Babacan partisinden ayrıldı

Bir dönem Maliye Bakanlığı yapan Ali Babacan, kurucusu olduğu AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı

10 Temmuz 2019 07:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir dönem Maliye Bakanlığı yapan Ali Babacan, kurucusu olduğu AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Babacan istifa kararını "Yeni bir sayfa açmak için" aldığını ifade etti. Bu 'Yeni Sayfa'nın kurulacak yeni bir parti olduğu ortada. Memleket için hayırlısı neyse o olsun.
AK Parti'nin içinde nicedir huzursuz olan bazı isimlerin olduğu biliniyordu. Anlaşılan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün manevi önderliğinde kurulacak yeni parti, bu huzursuz isimleri kadrosunda toplamaya çalışacak. Bu arada parti içinde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bir arayış içinde olduğu sır değil. Nitekim Sayın Davutoğlu Türkiye genelinde konferanslar ve toplantılara ka  de – bizzat Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiriyor. Tayyip Erdoğan'ın şahsının eleştirilmesi AK Parti'de ilk defa gördüğümüz bir şey. 23 Haziran seçimleri, "Erdoğan'ın bir bildiği vardır" görüşüne ağır bir darbe oldu. Bütün gücü eline almış olmasına karşın, Sayın Erdoğan'ın her istediğini yapamadığı ortaya çıktı. Muhtemelen bu durum parti içindeki muhaliflerin de şevklenmesine neden olmuştur. Gül – Babacan ekibinin, Ahmet Davutoğlu'nu dışladığını görüyoruz.  Söz konusu muhalif kesimin baştan ikiye bölünmüş olması kendileri açısından hayra alâmet değil. Elbette parti içindeki çalkalanmaların Eskişehir siyasetine de yansımaları olacak. Bu konudaki gelişmeleri de sizler için değerlendireceğiz. Şimdilik 'dedikodu' mahiyetinde olan gelişmeleri ele almıyoruz. Ancak yakında Eskişehir içinde de elle tutulur gelişmeler olacaktır.
 

Bunlar güzel tartışmalar


Kalabak suyuna yapılan zammın tartışmaları Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de yankı buldu. AK Partili Murat Özcan yapılan zamların çok olduğunu ifade ederek, zamların geri çekilmesini istedi. CHP'li İbrahim Arslan ise hayat pahalılığı konusunda en son eleştiriyi yapacak olanların AK Partililer olduğunu ifade etti. Öncelikle hem İbrahim Arslan'ın hem de Murat Özcan'ın son derece kaliteli politikacılar olduğunun altını çizmek isterim. Her iki isim de rahatlıkla milletvekilliği yapabilecek kapasiteye ve bilgi birikimine sahipler. Nitekim aralarındaki münakaşalar da bu kaliteyi yansıtıyor. AK Partili Meclis üyeleri – Mecliste azınlığa düştükten sonra – biraz daha kaliteli muhalefet yapmaya başladı. Daha önce 'istemezük' diye özetleyebileceğimiz bir muhalefet anlayışları vardı.
Ancak Sayın Özcan'ın son çıkışı da gösterdi ki daha yapıcı bir muhalefet anlayışını ortaya koyuyorlar. Murat Özcan Kalabak zamlarının 4 lira seviyesine çekilmesi gerektiğini savunmuş. Hangi hesapları yaparak 4 liraya ulaştı orasını bilemeyeceğim. Fakat Murat Özcan'ın Kalabak Suyunun piyasada müşteri kaybedebileceğine ilişkin eleştirilerini de ciddiye almak gerekiyor. Bunlar yapıcı ve güzel tartışmalar. Eskişehirli politikacılara da böylesi yakışıyor...




 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
26nb64 10 Temmuz 2019 22:27

Zalimlik bu suya zam.Vatandaşı takmayan belediyecilik.Sözüm ona Sosyal demokratlar.Allah ıslah etsin.

0 0 Cevap Yaz
Koç 10 Temmuz 2019 20:53

Murat özcan ve milletvekilliği Eskişehir’in haline bak hiç olacak birşeymi güldürme

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi