Prof.Dr. Alper Çabuk

Ayrılsak da beraberiz

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

25 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Haziran ayının sonu geldi, hala yaz gelmedi. Neredeyse her akşam sağanak yağışlar oluyor. Aramızda artık iklimin değişmediğini söyleyebilecek kimse kalmamıştır diye düşünüyorum. Küresel ısınmaya bağlı olarak iklim değişiyor ve bunun tam olarak farkına henüz varmamış olsak da, 21. Yüzyılın en önemli gündem maddesi küresel iklim değişiklikleri ve yaşamlarımıza olası etkileri. Zira farkına varalım ya da varmayalım bu iklim değişikliklerine bağlı olarak tarımsal üretimde olumsuz etkiler ortaya çıkıyor. Bunun haricinde ciddi maddi hasarlara yol açan doğal afetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Seller, fırtına hasarları, kuraklık vb sebeplerle her yıl dünya genelinde yaklaşık bir milyon kişi yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalıyor, on binlerce insan hayatını kaybediyor, yüz milyarlarca dolarlık maddi hasarlar ortaya çıkıyor.
 
En son bu sorunları, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentiyken 2013 yılında Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti faaliyetleri kapsamında yine ev sahipliğimizde gerçekleşen uluslararası bir sempozyumda konuşmuştuk. İşte tüm bu sorunları yine ev sahipliğimizde konuşacağımız Uluslararası Kentleşme ve Çevre Sorunları Sempozyumu için geri sayım bitti. Bu hafta Çarşamba günü Sempozyum, mimarlık, şehir planlama, peyzaj mimarlığı, çevre mühendisliği vb pek çok alanın önde gelen yerli ve yabancı isimlerinin de katılımıyla başlayacak. Toplamda onun üzerinde davetli konuşmacının ve beş yüze yakın sözlü ve poster tebliğin yer alacağı Sempozyumda ayrıca çok sayıda sergi ve çalıştay da gerçekleşecek. Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak içinde yer aldığımız bu ilk bilimsel etkinlik “Teknik Üniversite çok önemli fırsatlara gebe” iddiamızın içini doldurmak anlamında bir ilk olacak ve ayrılsak da beraberiz vurgusuyla geçtiğimiz haftaki yazımda da belirttiğim gibi Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi birlikteliği için de emsal teşkil edecek.
 
2019 yılı Türk Dünyası Eğitim Başkenti Eskişehir, Eskişehir Osmangazi, Anadolu ve şimdi de Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin birlikteliği ve işbirliğiyle ve 2013 yılındaki Kültür Başkenti olma tecrübesiyle çok önemli başarılara imza atacaktır ümidiyle herkese iyi haftalar dilerim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi