AK Parti – CHP ve İYİ Parti’de son durum

AK Partililer Sakarya Milletvekili Çiğdem Atabek’in de katılımıyla, Sütlüce – Esentepe – Yeşiltepe mahalle temsilciliklerini açtı.

25 Ağustos 2022 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Partililer Sakarya Milletvekili Çiğdem Atabek’in de katılımıyla, Sütlüce – Esentepe – Yeşiltepe mahalle temsilciliklerini açtı. Hayırlı olsun. Tabii bu tip açılış ve törenler, partililerin bir araya gelmesi açısından önemli. Muhtemelen önümüzdeki günlerde benzer açılışlarla karşılaşacağız. Her ne kadar ekonomik kriz seçmenin bir kısmının AK Parti’den soğumasına neden olsa da, AK Parti hâlâ halkın içinde bulunan bir teşkilata sahip. Nitekim görüyoruz ki vites yükseltmişler.
AK Parti’nin içinde bazı sorunlar olduğu anlaşılıyor. Dağınık grupları bir araya getirmenin en kolay yolu, partiyi ortak bir hedefe yönlendirmek; işte seçimler geldi çattı. Bir partideki kırgınlık ve küskünlükleri unutturacak bundan daha güzel bir ortak hedef olamaz. Tabii aynı fırsat bütün partiler için geçerli.
Bu arada CHP de boş durmuyor. İl Başkanı Recep Taşel de bazı parti içi sorunlarla uğraşmıştı. Kendisiyle kısa bir telefon konuşması yapma imkânı buldum. CHP İl yönetimi kısa bir süre öncesinde 12 kırsal ilçe ile görüşmeler yaptı. Burada partinin yeni seçim stratejileri masaya yatırılmış. Anlaşıldığı kadarıyla CHP örgütü, partinin gençlik, kadın ve sosyal politikalarına ağırlık veren bir propaganda süreci geçirecek. Bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Afyon’da bir görüşme yapma fırsatı da yakalayacak olan Taşel ve arkadaşlarının, sıkı bir çalışmanın içine girdikleri görülüyor.
İYİ Parti’de yeni ve geniş bir yönetimin kurulması heyecan yarattı. Ortada ciddi bir eleştiri görülmüyor. Ancak güzel günler geçicidir. Emine Edizgil ve arkadaşları eğer ki kolları sıvayıp sahaya inmezlerse, İYİ Parti içinde de çatlaklar oluşur. Nasıl ki parçalı bir partili bütünleştirmenin en iyi yolu ortak bir hedeftir, bütünleşmiş bir partiyi bölmenin en iyi yolu da tam tersine boş durmaktır. Şunu içeriden bir isim olarak söyleyeyim, İYİ Parti için 1 milletvekili çıkartmak, Eskişehir’de başarısızlık olarak algılanır. Partinin iddialı olduğunu ve 2 milletvekiliyle anca yetineceğini belirteyim. Bunun için de teşkilatın çok çalışması gerekir.
Belli ki seçim zamanı tansiyon iyice artacak. Huzurlu ve şölen havasında bir seçim temenni ediyorum.
 

Çok abartıldı

Sosyal medyaya düşen ve elinde kılıç olan üç kişinin fotoğrafları, kısa süreli bir rahatsızlığa yol açtı. Pek çok kişi fotoğrafları “Eskişehir Teksas’a döndü” diye paylaştılar. Genellikle kovboy filmlerinde gösterilen “Vahşi Batı”da haydutlar toplu tabanca kullanır, kılıç değil. Paylaşım yapanlar, “Eskişehir samuray çağına döndü” demenin çok etkili olmayacağını düşünmüşler demek ki.
Bu tip paylaşımlar toplumda güvensizlik oluşturuyor ve doğru şeyler değil. Ülkemizde ekonominin kötü olduğunu, memleketin iyi yönetilmediğini söyleyebilirsiniz; saygı duyarız. Ancak çok şükür ki ülkemiz güvenli bir ülke. Özellikle de Eskişehir çok güvenli bir şehir. Öyle ortada kılıçlarla dolaşan tipler yok. Es kaza böyle bir şey yapmaya kalkan olursa, Eskişehir polisi de adamın üzerine yıldırım gibi iner. Nitekim daha sonra kılıçlı kişilerin TRT için dizi film çeken set işçileri olduğu anlaşıldı.
Sosyal medyadaki her fotoğrafı çok abartmamak lazım.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Set İşçileri 25 Ağustos 2022 10:52

Set işçiliğinin de bir kuralı vardır. Öyle eşkıya gibi elde kılıç dolaşılmaz. Bir silahı bir yerden başka bir yere taşımanın da kuralı vardır. Sararsın bir beze veya koyarsın bir kutuya taşırsın. “6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun” da bu açık açık yazar. İşgüzar set işçileri TRT ayağına hava atmış. Abartmak lazım.

3 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi