3 GSM operatörüne soruşturma

Serkan Açıkgöz yazdı

30 Temmuz 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba değerli okuyucularım. 1 haftalık tatil bitti ve yeniden sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu hafta da yine teknoloji dünyasındaki gelişmelerden derlediğim konu başlıklarıyla sizinleyim. İlk olarak 3 büyük GSM operatörü hakkında başlatılan soruşturmaya bir göz atalım.
Rekabet Kurulu, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom (Avea) hakkında kısa mesaj ihalelerinde, kısa mesaj sonlandırma ücretlerinin altında teklifler vererek rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırdığı için soruşturma açtı. Açılan soruşturma web siteden de duyuruldu. Kurul, elde edilen bulguları ciddi bularak Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun "hakim durumun kötüye kullanılması" başlıklı 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik söz konusu şirketler hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
---------------------------------------------------------------------
116 milyon dolar zarar etti
Geçen yılın ikinci çeyreğinde 107 milyon dolar zarar eden Twitter, bu senenin ikinci çeyreğinde de 116 milyon dolar zarar açıkladı. Mikro blog platformu Twitter'dan yapılan açıklamada, şirketin, bu senenin ikinci çeyreğinde 116 milyon dolar zarar ettiği belirtildi. Twitter, geçen yılın ikinci çeyreğinde de 107 milyon dolar zarar bildirmişti. Bu arada Twitter'ın zarar ettiğini açıklamasının ardından, şirketin hisse başına değeri New York borsasında yüzde 14 düşüşle 16,85 dolara kadar geriledi. Twitter zarar açıklarken Facebook reklam gelirlerini daha da artırmak için ‘Facebook TV’ kuruyor. Facebook TV yayına geçmeye hazırlanıyor. Sosyal medya devi bu özellikle şirketin reklam pastasını da genişletmeyi hedefliyor. Ortaklardan orijinal içeriklerin ilk bölümlerini talep etmeye başladı. Bunların kısa ve düşük mâliyetli programlar olduğu söylenirken, sosyal ağ bütçeli yapımlar da hazırlıyor.
-------------------------------------------------------------------
Ölen annesini Google Earth'de gördü
İngiltere'de yaşayan Denise Underhill, 18 ay önce kaybettiği annesini Google Earth'de gördü. Çok üzülen Underhill en azından Google Earth'ten annesinin yaşadığı evi görmek istedi. Cadde görünümünde annesi Beryl Turton'u evinin bahçesinde çiçekleri sularken gördü. Duyduğu şaşkınlığı anlatan Underhill şöyle konuştu: "Hayatımın sürpriziydi! İnanamadım, annem evin girişinde durmuş, her zaman yaptığı gibi bahçedeki çiçekleri suluyordu. Çekilen fotoğrafları bilinse de bilinmese de, ömür boyu kalıcı oldukları inkar edilemez. Bence birisi, benim bunu görmemi istedi."
----------------------------------------------------------
Windows 10 kullananlara müjde!
Telefonda takip ettiğiniz bağlantı doğrudan bilgisayarda açılabilecek. İşte bu özellik bana sorarsanız harika olmuş. İleriki dönemlerde daha da fazla işlevsellik kazanacak olması çok iyi. Microsoft artık yavaş yavaş Windows PC’lerle Android ve iOS işletim sistemlerini birleştirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz hafta içinde piyasaya çıkan yeni Windows 10 önizleme sürümünde dikkatleri üzerine çeken en büyük özellik, cihazlar arasında web’de gezinmeye izin vermesi oldu. Yeni güncellemeyi indirdiyseniz Windows Ayarlar panelinde yer alan “Telefon” bölümü aracılığı ile Android cihazınızı bilgisayarınızla eşleştirerek telefon ile bilgisayar arasında web sayfalarını açabileceğiniz doğrudan bir bağlantı oluşturabilirsiniz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi