Bakteriler ve akıllı telefon

Dünyanın ve ülkemizin birinci gündemi ölümcül corona virüs ve bakterilerden korunma yöntemleri

15 Mart 2020 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünyanın ve ülkemizin birinci gündemi ölümcül corona virüs ve bakterilerden korunma yöntemleri. Peki umumi tuvaletlerden 18 kat daha fazla bakteriye ev sahipliği yapan ve vazgeçilmezimiz olan telefonları ne yapmalıyız? Akıllı telefonlarımızı corona virüsten nasıl koruyabiliriz? Uzmanlar akıllı telefonlardan bulaşacak enfeksiyon risklerinin en aza indirgenmesi için, düzenli bir şekilde dezenfekte edilmesi gerektiğini söylüyor. Uzmanlara göre akıllı telefonların günde en az iki kere dezenfekte edilmesi gerekmekte. En basit yöntem ise bir mendili alıp, etil alkol damlatarak güzel bir şekilde telefonlarımızı silmek olacaktır.
 
Bilgisayar olmadan kodlama öğrendi
 
Elif Eda Güneş'in (19) gururlandıran ve örnek alınması gereken başarısı. Elif Eda, internetin ve bilgisayarın olmadığı köy evinde kağıt kalemle kodlamayı öğrendi ve girdiği sınavda başarılı olarak lise eğitimi için Kayseri'ye geldi. Köy köy gezerek gençlere bilim ve teknoloji konusunda eğitim veren Elif Eda kendi çabasıyla hazırladığı yeni proje ile Mars'a gönderilen keşif aracını tasarlayan şirketin yarışmasına katıldı ve Ancha Space Uzay Teknolojileri ekibine dahil olmaya hak kazandı.
 
Uzaktan eğitime 3GB
 
Türkiye'de corona virüs vakasının açıklanmasından sonra Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacağı açıklandı. Peki öğrenciler 3GB interneti nasıl alacaklar. Türk Telekom aboneleri EBA yazıp 5555'e SMS göndererek başvuru yapabilir. Vodafone abonelerine EBA içerikleri için otomatik 3GB internet tanımladı. Turkcell aboneleri ise BİP uygulaması Keşfet menüsünden EBA kanalını takip edip, mesaj gönder ekranındaki "Hemen Kazan" seçeneği üzerinden başvuru yapabilir.
 
Bill Gates bıraktı
 
Teknoloji devi Microsoft, şirketin kurucusu ve teknoloji danışmanı Bill Gates'in yönetimden ayrıldığını açıkladı. Hayırsever önceliklere daha fazla zaman ayırmak için böyle bir karar alan Gates, ayrıca 2004'ten bu yana hizmet ettiği milyarder yatırımcı Warren Buffett'in Berkshire Hathaway şirketinin yönetiminden de ayrıldı. "Microsoft her zaman hayatımın önemli bir parçası olacak" dedi ve noktayı koydu.
 
Corona virüs havayı temizledi
 
Corona virüs salgını nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ikinci ülke olan İtalya’da karantina sonrası hava kirliliğinde gözle görülür derecede azalma meydana geldi. Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) uyduları ile saptanan görseller ülkenin özellikle kuzey bölümündeki hava kirliliğinde düşüş yaşandığını gözler önüne seriyor. Benzer bir durum geçtiğimiz haftalarda Çin'de de gözlemlenmişti. Uzmanlar bunun en önemli nedeninin salgın nedeniyle geçici olarak kapatılan fabrikaları gösteriyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi