Ataç, Cengiz Holding'e ayar çekti

Orman yangınları, ağaçlandırma kampanyalarını da hareketlendirdi. Yıllardır ülkemizin ağaçlandırılması için çalışan TEMA Vakfı da yürüttüğü kampanyalarla ülkemizin yeniden yeşertilmesi için çalışıyor

9 Ağustos 2021 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir

Orman yangınları, ağaçlandırma kampanyalarını da hareketlendirdi. Yıllardır ülkemizin ağaçlandırılması için çalışan TEMA Vakfı da yürüttüğü kampanyalarla ülkemizin yeniden yeşertilmesi için çalışıyor. Ancak TEMA Vakfı, Cengiz Holding başta olmak üzere bazı şirketlerin bağışlarını kabul etmedi. Hani şu ihale şampiyonu olan AK Müteahhit Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding. Hani şu yaptığı işlerle milletin gönlüne koyan Cengiz...

TEMA Vakfı 500 bin liralık hatırı sayılır bağışı neden geri çevirmiş? Cevabı basit; TEMA doğa ile barışık olmayan bazı şirketlerin bağışlarını "Timsah gözyaşları" gibi görüyor ve "Çevreciymişim gibi fotoğrafımı çek kanka!" tiyatrosuna ortak olmak istemiyor.

Demek ki TEMA, şüphe duyduğu şirketlerin arasına Cengiz Holding'i de dâhil etmiş. Aslında Cengiz Holding'in reklama ihtiyaç duyduğunu da zannetmiyorum. Paradın dibine koyan Cengiz Holding, reklamın da dibine koyar elbette. Ancak bu durumda TEMA Vakfı da Cengiz Holding'in karizmasının dibine koymuş oldu.

Her neyse...

TEMA Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı bir Eskişehirli olan Deniz Ataç. "Ataç mı? Yabancı gelmedi" diyenlen haklılar. Kendisi Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Anadolu Üniversitesi'nin eski rektörü Profesör Engin Ataç'ın kız kardeşleri. "Toprak Dede" Hayrettin Karaca'nın aramızdan ayrılmasından sonra, kendisi TEMA'nın bir numaralı ismi olmuştu. Yani Mehmet Cengiz'e, "Senin paranın burada beş kuruşluk kıymeti yok" ayarını çeken bir Eskişehirli olmuş oldu...

 

Hem ODTÜ'lüler hem Sivrihisarlılar

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmaya devam ediyor. Daha önce Balkan Göçmeni hemşerilerimizi destekleyen Ataç, son olarak hem ODTÜ mezunlarıyla hem de Sivrihisarlılarla görüşme fırsatı yakaladı. Sivrihisarlılara seslenen Ataç, Tepebaşı bölgesinin sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da örnek gösterildiğini belirtti. Ataç'a partisinin Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de destek verdi. Ayrıca Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de toplantıya katılanlar arasındaydı. Bu arada belediyenin borçlarının yüzde 95'ini ödediklerini belirten Uğur Tepe'yi de tebrik edelim.

Ahmet Ataç ODTÜ mezunlarıyla da bir araya geldi. Türkiye'de son zamanlarda okuyan insanlarımıza, bilime ve üniversitelere olan düşmanlık tavan yaptı. Ancak ne mutlu ki bilime ehemmiyet veren yöneticilerimiz de var; tıpkı Ahmet Ataç gibi... ODTÜ ülkemizin en önemli bilim merkezlerinden bir tanesi. Eskişehir ve Çevresi Mezunları Derneği Başkanı Gönül Okçu ve dernek üyeleri Başkan Ataç'ıı makamında ziyaret etmişler. Bu arada ziyaretin ilginç bir konuğu da bir dönem makam odasını kullanmış olan Tacettin Sarıoğlu olmuş. Kendisi de bir ODTÜ mezunu olan eski Tepebaşı Belediye Başkanı da derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgi veren isimlerden biri olmuş.
 

Kadınlar o işi de aldı

Pandemiyle birlikte gelişen sektörlerden biri de motorlu kuryeler oldu. Eskişehir'de "erkek işi" olarak görülen motorlu kuryelerin arasında çok sayıda kadın kurye de bulunuyor. Eğer ki motorsiklete atlayıp, trafik kurallarına uyup, kargoyu zamanında yerine teslim edebiliyorsanız, bu iş neden erkek işi olacakmış ki? Nitekim Fatma Sevim Korkmaz, Tuğba Aldemir ve Tuğba Kocaoğlu trafikte her gün mesai yapıyor. Her gün siparişleri zamanında teslim etmek için çalışıyor. Para kazanıyorlar ve güçlü bir Türk kadını gibi ayaklarının üstünde duruyorlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESES 9 Ağustos 2021 09:59

TEMA Aynı hassasiyeti KOÇ gurubunda neden göstermedi acaba .

8 6 Cevap Yaz
Nurettin 9 Ağustos 2021 09:48

Cengizin ne mal olduğu ortada bu millete fırsat verilse cengize ne yapacaklarıda ortada. Fakat niye siyasilerin kardeş ve akrabaları tarafından STKların koltukları kapış kapış kapılıyor ?? Bende bunu anlamadım

8 3 Cevap Yaz
Bahattin 9 Ağustos 2021 09:33

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi bile olmamış. Cengize en büyük ayarı zamanında Türk milleti verecekti lakin geç kalındı. Şimdi bakmayın Tema gibi vakıfların cengiz ve türevlerine saydırdıklarına hepsi hava gazı. Cengiz gibiler bu milletin cebine koyacağız derken nerdeydiler ? Hepsi kendi reklamını yapmanın peşinde..

12 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi