Ailemizin ve devletimizin düşmanları 

Ne zaman ki batılılar bir ülkeyi karıştırmak, orada devleti yıkmak veya iç savaş çıkartmak isteseler, önce uyuşturucu sokarlar.

27 Kasım 2023 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Ne zaman ki batılılar bir ülkeyi karıştırmak, orada devleti yıkmak veya iç savaş çıkartmak isteseler, önce uyuşturucu sokarlar.
Eskişehir Narkotik ekipleri büyük bir operasyon gerçekleştirdi ve 63 bin 500 adet uyuşturucu hap ele geçirdi. Evet; yanlış okumadınız 63 adet değil, 63 bin 500 adet…
Kahraman polisimizi tebrik ederiz. Sayelerinde toplumu zehirleyecek büyük miktar uyuşturucu ele geçirilmiş oldu.
Uyuşturucuyla ilgili yanlış bir algı var; o da uyuşturucunun üniversite öğrencileri tarafından yoğun olarak kullanıldığı. Gerçek bu algının tam tersi. Uyuşturucu ilkokul mezunlarında çok yaygınken bunu sırasıyla ortaokul, lise ve üniversite mezunları izliyor. Yapılan araştırmalar uyuşturucu bağımlılığında üniversite mezunları ve öğrencilerinin toplamda yüzde 7 pay sahibi olduğunu gösteriyor. Yani eğitim seviyesi düştükçe, uyuşturucu kullanımı yaygınlaşıyor.
Maalesef ülkemiz dünya üzerindeki en önemli uyuşturucu yollarından biri olan Afganistan – Balkan uyuşturucu hattının tam üzerinde. Buradan afyon sakızı temelli uyuşturucular Avrupa’ya akıyor. Buna bir de Kolombiya – Ortadoğu kokain hattı eklendi. Alkol fiyatlarının çok yükselmesi de yerli uyuşturucu olan kenevir tabanlı ürünlere olan yasadışı talebi artırıyor.
Böyle olunca ülkemizde uyuşturucu kullanımı giderek artıyor. İşin içinde o kadar büyük paralar var ki, uyuşturucu çeteleri siyasetten, adliyeden ve polisten bile bazı kişileri satın alabiliyorlar.
İşte Sinan Ateş gibi vatan evlatlarının katilleri de büyük ihtimalle bu uyuşturucu ceteleri…
Yine uyuşturucu kullanımının 14 yaşa kadar gerilediğine ilişkin yanlış bir algı daha var. Gerçek – neyse ki – o kadar kötü değil. Elbette 14, hatta daha düşük yaşlarda uyuşturucu kullananlar var. Ancak ortalama uyuşturucu kullanım yaşı 21 ve uyuşturucu kullananların neredeyse tamamı erkek. Toplam uyuşturucu kullanımında kadınların payı yalnızca yüzde 3 civarında. Uyuşturucu müptelalarının yüzde 97’si erkeklerden oluşuyor.
Yine toplumsal algıya göre uyuşturucu kullananlar ailesi olmayan, tek başına yaşayan berduşların işi. Gerçek bunun da tam tersi. Uyuşturucu kullanan gençlerin çok ciddi bir kısmının ailesiyle birlikte yaşadığını görüyoruz.
O yüzden çocuklarımıza sahip çıkalım.
Türkiye’ye çok ciddi miktarda uyuşturucu sokuluyor. Hem ailemizi hem de ülkemizi korumak için uyanık olmalıyız.
 

Eskişehir iyi gidiyor 

Eskişehirspor, deplasmanda Kırşehir Gençlikspor’u 3 – 1 yenerek ligin 7’inci haftasını da galibiyetle kapattı. Bu arada maçı ES TV online olarak canlı yayınladı.

Bu güzel maçı şu linkten izleyebilirsiniz.

Bu galibiyetle 19 puana ulaşan Eskişehirspor liderlik koltuğunu bırakmıyor.
Bu sene grubu şampiyon olarak bitiren takımlar doğrudan 3’üncü lige çıkacak. Yani şampiyon olmaktan başka çaremiz yok. 1926 Polatlı, Çilimli (Düzce’nin bir ilçesi) ve Alaplı (Zonguldak’a bağlı) gibi takımlar rakiplerimiz.
İnşallah şampiyon olur ve şu amatör cehenneminden bir an önce kurtuluruz. Ancak 3’üncü lige çıktığımız zaman, bir sene önce bıraktığımız bütün sorunlarla kaldığımız yerden yüzleşmeye devam edeceğimizi unutmayalım.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi