AK Partililer randevuyu alacak mı?

Tarih 2 Şubat 2011… Dönemin AK Partili Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı adeta mega bir proje açıkladı…

7 Ocak 2021 09:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tarih 2 Şubat 2011…
Dönemin AK Partili Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı adeta mega bir proje açıkladı…
Neydi o proje?
“Karapınar Gecekondu Önleme Projesi”
Ben de o tarihte gerçekleştirilen basın toplantısına katılmıştım…  Sakallı anlatıyor biz gazeteciler dinliyoruz ama ne proje!  Toplantıya çok iyi hazırlanılmıştı...
Sakallı o günkü açıklamasında projeyi anlatırken şunları söyledi: “Yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştireceğimiz proje kapsamında 1536 konut, beş yıldızlı bir otel, bir kongre ve kültür merkezi, bir alışveriş merkezi, bir cami, bir ilk öğretim okulu ve bir sağlık merkezinin yanı sıra, 220 bin metrekarelik rekreasyon ve yeşil alanıyla modern, çağdaş, beş yıldızlı bir yaşam alanı oluşturacağız”
Sakallı’nın açıkladığı bu proje tüm Eskişehir’i gerçekten heyecanlandırmıştı.
10 yıl önce Eskişehir’de böyle projelere her zaman şahit olunmuyor herkes mutlu…
Karapınar Vadisi projesinin tanıtım toplantısından 20 gün sonra…
22 Şubat 2011 tarihinde bölgede davulla zurnayla gece kondular yıkıldı…
Yetkililerin ağzından tek söz, “Kimse mağdur olmayacak!”
Böylelikle projenin 1. Etap çalışması başladı…
Dediler ki vatandaşa, “2 yıl sonra evlerinizin anahtarları teslim edeceğiz”
Yıl oldu 2013…
Anahtarlar maalesef teslim edilemedi…
Karapınar halkı her gün isyan etti… 
Her hafta bir eylem “Halk anahtarını istiyor”…  Biz gazeteciler de her hafta hatta iki günde bir yokuş tırmanmaktan helak olduk… Gazeteciler de o dönem resmen Karapınarlı oldu diyebilirim…
10 yıllık süreçte Karapınar halkın mağduriyetine bizzat şahit oldum…
2014 yılı Temmuz ayında mağdur halka anahtarları teslim edilmeye nihayet başladı…
Tabi ki sorun çözülmedi.
Mega projenin daha 2. Etabı var ancak ondan söz eden yok! (Bu arada 1. Etabın çoğu tamamlanmamıştı. Tepkiler nedeniyle anahtarlar verilmeye başlanmıştı)
Belediye Başkanı Sakallı o dönem yerel seçimlere katılmadı. Projeyi bitirmeye siyasi ömrü yetmedi…
 Ve halkın oyuyla Odunpazarı Belediye Başkanlığı’na CHP’li Kazım Kurt seçildi…
Ne olduysa bundan sonra oldu…
TOKİ Karapınar’daki yetkiyi belediyeden aldı: “Ben yapacağım” dedi…
Yıl oldu 2021…
TOKİ Odunpazarı Belediyesi’ne bölgede bir çivi çakmasına dahi izin vermiyor!
Başkan Kurt, TOKİ’ye ve AK Partili yetkililere her fırsatta seslendi belki de yüz kere:  “Yetkiyi verin ben yaparım”
Ancak yanıt hep olumsuz… Kazım Kurt geçtiğimiz günlerdeki meclis toplantısında AK Partililere son çağrısını yaptı: “Külliye’den randevuyu alın. Sorun çözülecekse gidip anlatırım”  
Başkan Kurt artık son çareyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gitmekte buldu… 
AK Partililer peki Kurt’un istediği bu randevuyu alır mı?
AK Partilileri bu süreçte 3 seçenek bekliyor:
Ya Külliye’den randevuyu alacaklar, ya TOKİ’nin yetkiyi Odunpazarı Belediyesi’ne devretmesinde aracılık yapacaklar, ya da bir 10 yıl daha, Karapınar halkının mağdur olmasına seyirci kalacaklar…
 

SORUYORUM!

Eskişehirspor’da teknik direktör İlhan Var’ın istifasının ardından kulüp yükselişe geçecek mi yoksa kötü gidişat devam mı edecek?
 

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE!

Bir fotoğraf bin hikaye 07 01 2021
Bu fotoğraf Yukarıılıca mahallesine bağlı Domuztepe mevkiinden… Bir inşaatın temeli atılmıyor. Defineciler 14 metrelik çukur kazıyor… Her gün bir kaçak kazı haberi gazetelerde… Tarihi mirasın talanı durmadan devam ediyor…

PAÇADAN ÇEKENLER  ENGEL OLANLAR!

Yılladır Eskişehir’in sanayisinin gelişememesi ve daha ileriye gidememesi konusunda engellenmelere dair iddialar dönüp duruyor. Şimdilerde Alpu’ya kurulması planlanan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tartışma konusu… Ancak ben olayı biraz daha geçmişe götürmek istiyorum. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli 7 Ekim tarihinde ES TV’deki Açıkça programında yaptığı bir konuşmada, “Bir yere gitmeye çalışıyoruz bir başkası paçamızdan çekiyor. Son zamanlarda yenmeye çalıştığımız bir hastalık bu”  Küpeli özetle bu hastalığı yendiğimizde Eskişehir daha ileriye gider demek istiyor… Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da bu kez 1 ay sonra 5 Kasım tarihinde yine aynı programda İhtisas OSB’yi anlatırken “Herkes kendi işini yapacak diğer başkanların işine ben karışıyor muyum?” diyerek engellemeler olduğunu ifade ediyor. İki başkan da Eskişehir sanayisinin engellenmesinden şikayetçi! Ancak kim engelliyor sorusu maalesef yanıt yok. Bence Kesikbaş ve Küpeli bir araya gelerek Eskişehir sanayisini kim engelliyor sorusunun yanıtını kamuoyuna açıklamalı ve “engelleniyoruz” söylemi artık son bulmalı!

PATLAK CAN SİMİDİ!

 
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ekrem Birsen’in AK Parti ziyaretindeki söylediği “Son açıklanan hibe ve kredi destekleri esnafa can simidi olacak” sözleri CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç’ı bir hayli kızdırdı… Dalgıç sosyal medya hesabından Birsen’i şöyle eleştirdi: “ Birsen, AKP’yi ziyaretinde ‘Son açıklanan hibe ve kredi destekleri esnaf ve sanatkarlarımız için can simidi olacak’ demiş. Esnaf suyun dibine batmış, hükümet patlak can simidi atıyor. Karakolda doğru söyleyen başkan mahkemede yine şaşmış.”  Eleştiriler her zaman olacaktır ancak Başkan Birsen bir de esnafa gidip sormalı!  Bu can simidi fırtınalı denizin ortasında kalan Eskişehir esnafını karaya çıkaracak mı yoksa balıklara yem mi edecek?

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kemal 7 Ocak 2021 10:47

Sakallı çok başarılıydı da niye tekrar aday olmadı odunpazarından ? 3 5 tane tarihi evi restore ettirip oy toplamaktan başka ne yaptı ? Sakallı erenköy, emek ve 71 evler mahallesine 1 çivi bile çakmadı kendi döneminde. Mahalleliler kazım kurttan bekliyor hizmeti ama o da bürokrasi ile eli kolu bağlı hiçbirşey yapamıyor. Dur sen yapma en iyisini biz yapariz. Sen kentsel dönüşümden anlamazsın geri dur, sen kücük sanayi ve gündoğduyu bize devret biz hallederiz. Sen imar islerine girişme bizim bakanlık ne güne duruyor, sen anlamazsın diyorlar hep. Sanki karşılarında çocuk var ama bilmiyorlar ki en büyük zararı halk görüyor.

2 13 Cevap Yaz
Gözlem 7 Ocak 2021 10:35

Ne camiisi ? Karapınar tokinin camiisi bile yok, yani yapılmamış, ne okulu ? Ne kongre merkezi ? Bunların hiçbiri toki projesinde ne hikmetse yok ! Sadece belediyenin vatandaş mağdur olmasın diye yaptığı küçük bir mescit var orada. Hayatları yalan ne projesi ne yaşam alanı ? Binalar 6 yıllık ama dış cephe boyaları ve sıvaları dökülüyor. Çoğu memnun değil oturduğu daireden, devretmenin peşinde. Ne mega proje amaaaa.. Eskişehir Eskişehir olalı böyle proje görmedi be !

2 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi