemez ‘dikkatli’ oluyoruz. Metin Güler, İzmir’de, Gaziantep’te bile ‘can çekişen’ fuarcılığı Eskişehir’de nasıl yürütecek? Bekleyip, hep birlikte göreceğiz… Ve ‘vakti gelince’ o kaynakların hesabı sorulacak. Neyse… İnşallah biz yanılırız, inşallah fuar çalışır ve para kazanırız. Son olarak fuar inşaatına ve ETO’ya asılan bir afiş var. Afişte”50 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz” yazıyor. Fuar meselesi 50 yıllık hayal değil, 50 yıl öncesinin hayalidir. Yanlış yazılmış sanırım!

Bir hayalim var
Sanayi ve Ticaret odalarında heyecanı ve rekabeti yüksek bir seçim dönemi yaşanıyor. Haliyle reytingi de yüksek günler yaşıyoruz. Bu dönemde Soner Yüksel’in de izniyle kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bir yayıncılık yapmak istiyoruz. Adayların bir araya gelip fikirlerini ortaya koyduğu, gerekirse tartıştığı bir televizyon programı yapmayı hayal ediyorum. Adaylar bugüne kadar tv’ye ayrı ayrı çıktı. Birlikte çıkmaları kendileri için de daha etkili olur. Bu nedenle ESO ve ETO için iki ayrı yayın yapılabilir. Adaylar hazırsa ES TV olarak seçim sürecini daha ‘kaliteli’ hale getirmek niyetindeyiz. Çağrımızı yaptık, beklemeye başladık…

40 yıl önce yola çıkmış
Erdoğan Tekgöz, Ticaret Odası Başkan Adayı olduğunu duyurduğunda “Seçime bir ay kala yola çıktı” dendi. Yine “Geç kaldı, kampanya yetişmez, dar vakitte ne yapabilir, 15 bin kişiye nasıl ulaşacak” dendi. Geride kalan üç beş gün gösterdi ki; Tekgöz bir ay kala değil 40 yıl öncesinden yola çıkmış.

Gaye Hoca aranılan isim oldu
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Gaye Usluer, hayli gündemde. Kamuoyunda ilgi gören Eğitim Çalıştayı’nı hazırlayan ekipte yer alan Gaye Hoca, performansıyla göz doldurdu. Gazete ve televizyonların sık sık görüş aldığı Hoca, Eskişehir’de özellikli parti içinde sergilediği ‘dengeli’ yaklaşımlarıyla da takdir topluyor. Hoca, belki girişimleriyle ‘kavgaları’ bitiremedi ama yeni ‘gerilimler’ üretmedi, yeni ‘cepheler’ açmadı. Son olarak CNN Türk’te izlediğim Hoca’nın performansı da bir Eskişehirli olarak beni gururlandırdı.

Başbakan yanlış yaptı
İş dünyası ve STK’larla buluşan Başbakan Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’a dönerek ”Eskişehirspor’u Süper Lig’e çıkarmamız lazım” dedi. Bana göre yanlış bir görevlendirme ya da bakış açısı… Eskişehirspor şu an kimsenin tek başına yardım edeceği bir ‘durumda’ değil. Ne Karacan, ne Sinan Özeçoğlu ne de bir başkası ‘tek başına’ bir şey yapamaz! Başbakan o görevi keşke ‘tüm kente’ verseydi. Belediyeleriyle, STK’larıyla, iş dünyasıyla, odalarıyla, hükümetiyle tüm kente…

Önümüzdeki günlerde…
  • Proje kendini göstereceği için birilerinin Hamamyolu ‘eleştirileri’ artacak
  • Centilmence başlayan oda seçimlerinde ‘seviye’ biraz düşecek
  • ESO ve ETO’da mevcut yönetimlerin seçimi kazanma adına bazı ‘ayak oyunlarına’ şahitlik edeceğiz
  • Büyükerşen ve Ataç’ın ‘eski günlerine dönüş’ sinyali verdiğini göreceğiz
  • Eskişehirspor’un yönetiminin ‘bizden bu kadar’ diyeceğini duyacağız
  • Anadolu Üniversitesi rektörlük seçimlerini bol bol konuşacağız
  • Nabi Avcı’nın yeni görevinin ne olacağına kafa yoracağız
  • Kazım Kurt ile Büyükerşen arasına ‘kara kedi’ girdiği dillendirilecek
 
Ne yapsın yerel politikacı!
  • Cumhurbaşkanı Büyükerşen’i arayıp ‘geçmiş olsun Hocam’ diyor ve rapor istiyor
  • Başbakan geliyor “Süper şehir” diyor
  • Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükerşen’i örnek gösteriyor
  • İzmir’deki AK Partili Meclis Üyeleri, Aziz Kocaoğlu’na “Büyükerşen’den öğren” diyor
Aklıma gelen son dönem örnekler bunlar. Belki çoğaltılabilir… Bu kadar övgü ve ilgiden sonra ne yapsın AK Parti’nin ‘yerel’ aktörleri! Sonra “Büyükerşen yenilmiyor” deniyor.

Kanatlı ne çok şey anlattı
Tepebaşı Belediyesi’nin Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun açılışı yapıldı. Tören, ETİ’nin eski fabrikasında yapıldı. ESGAZ karşısındaki fabrikada… Dikkat çekici bir katılım vardı. ETİ'nin kurucusu Firuz Kanatlı. Kanatlı, etkinliğe tekerlekli sandalyeyle geldi. İlerleyen yaşına ve ve yürüme güçlüğüne rağmen törene katıldı. Kanatlı ‘sadece’ törene katılmadı. Anlayanlar için ne çok şey anlattı. Memleketine destek böyle olur.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi