AK Parti Kongresi ve Burhan Sakallı

Çok değil daha bir iki hafta önce Türkiye uzaya gidiyordu. Ancak uzay çalışmaları için ayrılan 5 milyon lira ile kısa sürede en fazla kongreye gidebildik

26 Mart 2021 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Çok değil daha bir iki hafta önce Türkiye uzaya gidiyordu. Ancak uzay çalışmaları için ayrılan 5 milyon lira ile kısa sürede en fazla kongreye gidebildik.
 
Aslında ilk bakışta ortam bir kongreden ziyade Türkiye'nin Corona işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlaması gibiydi.
 
Lebalep otobüslerle Ankara'ya giderken çektirilen fotoğraflarla Ak Partiye bağlılığını beyan edenler en azından bir fotoğraf karesinde bile maske takma ihtiyacı duymadı.
 
Ne var bunda, herkes kendinden sorumlu diyemeyiz. Zira aynı anlarda bende YHT ile Ankara yolundaydım ve vagonda hepi topu 6,7 kişi olmasına rağmen maskeyi burun altına indirmek bile yasaktı.
 
Kaldı ki aynı gün Valilikler pek çok şehirde artan vaka sayıları nedeniyle düğün ve nikah merasimlerinde 100 kişi ve sosyal mesafe uyarısı yapmaktaydı.
 
Ak Partililer lebaleb salonda ve aralarında 30 cm mesafe yokken Esnaf artan vakalar nedeniyle yaşanacak bir kapanmanın bedelini ödeme kaygısındaydı.
 
Salonda binlerce ihlale tek itiraz etmeyen emniyet güçleri farklı yerlerde ise kamera ile tespit ettiği vatandaşlara maskeyi çenesine indirdiği için ceza yazmaya hazırlanıyordu.
 
İktidar ve yandaşlarının bazı torpilli hallerine tasvip etmesek dahi şaşırmıyorum ama bu kadar göze sokularak Türkiye'nin bir Hukuk devleti değil bir Parti devleti olduğunu ve kanunun gücü değil gücün kanunu işliyor diye hissettirmek ve ardından İnsan Hakları Eylem Planı diye bir şeyden bahsetmek sizce de komik değil mi?
 
Peki, bu durumu bile savunmaya kalkan ve başka müspet örneklerle eleştiriye dahi tahammül edemeyenler nasıl bir vebal aldıklarını biliyorlar mı?
 
İnsanların sağlığı, canı, ekmek parası ile ilgili bir vebali bu kadar rahat üstlenecek bir siyasi oluşumun herşeyi geçtim adaletine inanmak mümkün mü ? Takdir sizlerin.
                                                * *  * * *
 
Burhan Sakallı Gözde Oldu !
 
Kongrede Eskişehir'e dair önemli bir gelişme de Burhan Sakallı isminin MKYK'da yer bulmasıydı.
 
Ak Partililer telefonlara sarıldı. Bugüne kadar gösteremedikleri ilgi, övgü ve sevgilerini yoğun bir şekilde gösterme telaşına girdiler. Henüz geçen seçimde bile olamayan ortak bir refleks ile hareket ederek Sakallı'yı kutladılar.
 
Şunu belirtelim Sakallı değerli, kıymetli bir isimdir. Hatta Odunpazarı Belediye Başkanı iken Büyükşehir adayı olacağını beyan etmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile orada kal isteğini kabul etmeyerek kendi hedefi konusunda dik duruş göstermiştir. Sonuç olarak o günlerde bu duruş nedeniyle biraz örselenmiş, bugün aldığı telefonların yüzde 90'ını alamamıştır. Ancak parti bu duruşu ve netliği sevmiş olacak ki hem Eskişehir Büyükşehir Adayı hem de seçimi kazanamayınca Ordu Büyükşehir'de kendisine görev vermiştir.
 
Uzatmadan Sakallı elbette Parti'nin önemli bir ismi. Ancak MKYK'ya seçilmesi ile ilgili coşku ve sevinç sadece kendisi ile ilgili değil.
 
Bence parti içinde yaşanan anlaşmazlık kongre ile sümen altı edilse dahi bu gelişmeye verilen tepki ile yeniden kendini gösterdi.
 
İspat edemem ama Sakallı MKYK'ya seçildiği için sevinen kadar Harun Karacan seçilmediği için sevinen olduğuna eminim.
 
Düne kadar MKYK'da yer almayı pek önemli görmeyenlerin dün MKYK'yı bir Bakanlık kadar önemli diye değerlendirmesi buna delalettir.
 
Tabi bu durumun Eskişehir parti içi siyasetine etkisi hakkında da fazlaca konuşulacak.
 
Mesela zamanında Sakallı isminin üstünü çizenler. Geçen seçim onun aday olmasını istemeyen ve seçimde oy vermeyin diye propaganda yapanlar.
 
Kendisine destek olan ve teması hiç kesmeyenler.
 
Yani tavrına göre akıbetini merak edenler elbette olacaktır.
 
Mesela sürekli kendisini destekleyen Dündar Ünlü ve geçmiş yönetim kurulu üyeleri için bu avantajdır.
 
Seçim sürecinde pek bir araya gelmeyen Volkan Doğan ve ekibi için dezavantaj olur diyebilir miyiz?
 
Veyahut seçim sürecinde hangi vekilin kimi desteklediği ve arkasında durduğunu düşünürsek bu da bir sonuç doğurur mu bilemem.
 
Biraz bekleyeceğiz, yaşananları ancak eylemlerden sonra göreceğiz.
 
Şimdilik Burhan Sakallı ve Ordu Büyükşehir için hayırlı olsun diyelim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 26 Mart 2021 11:16

Burhan bey Eskişehir büyükşehir belediye başkanı olsun Eskişehir uçar bak ozaman seyret Eskişehir i

11 5 Cevap Yaz
Sena

Uçmaya uçarda ...

0 1
Uçmaya doymayan vatandaş yeniden uçmak istiyor

Ahmet Ataç varken Burhan beyin Büyükşehir başkanlığını alması çok zor. Büyükerşen.'den sonra başkan belli tüm öğrenciler, odalar, köylüler, esnaf Ahmet beyi seviyor he sonra nolur bilmem, ayrıca 2024'e kadar daha kimler gelip geçecek kim bilir. Belki o zaman MHP, İyi Parti gibi partiler de çok daha iyi adaylar çıkarabilir.

0 1
Mert 26 Mart 2021 09:39

sayın Soner bey yazdıklarınızda haklısınız. fakat inandırıcı olmak için tarafsız bir şekilde tüm yanlışlıkları yazmanız gerekir. Eskişehirde yerel bazda hiç mi eksik yok.

5 5 Cevap Yaz
Nurullah 26 Mart 2021 09:32

2024 te Büyükerşen ve Sakallı tekrar yarışır.

4 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi