Astroloji ve tarot

Merhaba, hepinize keyifli bir haftasonu diliyorum. Bugüne kadar sık sık burçlar üzerine yazdık, konuştuk peki astrolojide asıl konuşmamız gereken doğum haritası nedir? Son zamanlarda sık sık bahsedilen Tarot kartları ile bağı nedir hadi birlikte bu hafta biraz da bu konular üzerine konuşalım.

11 Kasım 2022 07:49
A
a
Sütiş Eskişehir
Astroloji ve tarot
Merhaba, hepinize keyifli bir haftasonu diliyorum.
Bugüne kadar sık sık burçlar üzerine yazdık, konuştuk peki astrolojide asıl konuşmamız gereken doğum haritası nedir? Son zamanlarda sık sık bahsedilen Tarot kartları ile bağı nedir hadi birlikte bu hafta biraz da bu konular üzerine konuşalım.
Doğum haritası, doğduğumuz an ve konuma göre Güneş, Ay ve gezegenlerin gökyüzü yerleşimleriyle oluşuyor. Söz konusu olan doğum haritamızı çokça söylenen bir kalıp ile tarif etmek gerekirse eğer ‘’parmak izimiz’’ kadar özel ve biriciktir. Aslında sırf bu sebeple bile bizim doğduğumuz anda gökyüzü dilinin bize ne anlattığını hayatımızda bir kez olsun dinlememizde, bilmemizde fayda var diyebiliriz.
Peki tek başına gezegen konumlarının bize bir şey anlatması yeterli bir veri mi? Tabi ki hayır bu noktada doğum haritasını oluşturan başka dinamikler devreye girecek, hayatımızdaki olay ve alanları evler, burçlar ve gezegenler ne şekilde gerçekleşip, nerede tezahür edeceğinin alt detaylarını verecek. Tabi ki gezegenlerin tek başına konumları değil diğer gezegenler ile olan etkileşimleri (açıları) bize daha fazla done verecek diyebiliriz.
Bir doğum haritasının çıkarılabilmesi için kişinin doğum saati, doğum yeri ve doğum tarihi kesinlikle net bir şekilde bilinmelidir. Bu bilgiler ışığında hayatımızın döngülerini, tekrara düşen noktalarını, yeteneklerimizi, ilişkilerimizi, kariyer yolculuğumuzda bize ışık olacak bilgileri ve daha nicesini anlamlandırmamız söz konusu.
Doğum haritası üzerinde bahsedecek daha çok fazla detay var ancak zaman zaman bu detayları birlikte tamamlıyor olacağız. Peki Astroloji ile Tarot arasında nasıl bir bağ var? Kartların doğum haritasında ya da herhangi bir noktada etki veren bir yönü var mı?
Bu kısımda Tarot’un aslında bir fal olmadığını öğrenip, kabul ederek söze başlamamız gerekir. Tarot hepimizin hayat yolduğunu, tekamülünü anlatan ve aslında derin bir felsefesi olan bunu da daha çok sembol dili, astroloji ve nümeroloji ile ortaya koyan bir ilimdir diyebiliriz. Tarihine baktığımızda Memlük’lülerde, Arapların Naibbe kartlarında izleri görülürken, bir dönem Tapınak Şövalyeleri tarafından iletişim aracı olarak kullanıldığı gibi, bir dönem de gerçek sırlarını saklamak adına Gipsy çingeneleri tarafından fal aracısı olarak kullanılmış ancak Gaznenli’lerin Hindistan’a sefer yapmasıyla göç başlamış ve  avrupaya yayılmış. Önce soylular oyun kartı olarak saraylarda kullanmış daha sonra da farklı farklı anlamları ile bugüne kadar gelmişlerdir. Fakat daha derine indiğimizde Büyük Tufan döneminde ‘’element’’ söylemlerine rastlanması ve bunun hem astrolojide hem de tarotta yer alması aralarında mevcut bir bağ olabileceğine işaret etmiştir.
Zaten kartlara baktığımızda, kartların burçları ve gezegenleri olduğunu ve serilerin elementlere işaret ederek ayrıldıklarını biliyoruz. 22 büyük arkana kartı astrolojide oldukça önem arzeden 1-4-7-10 köşe evlere denk düşerkeni 12 evin tek tek toplamı da minör arkana kartlarına atıfta bulunur. Köşe evler hayatımızın önemli alanlarını anlatırken, büyük arkana kartları da hayatın içindeki önemli ve etkisi uzun olaylara işaret eder. Minör arkana kartlarının astrolojide dekanlara işaret etmesinin, büyük arkana ve saraylı kartların ev doğalarına ve onların asıl yönetici gezegen ve burçlarına eş enerji ile düşmesinin tesadüf olması beklenemez diye düşünüyorum.
Büyük arkanadaki bazı kartların burçları, Güneş yani doğum burcunun özelliklerine sahip olduklarını biliyor muydunuz? Peki sizin Güneş burcunuza hangi kart denk geliyor bilmek ister misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim, o halde yazalım J
İmparator - Koç, Aziz – Boğa, Aşıklar- İkizler, Araba - Yengeç, Güç - Aslan, Ermiş - Başak, Adalet - Terazi, Ölüm - Akrep, Denge - Yay – Şeytan - Oğlak, Yıldız – Kova, Ay – Balık
Haftaya kartların burçlarınızla birleşen anlamlarına detaylı bir şekilde bakıyor olacağız.
Küçük bir not: bazı kartların isimleri sebebi ile yanlış anlaşılması çok olağan. Örnek vermek gerekirse Ölüm kartı bize bizzat ölümü ifade eden bir kart değildir daha çok dönüşümleri ve değişimleri anlatacaktır. Bu yüzden burcunuza denk gelen bazı kartlar sizi hiçbir zaman ürkütmesin  sevgiler
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Memur 11 Kasım 2022 09:22

Yıllar önce doğarken ölmüşüm. Nasıl olmuş? Doğduktan hemen sonra kalbim durmuş. O zaman hastane falan hak getire. Doğum evde. Ebem anında müdahale edip masaj yaparak kalbimi çalıştırmış ve hala yaşamaktayım. Yani beni Satürn, Jüpiter, Venüs falan canlandırmamış. Ebem canlandırmış. Astroloji falan hikaye. Laf olsun torba dolsun.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi