8 adımda Es-Es'e yardım meselesi

Cihan Yıldırım yazdı

7 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'a yapılmak istenen bir yardım geçtiğimiz haftanın gündemi oldu.

Olayın 'teknik' boyutuna birilerinin 'aşağılık kompleksi' eklenince mesele biraz karıştı gibi. Şimdi en başından olanı biteni özetlemek istiyorum.

1. Yaklaşık iki hafta önce bir duyum aldık. Yönetime yakın bir isme de doğrulattığımız duyuma göre Kalabak suyu dağıtan 140 saka, Büyükşehir Belediyesi her yıl yapılan sözleşmelerinin beş yıl yapılmasını talep ediyor. Talebin kabul edilmesiyle Es-Es'e yardım yapılması söz konusu olacak. Ve sonuçta uzlaşma sağlanıyor. İşte bu gelişmeyi önce internet sitemizden "Büyükşehir'den Es-Es'e can suyu gibi yardımlar" başlığıyla duyurduk. Ertesi gün de gazetemizden "Es-Es'e can suyu" başlığıyla paylaştık. Söz konusu haberde "Büyükşehir" ifadesi ve logosu özellikle kullanıldı. Buna rağmen birileri Büyükşehir ifadesini "Büyükerşen" diye okumuş olacak ki 'denişik' bir tutum içine girdi. Büyükşehir logosunu ne sandıklarını ise tahmin edemiyorum!

2. Biz bu haberi birini ya da bir kurumu övmek için yapmadık. Bir süre önce de Nabi Hoca'nın desteklerini 'gösterişli' bir şekilde duyurmuştuk. Amacımız yardımların sayısını artırmak, bir nevi özendirici olmasını sağlamak. Futbolcu ve personeli motive etmeyi de düşündük haberlerimizle.

3. Buna rağmen sahibi AK Partili olan bir gazetedeki 'araştırmacı' arkadaşlar Eski Türkiye'de kalmış bazı AK Partili Meclis Üyeleriyle istişare edip haberimizi oraya, buraya çekiştirmeye başladı. Es-Es'e yapılan tüm yardımları sorgulamışlar gibi bir havaya girip 'Bu para kulübün kasasına girdi mi' gibisinden akla ziyan şeylerle meseleyi 'bulandırmaya' kalkıştı.

4. Yetmedi, tarihsel bir kompleksle yardım fikrinin AK Partili Meclis üyelerinin fikri olduğunu bağırmaya başladılar. Biz, fikir CHP'lilerin demedik! Yine fikir Büyükerşen'in demedik. Ama bunlar Büyükerşen Kompleksi'ne sahip oldukları için işi oraya çektiler. Siyasi zeminde daha rahat olacaklarını düşündüler sanırım. Büyükerşen'in prim yaptığını düşünüp bir kaç gün uykusuz kaldılar.

5. Bu arada Eskişehirspor Yönetimi çıkıp kamuoyunu net bilgilerle aydınlatmadığı için her kafadan bir ses çıktı. Ortalık iyice Kel Ali'nin Bağı'na döndü. Hassas süreçte ortamı bulandırmamak için meselesinin üzerine fazla gitmedik. Birileri gibi değiliz, her daim takımı düşünüyoruz.

6. Gelişmelerin ardından Büyükerşen kendisine ulaşan köşe yazarımıza 'Belediye olarak yardım yapamam. Bu yasal değil' türünden açıklama yaptı. İşte bu noktada 'eyvah' dedik. Böylesine bir zamanda Es-Es'e bulunan kaynağın elden kaçtığını düşünerek üzüldük. Hatta iyi niyetle yaptığımız haberi yapmasa mıydık, diye düşündük.

7. Tartışmalar sosyal medyada devam ederken AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü aradı ve "Sakalar aracılığıyla yapılacak yardım Eskişehirspor'un kasasına girmeye başladı. Paranın bir kısmı verildi, verilmeye de devam ediyor. Es-Es'e bu yolla yaklaşık 20 gündür para gidiyor" dedi. Haberimizi doğrulayan Ünlü ayrıca "Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Meclisi toplanacak. Sözleşme uzatma işi gündeme gelecek. AK Partili Meclis üyelerinin de vereceği destekle bunu halledeceğiz" diye konuştu.

8. Mesele aşağı yukarı bundan ibaret. Aslında en başından beri çok 'basit ve anlaşılır' bir konuydu ama iflah olmaz kompleksi olan kimileri kafa karıştırmaya çalıştı. Sonunda kendi kafaları karıştı o ayrı! Bir kez daha söylüyorum; ne benim ne de arkadaşlarımın birilerini övmek, birilerini yermek gibi derdimiz yok. Bu kent için, kurumları için kim ne yaparsa hiçbir komplekse kapılmadan hakkını veririz. Yapmayanı da aklımızın yettiği kadar eleştiririz, uyarırız.



----------------------------------------------------------------------------------



----------------------------------------------------------------------------------




----------------------------------------------------------------------------------

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESESLİ 7 Mayıs 2017 14:23

Cihan Bey sizin tarafsızlığınızı da, "o" gazeteyi de biliyoruz. Açıklamaya gerek yoktu.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi