Aç gözlü yağmacılar kaybetti

Alpu Kömürlü Termik Santralinin kalbi sayılan Sevinç Mahallesi’ndeki Yeraltı Kömür Ocağı Projesi Büyükşehir Belediyesi’nin itirazlarını kabul eden Bakanlık tarafından sonlandırıldı

12 Eylül 2022 08:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Alpu Kömürlü Termik Santralinin kalbi sayılan Sevinç Mahallesi’ndeki Yeraltı Kömür Ocağı Projesi Büyükşehir Belediyesi’nin itirazlarını kabul eden Bakanlık tarafından sonlandırıldı. Bu karardan sonra Türkiye’nin en bereketli ovalarından biri olan Alpu Ovası, termik santral tarafından zehirlenmeyecek.
Bu büyük başarının galibi, elbette ki Eskişehir halkı. Bu arada üç büyük Belediyemiz ve Alpu Belediyesi, bu konuda gerçekten çok sağlam bir duruş sergilediler. Onun dışında CHP ve İYİ Parti de bu santrale karşı olduklarını açıkladılar. STK’lar tamamen ayaklandılar. Genel Merkez’den korkan küçük bir azınlık hariç, AK Partililer de termik santrale ekseriyetle karşıydı. Bu gelişme vatandaştan oy isteyecek olan AK Parti Eskişehir teşkilatlarını da sevindirmiştir.
Biz bu dünyayı atalarımızdan miras aldık, torunlarımıza miras vereceğiz. Yeter ki bizden sonraki nesiller, Allah’ın bize bahşettiği topraktan fışkıran sağlıklı ve lezzetli yemekleri yesinler, tertemiz havayı ciğerlerine çeksinler. Sonuç olarak hepimiz kazandık. Ancak en önemlisi çocuklarımız kazanmış oldular. Peki kim kaybetti?
Alpu Ovası’ndaki arsaları parselleyip, uyduruk bir tavuk çiftliğini “Konut” adı altında kendi devletine kakalayıp, köşeyi dönmek isteyen rantiyeciler kaybetti. Para kazanmaktan başka hiçbir kutsalları olmayanlar kaybetti.
Bu arada aç gözlü rantiyecilere kötü bir haberim daha var; içimden bir ses, kaybetmeye yeni başladığınızı söylüyor. Kaybetmeye alışsanız iyi olur.
 

Ya cahiller ya yalancı

Ülkeyi kasıp kavuran zam fırtınası, son olarak Eskişehir’deki toplu taşıma ücretlerine de yansıdı. Buna göre servis araçlarına yüzde 20 zam yapılmasına karar verildi. Tam da okullar açılmadan gelen bu zam haberi, elbette velilerin kara kara düşünmesine yol açacaktır. Zaten yeni eğitim – öğretim yılı dertleriyle birlikte açılıyor. 5 büyük AK müteahhitlerine kaynak yaratmakta zorlanmayan sevgili hükumetimiz, okulların tuvalet kağıdı ihtiyacını bile karşılamıyor. Mecburen bu tip yükler de velilerin sırtına yükleniyor. Ayrıca okul kıyafetlerinden, çantaya, defter kitaptan, kırtasiye ürünlerine kadar her şey velilerin üzerine yükleniyor.
Bu arada dolmuş ücretleri de 6 liradan 7 buçuk liraya çıkartıldı. Ayrıca ESTRAM ücretleri de 6 liradan yine 7 buçuk liraya çıkarıldı.
Hiç kimse, “Ama dünyada da enerji fiyatları artmışmış” edebiyatı yapmasın. Bilmeden konuşanlar ya cahildir ya da yalancı. Ham petrol fiyatları 92 dolara kadar düşerek son 6 ayın dip seviyesine geldi. Yani petrol fiyatları yükselmiyor, bilakis düşüyor. Ancak Türkiye’de fiyatların sürekli arttığını görüyoruz.
Faizden zengin olan bir mutlu azınlık hariç, belimizi doğrultamıyoruz.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nadir 13 Eylül 2022 06:17

Yorumumu yazmaya tahammül edemiyenn basın!!!Alkışlıyorum sizi...

3 1 Cevap Yaz
Nurullah 12 Eylül 2022 16:33

Kerem bey sizin ekonomi bilginiz iyidir. konya da 2,50 tl olan ulaşım Eskişehirde nasıl 7,50 tl oluyor.

6 5 Cevap Yaz
Ramis Tunca 12 Eylül 2022 16:16

Sadece ekonomik olarak baksak bile kömürlü termik santralın yatırım ve işletme maliyeti ile getirisi ile santral sonrası verim kaybı sebebiyle 550.000 dekar arazinin YÜZLERCE YIL tarım dışı kalmasının farkını hesaplayacak kafalara ihtiyacımız var. Sağlık maliyetleri, hastalık ve canlı ölümleri ekstrası.

5 5 Cevap Yaz
Erhan 12 Eylül 2022 14:19

Kerem bey yıllardır engelleniyoruz edebiyatı yapanlar bugünlerde pek sesi çıkmıyor

6 4 Cevap Yaz
hee 12 Eylül 2022 09:26

Yer altında bu servet yattığı müddetçe insanoğlu uyuyamaz geceleri hortlar Avrupa bak nasıl dönüş yaptı oda neymiş çevre diyor aksi odun talaşı topluyorlar sıra sanada gelecek uyan

11 9 Cevap Yaz
FAHRETTİN 12 Eylül 2022 09:18

Belediye otobüslerinin çoğunun içi leş gibi, kir, toz, arızalı duracak düğmeleri, eski ilanlardan kalma koli bandı lekeleri daha neleeer neler. Leş gibi arabalarla yolcu taşıyorlar. Klimalarının çalışmamasıda cabası. Daha geçen gün şehir hastanesi dönüşü bindiğim otobüsün tavanından uzun bir somun sarkıyordu. Düştü düşecek, oraya sabitlemeden bırakmışlar.. Bu bakımsız ve içleri temizliğe hasret arabalarla insan taşıyorlar. İnsan zam yapmaya utanır be önce halkın kullandığı otobüsleri bi temizleyin. Sonra zam yaparsınız

4 10 Cevap Yaz
Ünal Hancı 12 Eylül 2022 09:10

İnşallah, toplu ulaşıma zam yapılmasına sebep olanların, işleri eskisi gibi olmaz. O koskoca arabaları bomboş kalır inşallah. Kuruşu kuruşuna km hesabı yapan tipler bunlar. Şehrin bir ucundan diğer ucuna bir litre mazot ya yakar ya yakmaz. Allah büyük, yakındır milletin pahalılıktan dolayı toplu ulaşımı bırakması. Herkes kendi alternatifini yaratır. Bunlarda aldıkları zam ile mutlu mesut boş arabalarla başbaşa kalırlar

3 8 Cevap Yaz
Eşref 12 Eylül 2022 09:01

Hayır, aç gözlüler kaybetmedi. Halkımız her yerde zam isterüük zam isterüük diye ağlaya ağlaya gezen ama balık istifi yolcu taşıyan açgözlülerin ukomeye baskı yapması sonucu toplu ulaşıma yapılan zam ile ezildi. Aç gözlüler kazandı, olan halka oldu. Anlaşılan o dur ki belediyede temsilcisi olan üç beş dolmuş ve minibüs sahibine karşı, belediye aciz kalıyor. Bunun başka izahı olamaz. Niye zammı reddetmedi belediye ?

3 8 Cevap Yaz
Peker 12 Eylül 2022 08:59

Madem öyle Elektiriğe gelen zamları eleştirme hakkımız yok . NOKTA

10 5 Cevap Yaz
Mahmut Es Es

Bakış açınız çok yanlış, Eskişehirin iyi kötü bir nefes alabildiği havası var. Siz diyorsunuz ki varsın kömür dumanı soluyalım, zehirlenelim ama elektrik ucuz olsun. Bende diyorum ki şehrin havasını ve vatandaşın sağlığını tehdit eden santraller düşüneceklerine, döviz kurunu 18 19tl lerden düşürseler daha iyi olur. O zaman herşeyin fiyatı düşer. Sadece elektrikle kalmaz. Doğalgazı 18tl lik kurdan almak ayrıdır, 5 liralık kurdan almak ayrıdır. Bilmem anlatabildim mi?

5 9
Maximum 26 12 Eylül 2022 08:53

Plaka sahipleri rahat etsinler diye minibüslere zam yapılıyor. Tekelleşmenin tadını çıkarıyorlar. Yeni plaka vericem diye belediye söylese, hepsi hep bir ağızdan itiraz ederler. Niye ? Ağalıkları bozulur. Bunun yanı sıra, belediyeye ise zam tamamen bahanedir. Rekabet diye bir şey kalmıyor. Bir yere gidiş geliş 15tl olacak ise, ben niye özel araba kullanmayayım ?

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi