ABD kalıcı olarak Ay'a gidiyor

NASA Başkanı Bridenstine, ABD’nin en kısa zamanda yeni bir Ay misyonu başlatacağını ve bundan sonra Ay’da kalıcı olacaklarını açıkladı

17 Şubat 2019 09:38
A
a
Sütiş Eskişehir
NASA Başkanı Bridenstine, ABD’nin en kısa zamanda yeni bir Ay misyonu başlatacağını ve bundan sonra Ay’da kalıcı olacaklarını açıkladı. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Başkanı JimBridenstine, en kısa zamanda yeni bir Ay misyonuna başlayacaklarını ve orada kalıcı olacaklarını duyurdu. “Mümkün olan en kısa zamanda Ay’a dönmemiz çok önemli” diyen Bridenstine, bu kez ABD’nin orada kalıcı bir üs kuracağını açıkladı. Daha önce yapılan Ay misyonlarını hatırlatarak, “Bayrak dikip ve ayak izi bırakıp, 50 yıl dönmemek üzere Ay’dan ayrılmayacağız” diyen Bridenstine, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), dünyadaki diğer tüm ülkelerin aksine Ay misyonuna, insanların düzenli olarak gidip gelmesini sağlayacak şekilde sürdürülebilir bir anlayışla hazırlandığını bildirdi.

Turkcell'den dünyada ilk

Huawei Türkiye ve Lapis Havacılık Teknolojileri’nin Ar-Ge ekipleriyle birlikte çalışan Turkcell mühendisleri drone teknolojisinde farklı bir çözümü hayata geçirerek, 5G ile kontrol edilen ve 360 derece 4K görüntüyü canlı olarak sanal gerçeklik gözlüklerine aktarabilen yerli drone’un deneme uçuşlarını başarıyla tamamladı. Türkcell’in, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ve yerli drone üreticisi Lapis Havacılık Teknolojileri iş birliğiyle geliştirdiği ve Türkiye’nin ilk 5G teknolojisi üzerinden canlı sanal gerçeklik deneyimi yaşatan yerli drone’unun test uçuşları başarı ile gerçekleştirildi. 5G teknolojisi üzerinden gerçek zamanlı yüksek hızda veri aktarımı da sağlanan bu yenilikçi uygulama ile Turkcell, bu çözümü 3GPP standartlarına uygun şebekede hayata geçirebilen dünyanın ilk operatörü oldu.

AKN interneti kesecek mi?

Adil kullanım kotalı internet kullanıcıları 1 Nisan 2019 tarihine kadar limitsiz hizmet alabilecekler. Peki 1 Nisan’dan sonra ne olacak? Türk Telekom’un BTK onayına gönderdiği tarifeye göre, adil kullanım kotalı internet kullanıcıları 1 Nisan’a kadar limitsiz hizmet alabilecekler. 1 Nisan tarihinden sonra ise paketi “kotasında duran”a dönüşecek. Yani müşteri kotayı geçerse interneti kesilecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internette adil kullanım kotasını (AKN) kaldırmasının ardından yeni paket fiyatları da netleşmeye başladı. Türk Telekom, internet servis sağlayıcı (İSS) şirketlere “Al-Sat Paket/Tarife Revizyonu” başlığıyla yeni toptan fiyat listesini geçtiğimiz gün gönderdi. Yeni uygulamaya göre, satışı durdurulan AKN’li paketi kullanan aboneler 1 Nisan’a kadar mevcut hızlarında limitsiz olarak hizmet alacak ancak nisan ayından itibaren paketleri “kotasında duran”a dönüştürülecek. Bu durumda ek paket önerilecek olan abone eğer bunu kabul etmezse en az 90 lirayı gözden çıkararak 44 Mpbs’lik pakete geçmek zorunda kalacak.

Mars'a seyahat kaç lira?

SpaceX şirketinin kurucusElonMusk, Mars gezegenine, gidiş/dönüş bilet fiyatlarını açıkladı. Takipçilerini konu hakkında bilgilendiren Musk, Mars’a gidiş biletinin 500 bin dolar olacağını belirtti. Musk, ilerleyen zamanlarda bu fiyatın 100 bin dolara kadar inebileceğini de belirtti. İnsanların evlerini satarak Mars’a gideceklerini de söyleyen Musk, dönüş biletinin ise ücretsiz olacağını söyledi. Musk, kendisinin Mars’a yerleşme ihtimalinin de yüzde 70 olduğunu dile getirdi.

Internet Explorer kullanmayın

Microsoft’un ilk sürümünü 24 yıl önce çıkardığı web tarayıcısı Internet Explorer ile ilgili olarak bizzat şirkette uyarı geldi. Windows’un resmi blogunda “Internet Explorer’ı varsayılan tarayıcınız olarak kullanmanın tehlikeleri” başlıklı bir yazı yayınlandı. Microsoft’un ilk olarak 1995 yılında çıkardığı ve 2015 yılında geliştirilmesine son verdiği Internet Explorer’ın güvenlik nedenleriyle artık kullanılmaması uyarısı yapıldı. Microsoft’un siber güvenlik alanındaki yazılım uzmanı Chris Jackson, Windows’un resmi blogunda “Internet Explorer’ı varsayılan tarayıcınız olarak kullanmanın tehlikeleri” başlıklı bir yazı yayımladı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi