AMATÖR KULÜPLERİN MİSYONU VE ADALET

Günümüzde hızla gelişen teknoloji, insan gücüne duyulan gereksinmeyi giderek azaltmış ve bunun sonucu olarak insanın doğ

6 Mart 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Günümüzde hızla gelişen teknoloji, insan gücüne duyulan gereksinmeyi giderek azaltmış ve bunun sonucu olarak insanın doğal yapısına uymayan hareketsiz, stresli bir yaşam biçimi oluşmuştur. Spor, çağdaş insanın karşısına çıkan bu tehlikeye karşı dinamik, güncel yaşamın getirdiği stresten uzak durmanın en kolay yoludur. Sporun kişilerin sosyal ve bireysel karakter gelişimi, yaratıcı bağımsız düşünme, karar verme, iletişim becerileri kazandırmada olumlu etkileri olduğu bir gerçektir.
Eskişehir deki amatör kulüplerimizin misyonu gençlerimize spor yoluyla kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, vatana millete disiplinli, sağlıklı ve kaliteli bireyler yetiştirmek için var gücüyle çalışmaktalar. Tüm olumsuz şartlara ve imkânsızlıklara rağmen ayakta kalarak gençliğe spor yaptırma sevdasındalar.
Son zamanlarda oynanan maçlardan sonra, kulüplerimizin ve antrenörlerimizin maçlarda bazı hakem arkadaşların hal ve hareketlerinde, futbolculara, antrenör ve yöneticilere yaklaşımları konuşunda çok ciddi sıkıntılar olduğu sıkça konuşulmaya başladı.
Hafta sonunda oynanan Anadolu Üniversitesi ile Şekerspor maçını izleme fırsatı buldum. Hoşcan A.Ş Süper Amatör Küme’de birinciyle ikincinin maçıydı. Sonuç odaklı bir maç olmasına rağmen, her iki takımın oyuncuları gayet sakin ve iyi niyetliydiler. Sahada sakin olmayan çok gergin olan bir hakemimiz vardı. Kararlarını eleştirmiyorum. Davranış biçimi oyunculara yaklaşımı, hareketlerini eleştiriyorum. Kendisini süper ligde seyrederken gururlandığımız hakemimiz Sayın İsmail Şencan’a futbolculara davranışlarını yakıştıramadım. Eğitimci kimliği olan birisinin bu hareketleri yapmamalıydı. Maçın gözlemcisi Sayın Metin Gündüzler’in olaylara müdahil olması çok yakışıksız bir durumdu. Hakem atamalarının sorumlusu olan Metin Gündüzler’in önce asli görevini adaletli ve sağlıklı şekilde yapsın. Yapmış olduğu adaletsiz atamalar, hakem arkadaşlar arasında da sıkıntı yaratmaktadır ve ciddi şekilde eleştirilmektedir. Bu da bazı maçlarda hakemlerin gergin olmasına sebep olmaktadır.
Adalet dağıtan insanlar önce kendi içlerinde adaletli olmalılar. Eskişehir hakemliği ivme kazandığı bu dönemde kısır çekişmelerle vakit geçirmemeliler. Kendi içlerinde özeleştirilerini yapmalarını öneriyorum. Ancak kol kırılır yen içinde kalmasın. Zarar verenler ayıklansın ki bu büyük camia zarar görmesin.
Canı yanan amatör kulüplerimizi daha sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Kulüplerin ayakta kalması için çalışan, kulüp sayısını çoğaltan, sorunlarını çözmek için uğraşan bir federasyonları var. EASKF Başkanı Sayın Sadri Atam ve yönetimi bu sorunlara da çözüm üreteceklerine inanıyorum. Saygılarımla.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi