Ahmet Ataç patladı!

Arif Anbar yazdı

8 Kasım 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, geçtiğimiz günlerde ES TV’de Sadi Seda’nın konuğu oldu.
CHP’de yaşanan tartışmalı olaylar hakkında öyle çarpıcı açıklamalar yaptı ki, oldukça şaşırdığımı söyleyebilirim.
Hatta programda patladı diyebilirim.
Bu patlamayı, parti ile ilgili sorunlarını yine parti içinde çözmeye ve kamuoyuna sorun yansıtmamaya özen göstermesine bağlıyorum.
Tabi, sorunlar çözümsüz kalınca ve bununla birlikte bunalınca, insan bir yerde patlıyor.
İşte Ataç, durdu durdu ve canlı yayında patladı!
 
*
 
Ataç’ın, deyim yerindeyse “Sesimi duyan var mı” seslenişiyle aktardığı görüşlerinin dikkat çeken bölümlerini birlikte okuyalım ve sonrasında yorumlayalım.
 
*
  
  • Ataç: “Benim desteklediğim aday da seçilirse tarafsız olmalı. Geçen dönem desteklediğim aday İlker Özokçu’ya da seçilirse tarafsız olmasını rica ettim. Odunpazarı’nın da, Tepebaşı’nın da il başkanı olacaksın. Ben tarafsızlığa çok inanan insanım. Karşı tarafı da yok sayma gibi bir gayretimiz yok. Biz bunları Sinan Başkan’da maalesef göremedik. Sinan Bey herkesi kucaklayan bir il başkanlığı yapamadı.”
 
Şimdi yine ES TV ekranlarında Cihan Yıldırım’a konuşan Sinan Özkar ne demişti?
“Ben zaten ortak adayım” demişti.
Bu ne demek oluyor?
“Ben Ahmet Ataç’la da görüştüm, uzlaştık, beni destekleyecek” demek oluyor.
Zaten Özkar, Ahmet Ataç’ı ziyaretinden sonra partililere de aynı şeyi söylüyordu.
Neydi o?
“Görüşmemiz oldukça olumlu geçti, aramızda sorun yok, uzlaştık.”
Ancak Ahmet Ataç’ın yaptığı açıklama, Sinan Özkar’ı ciddi bir biçimde yalanlıyor. Hatta Ataç’ın açıklamasından sonra, “Sinan Özkar fasarya sıkmış” dahi denebilir.
Dahası Ataç, Sinan Özkar’ı taraf tutmakla suçluyor, Tepebaşı Belediyesi’ni ve CHP Tepebaşı İlçe Örgütünü yok saydığını ifade ediyor.
Buradan şunu net bir biçimde çıkarabiliriz…
Ataç, Sinan Özkar’ı, partiyi bölen sevimsiz bir aktör olarak görüyor.
Şunu da ifade etmekte fayda var…
Ataç, ilk defa, bu kadar net bir biçimde İlker Özokçu’yu desteklediğini söyledi.
Buradan şöyle bir sonuç da yakalayabiliriz.
Ahmet Ataç’ın önümüzdeki kongrede çıkaracağı il başkanı adayı, yine İlker Özokçu olabilir.
Bir ekleme daha yapmak istiyorum.
Ahmet Ataç, il başkanının tarafsız olması gerektiğini, desteklediği ve destekleyeceği adaylara da aynı davranışı göstermelerini söylediğini ifade ediyor.
Niyet oldukça iyi.
Ancak uygulanabilirliği kesinlikle yok.
Şunu net bir biçimde ifade edebilirim ki, hangi grubun il başkan adayı seçilirse seçilsin; diğer grup partiye küsecek, küstürülecek, gelmeyecek ya da alınmayacak.
Çünkü CHP’deki parti içi demokrasi anlayışı maalesef bu!
 
*
 
  • Ataç: “Hatta biliyorsunuz. Mecit arkadaş olmadık gerekçelerle partiden ihraç istemiyle disipline verildi. Tepebaşı’nı güçsüzleştirmek gibi gizli bir emel vardı orada. Kazım Başkan’ın bu konuyu destekleyici demeç vermesi beni çok üzdü. Bu konuda Kazım Başkan’la karşı karşıya gelmemiz hiç hoş olmadı.”
 
Ataç, Mecit Açıkgöz olayıyla ilgili de ilk defa demeç verdi ve üzerinde önemle durulması gereken ciddi bir iddiayı öne sürdü.
Tepebaşı İlçe Başkanlığını güçsüzleştirmek gibi gizli bir emel…
O gizli emeli de, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, açıklamalarıyla desteklediğini ifade etti.
Aslında bu açıklamayla, olayın kurgulayıcısının Kazım Kurt olduğunu gizli bir mesajla kamuoyuna açıkladı.
Çünkü Kazım Kurt, Tepebaşı ilçe başkanlığına aday çıkarmış ve seçtirmek istiyordu.
Bunu gerçekleştirmek için gereken neydi?
Tepebaşı’nda kaos yaratmak.
Başarılı olmak üzereyken, Tepebaşı’nın deneyimli isimleri bu operasyonu bertaraf etti.
Özellikle mevcut ilçe başkanı Vural Yörük’ün olgun ve olaysız bir biçimde adaylıktan çekildikten sonra, Atilay Dalgıç’ın aday olması ve özellikle de uzlaşı adayı olması, Tepebaşı tarafında işlerin iyice rayına oturduğunu ve sürecin tıkır tıkır işlediğini gösteriyor.
Bir önemli ayrıntı daha…
“Üç belediye başkanı arasında sıkıntı yok” şeklinde etkisiz ve komik bir algı yaratma gayreti içerisinde olanların, Ataç’ın bu açıklamasından sonra her halde yüzleri kızarıyordur.
 
*
 
  • Ataç: “Dışarıya harcayacağımız enerjiyi anlamsız olarak birbirimize harcıyoruz. Bu siyaset değil. Ben belediye başkanlığı koltuğunda otururken siyaset yapmıyorum. Benim Cumhuriyet Halk Partili olduğumu bilmeyen var mı?”
 
Ataç burada önemli bir özeleştiri yapıyor. CHP’lilerin özellikle kongre süreçlerinde birbirini yediğini ifade etmek istiyor. Bu durumun da siyasetle alakası olmadığını net bir biçimde belirtiyor.
Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın, başkanlık koltuğuna oturduğunda siyaset yapmadığını özellikle vurgulaması da, Kazım Kurt’a açık bir mesaj niteliğinde. Çünkü “Ben belediyede de dışarıda da siyaset yaparım” diyen tek belediye başkanı Kazım Kurt.
İşte, “Belediye başkanları arasında sorun yok” diyerek algı yönettiğini sanan çapsızların, bu bölümde de yüzleri kızarması gerekiyor.
 
*
 
  • Ataç: “Başka partilerden bana belediye başkanlığı adaylığı için teklifler geliyor. Benim böyle bir düşüncem yok. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bundan da herhalde kimsenin şüphesi yoktur. Benim üzerimdeki CHP kimliğini herkes bilir. Benim CHP’ye üyelik tarihim 1971’dir.”
 
Özellikle son dönemde Ahmet Ataç’la ilgili türlü dedikodular çıkmaya başlamıştı.
Neydi o dedikodular?
Yılmaz Büyükerşen’e rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı dedikoduları.
Ataç bu dedikoduları, “Yılmaz Büyükerşen’in önünden geçmedim, geçmem de. Yılmaz Büyükerşen aday olmazsa eğer, Büyükşehir Belediyesi’ne adaylardan birisi de benim” şeklinde yaptığı açıklamalarıyla bertaraf etmeye çalıştı.
Bunun ardından, kısa süre önce, özellikle “Belediye başkanları arasında sorun yok” diyenler tarafından şu senaryo oluşturulmaya başlandı: “Ahmet Ataç ne olursa olsun Büyükşehir Belediyesi’ne aday. Hoca olsa da aday, olmasa da aday. Eğer hoca aday olursa, bu sefer Ataç başka bir partiye geçerek aday olacak. Böylelikle Ataç kaybedecek ancak hocaya da kaybettirecek. Sonuçta CHP’de kaybedecek, Eskişehir’de kaybedecek.”
İşte Ataç’ın bu bölümde aktardığım açıklamaları, son dönemde geliştirilen ve sistemli bir biçimde yayılan, “Ataç’ın başka partiden Büyükşehir’e aday olacağı” dedikodusunu ortadan kaldırmaya dönük bir açıklama olarak karşımıza çıkıyor.
Kısacası Ataç, üstüne basarak CHP’liyim diyor ve CHP’den başka herhangi bir partide politika yapmayacağını ifade ediyor.
Dahası, Yılmaz Büyükerşen Büyükşehir’e aday olursa, Büyükşehir adaylığını hiçbir biçimde düşünmediğini de altını çizerek vurguluyor.
 
*
 
Ahmet Ataç’ın açıklamaları, “Yeter artık” şeklinde yapılan açıklamalar.
Bana kalırsa, geç kalınmış açıklamalar.
Çünkü Ataç’ta herkes gibi oyunu kuralına göre oynamalı.
Yani, gereken neyse onu yapmalı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yeliz 10 Kasım 2017 05:17

Eskişehir de artık değişim zamanı kan değişikliği zamanı gelmiştir herkes şapkasını önüne alacak 17 yılda Eskişehir e yapılan ne ona bakacak...değişim iyidir. Gençlerin genç ufukların önü açılmalı. Yaşlılar artık yeter gençler bu işi yapmalı deyip yol açmalı. Yoksa koltuk sevdasından öte gitmez. .bir chp li olarak yılmaz hocam artık kenara çekilip seçimi kaybeden değil efsane olarak ayrılmalı....yaŞ kemale erdi diğmi artık 80 lerde chp de adammı kalmadı adammı çıkartamıyor lafa geldimi yenilikçi reformcu parti , chp lütfen chp seçmeni chp den başka partiye oy vermez ama en büyük tepkisi sandığa gitmemetir ...ben oy kullanmam tepkim bu olur.

0 0 Cevap Yaz
ahmet tuna çifteler 8 Kasım 2017 22:03

hiç bir belediye başkanı kendisini chp den büyük görmesin gün gelir ne ali kalır ne veli tabanı dikkate almayanlar yok olmaya mahkumdurlarasıl olan cumhuriyet halk partisidir.

0 0 Cevap Yaz
Nevzat Erol 8 Kasım 2017 19:50

Ahmet Ataç bir başka partiye geçip, Büyükerşen'in kaybetmesi gibi bir çalışma yapmaz. Ataç, CHP ocağında yetişmiştir. Kısaca Ataç Eskişehir siyasetinde markadır. Marka adına yanlışlık yapmaz inancındayım.

0 1 Cevap Yaz
HİZ 8 Kasım 2017 19:00

Hizipçilik kaniniza işlemiş

0 0 Cevap Yaz
ekrem 8 Kasım 2017 12:36

devamın da ataç başkan başka partilerden başkanlık teklifi geldiğini söylemiş demek ki toplumda ki söylentileri doğruluyor bu da ne kadar chp li olduğunu yakasında chp rozeti takıp takmadığını gösteriyor belediye başkanlığı dönemlerinde chp adına ne vermiştir ne kadar katkı yapmıştır sadece kendi adina tepebaşı belediyesi adına yatırım yapmıştır chp li olmayan müdürü ile birlik de tepebaşı bölgesi haricindeki yerleri bile yine tepebaşı halkının vergileriyle tepebaşı belediyesi olarak ankaraya taşımıştır

0 0 Cevap Yaz
ekrem 8 Kasım 2017 12:36

Ataç başkan eleştiri yapmış kendi adına,acaba kuma gömdüğü başını çıkarıp da tepebaşı örgütüne bir baksa ve de oy toplayacağım diye benim vergilerimle insanları gezdirmekten vaz geçip gerçek belediyeciliğini yapsa bozuk yollardan çöplerden ve su birikintilerinden kurtuluruz örgüt deyince savunduğu tam destek verdiği örgüt yaklaşık sekiz senede ne vermiş üstüne ne katmış üye sayısı ne alemde delege seçimlerinde ikinci liste çıkmayan mahallelerde çoğunluğu bile sağlayamayan örgütüne hakim olamayan bir yönetim ikinci liste çıkan yerlerde de ikinci liste desteğiyle seçimler yapılabilmiştir tarafsızlıktan bahseden ataç delege seçimlerinde ne kadar tarafsızdı hiç bahsetmemiş düşünün ki bir belediye başkanı delege seçimlerinde sandık çevresinde hatta uluönder mahallesin de sandık başına oturacak kadar mı tarafsızdı il başkanını delege seçtirmeyecek kadar ve ilde yapılan toplantılara katılamayacak kadar mı tarafsız Vural başkana şilt le yollayan atac belediyeleri azleden rte dan farkı ne

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi