Aman Büyükşehir'i görmesinler

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Ramazan pideleri, Eskişehirliler tarafından yoğun ilgi görüyor. Nasıl ilgi görmesin ki? Yetkililerimiz Ramazan pidelerini piyasanın yarı fiyatına satıyor. Böyle olunca da Halk Büfeler önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

5 Nisan 2022 09:37
A
a
Sütiş Eskişehir

Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Ramazan pideleri, Eskişehirliler tarafından yoğun ilgi görüyor. Nasıl ilgi görmesin ki? Yetkililerimiz Ramazan pidelerini piyasanın yarı fiyatına satıyor. Böyle olunca da Halk Büfeler önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Şimdi sevgili hükûmetimizin yaptığı en iyi şey algı üretmek. Hatta sözümü geri alıyorum; yaptığı tek şey algı üretmek. Bu Halk Büfeler önündeki uzun kuyruklar da "Vatandaş aç" algısı yapmasın diye hükûmet tarafından hoş karşılanmayacaktır. Ki bu konuda hükûmetimize sonuna kadar katılırım; çünkü gerçekten vatandaş aç...

Sevgili büyüklerimizin oturup da, "Haydi açlığı bitirelim, ekonomiyi düzeltelim" diyeceğine olan umudumuz da çoktan yok olup gitti zaten. Dolayısıyla geriye yapacakları tek şey, sürekli yaptıkları olacaktır. Yani algıyı kurtarmak. Algıyı kurtarmak için belediyenin pide yapmasını yasakladınız mı, kuyruklar da kendiliğinden yok olur.

Sakın, "Yok artık Kerem Akyıl daha neler?" demeyin. Et ve Süt Kurumunda fiyatlar, "Kuyruk görüntüsü olmasın" diye artırılmadı mı? Vatandaşın kursağından ucuza et girmesi yasaklanmadı mı? "Vatandaş çirkin bir manzara yaratıyor" diye düşünen bir zihniyet ucuz et satılmasını yasaklamadı mı?..

Dolayısıyla Eskişehirli hemşehrilerimden rica ediyorum; aman Büyükşehir Halk Büfeleri önündeki kuyrukların fotoğrafını sosyal hesaplarınızdan paylaşmayın. Aman Yılmaz Büyükerşen yönetimine övgülerde bulunmayın. Bütün bunlar kendi aramızda kalsın. Gariban vatandaş üç kuruşa sağlıklı ekmek yiyor. Bunun da engellenmesine neden olmayın.

 

Daha üç ay geçti

TÜİK verilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 61,14 seviyesine çıktığını öğrendik. Gerçi enflasyonun sürekli arttığı ve hayatı çekilmez yaptığını anlamak için TÜİK verilerine ihtiyacımız yok. Bunun için bu dünyada ve bu ülkede yaşıyor olmak yeterli. Henüz 2022 yılı içerisinde 3 kere maaş harcayan vatandaş, 4'üncü maaşının hiçbir şeye yetmeyeceğini biliyor. Üstelik 6'ıncı ayda yeniden maaş ayarlaması yapılacağına olan inanç da kalmadı. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar ortada. Maaş zammı filan yok. Yani vatandaş 4'üncü aya nasıl yetireceğini bilmediği maaşıyla, 12'inci aya kadar geçinecek. Üstelik hepimiz biliyoruz ki, fiyatlar yerinde saymayacak. Bilakis her geçen ay hayat daha da pahalılaşacak.

 

Teşekkürler Ahmet Ataç

Tepebaşı Belediyesi 2009 yılından beri 12 bin sokak hayvanını sahiplendirdiğini söyledi.

Tabii bu hayvanların sıcak bir yuva buldukları için şanslı olduklarını düşübilirsiniz. Haklısınız elbette. Ancak ben madalyonun tersine dikkat çekmek istiyorum. Evet... Sahiplenilen sokak hayvanları şanslıdır. Ancak onları sahiplenen 12 bin vatandaşımız da şanslıdır. Ki o şanslı kişilerden biri de benim.

Kediler ve köpekler, Allah'ın bize gönderkileri sevgi mektubu. O mektubu açıp okuyanların hayatı değişir. Ben Ahmet Ataç yönetimine yalnızca 12 bin sokak hayvanını sahiplendirdiği için teşekkür etmiyorum. Fakat aynı zamanda 12 bin vatandaşımıza yaşama sevinci verdiği için de teşekkür ediyorum,

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 5 Nisan 2022 18:18

Bizim belediye bedava ekmek dagitsa birilerine illa batar.batanlarda malum kesim oldugu belli.

2 6 Cevap Yaz
Es esli 5 Nisan 2022 11:40

Algının kralını siz yapiyorsunuz kardeşim kapat bufeyi algı olmaz sonra resim nereye giderse gitsin

10 8 Cevap Yaz
Altes 26

Çok doğru, büfeler kapatılsın ve artık hiç kimse 1.60tl ye ekmek bulamasın, herkes ekmeğin tanesine 3tl ve daha fazlasını versin. Böylece ucuz ekmek bulamayanlar enflasyonu ve akp döneminin ekonomik krizini daha iyi anlasın ve hissetsin. Yok öyle ekmeği 1.60tl fiyata alıpta griz mıriz yohhh yeeeenim, dünya lideriyih diye dolanmak...

6 9
Eski

Bufeler kapatilipta senmi vereceksin bu fiyata ekmegi.cakal firincimisin nesin

2 3
Çiftelerli 5 Nisan 2022 10:32

Ölümcül bir enflasyon var 2001 krizinde bile böyle bir şey olmamıştı

6 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi