Bambaşka bir dünya: Forrest Gump

"Annem her zaman hayatın bir kutu çikolata gibi olduğunu söylerdi. İçinde ne olduğunu asla bilemezsin"

30 Aralık 2018 10:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere Forrest Gump’tan bahsedeceğim. Aslında şimdiye kadar bahsetmemiş olmama şaşırdığımı söyleyebilirim. Çünkü Forrest Gump bir çok sinemaseverin olduğu gibi benim de en sevdiğim filmler arasında yer alıyor. Bir çok film listesinde daima kendine yer bulan Forrest Gump IMDb’dede 8.8 gibi bir puana sahip. 1994 yılında vizyona giren Amerikan yapımı filmin yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis oturuyor. Forrest Gump’a ise sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran oyunculardan bir tanesi olan Tom Hanks can veriyor. Haydi filmin detaylarına göz atalım...

DİĞERLERİNDEN FARKLI

Bir gün evde oturup dolu dolu bir film izlemek isterseniz Forrest Gump sizin için muhteşem bir alternatif olabilir. Her sahnesi birbirinden dokunaklı, birbirinden güzel...Forrest’ın saf ve temiz dünyasından etkilenmemek mümkün değil. Ayrıca film vizyona girdiği dönemde büyük başarılar elde etmiş ve çok sayıda ödüle layık görülmüştür. Romandan uyarlama olan film vizyona girdikten sonra kitabın çok daha fazla satıldığıda söylenir. Gelelim filmin konusuna... Forrest yaşıtlarından farklı bir çocuktur. Zeka seviyesi normalden daha düşüktür. İstenilen okullara gidemeyen Forest’ın annesi her fedakar anne gibi oğlu için çabalar. Forrest’ın ilk ve tek arkadaşı Jenny onun hayatında çok farklı bir yere sahip olur. Jenny’ye aşık olan  Forest filmin birçok sahnesinde bunu çok sevimli bir şekilde dile getirir. Forrest tesadüfen hayatı boyunca çok büyük başarılara imza atacaktır. Maceradan maceraya koşan Forrest bir gün kendini maçta, bir gün savaşta bulacak ve adından söz ettirecektir. Jenny’yeolan aşkı ise filmin sonuna kadar devam edecektir.

EFSANE REPLİKLER

Filmde zeka geriliği olduğu söylenen, ötekileştirilen bir çocuk olan Forrest’ın hayata nasıl tutunduğu, istenildiği zaman herkesin mutlaka bir alanda başarıya kavuşabileceği vurgulanmakta filmin senaryosunun elbette başka senaryolarla benzerlik gösterdiği yerler vardır. Ancak Forrest Gump’da Tom Hanks farkı diye bir şey de var. Masa tenisinde asla gözlerini kırpmaması, mavi ekoseli gömleği, saf aşkı, sözleri... Forrest’ı sevmek için çok fazla sebebimiz var! Filmin sonuna değinmek istemiyorum. Eğer şimdiye kadar hala izlemediyseniz acilen izleyin derim! İçerisinde dram, romantizm, komedi gibi bir çok unsur barındıran Forrest Gump replikleriyle de sizi hem düşündürecek hem de gülümsetecek. Ben de bugünkü yazıma filmden efsane bir replikle son vermek istiyorum. Haftaya görüşmek dileğiyle!


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi