15 yıldır 5 kilometre yolu yapamadılar!

ES TV’de canlı olarak yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programında OSB’nin ulaşım sorununu tartışıyoruz

17 Haziran 2020 09:53
A
a
Sütiş Eskişehir
ES TV’de canlı olarak yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programında OSB’nin ulaşım sorununu tartışıyoruz. Daha doğrusu ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, tarafından hazırlanan raporu masaya yatırdık. Kesikbaş’ın raporunda, metro vurgusu da yapılıyordu.
Programdan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu konudaki görüşlerini aktardı…
-Eskişehir’e metro olmaz, dedi!
“Ancak banliyö yapılabilir. Bu da hükümetin görevidir” diye ilave etti.
Büyükerşen,  AK Partili milletvekillerinin, il başkanının Ulaştırma Bakanı’na çıkması halinde banliyö treninin kolaylıkla hayata geçebileceğini söyledi.
Büyükerşen, bir gerçeğe vurgu yaparak, iktidar partisini şu cümlelerle eleştirdi:
Eskişehir OSB 17 06 2020
-Hasanbey ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasındaki 5 kilometrelik yolu 15 yıldır yapmadılar! O yolu yaparlarsa 3 ay gibi kısa bir süre içinde banliyö trenleri konulabilir. Bozüyük, OSB arasında bile işleyebilir. Çamlıca’dan sonra 2-3 istasyonda konulabilir. Hasanbey ile OSB  arasındaki 5 kilometrelik yolu yaparlarsa mesele bitmiş olur. Bu bağlantı 15 yıldır yapılamaz mıydı?
…/…
Kuzey ve Güney Çevre yollarının yapılmamasını da değinen Büyükerşen:
-Rahmetli Kemal Unakıtan döneminde çevre yolu 3 şeride çıkartıldı. Ama biliyorsunuz burası aslında çevre yolu değil! Şehrin ortasında kaldı! Türkiye’de çevre oylu olmayan tek şehir Eskişehir!
…/…
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in söylediklerine itiraz edebilecek sanırım kimse yok!
Hasanbey, OSB bağlantısı her genel ve yerel seçim dönemlerinde gündeme gelir! Anlaşmalar yapılır, protokoller imzalanır. Ama sonuçta bu imzalar atıldığı ile kalır!
Gerçekten,  Hasanbey ile OSB arasındaki demiryolu bağlantısı Ak Parti’nin ve sanayicilerin gündeminden çıktı mı?
 

EKSİK OLACAK ŞİMDİDEN TAMAMLAYALIM!

 
Gündemde “Tamamlayıcı emeklilik sistemi” var…
Tam olarak ne olduğunu çalışanlar pek bilmiyor. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, tane tane yazmış, ne olduğunu, olmadığını:
  • İktidar, çalışanların başlıca yaşam güvencesi olan kıdem tazminatını fona devretmeyi yıllardır düşünüyor. Birkaç kez denedi, tepki yüksek olunca geri adım atıyormuş gibi yaptı ama gündeminden düşürmedi.
  • En kestirme hesapla, çalışanlar her bir yıl için bir maaş kıdem tazminatı alıyor. İktidar, tepkiyi çok çekmemek için ilk aşamada yaklaşık üçte ikisini fona devretmek istiyor. Çalışanlar bunu 60 yaşından sonra emeklilik maaşına ek olarak alacak. Bunun adı da şu olacak: Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi! (TES)
  • Her şeyden önce burada bir itiraf var. İktidar diyor ki: Ben zaten doğru dürüst emeklilik maaşı veremiyorum. Bunu çalışanın kendi kıdem birikimden tamamlayayım!
…/…
Sanırım geleceğe borçlanmak tam olarak böyle bir şey!
 

ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR!

Sağanak yağışlarda özellikle Odunpazarı bölgesindeki Toptancılar Sitesi, Hal Önü, Teksan ve çevresinde bulunan çok sayıda iş yerine su basıyor. Yollar adeta göle dönüyor!
Metrekareye düşen yağmur miktarında artış var. Bu nedenle rögarlar yetersiz kalabiliyor. Bu nedenle bu bölgelerde ek önlem alınması gerekiyor!
 

UZAKLAŞANLAR!

Charles Bukowski, şöyle diyor:
-Bazen kendine gelmen için, başkalarından gitmen gerekir. Uzaklaşmak, özgürlüktür…
Korona çıktı, insan insandan uzaklaştı!
Ama gelin görün ki, pek de istediği gibi özgür olamadı!
İnsan insana bundan sonra daha da yabancılaşacak!
Mesafeli olacak!
Belki de potansiyel tehlike kabul edilecek!
Sonu belirsiz bir mesafeli döneme giriyoruz!
 

PİŞMANLIK

Ölüler yaşayanlardan daha çok çiçek alır çünkü pişmanlık minnetten daha güçlüdür.  Anne Frank
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 17 06 2020

 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yasin 17 Haziran 2020 11:41

Sadece şunu eklemek istiyorum çok güzel bi şehrimiz var ama sadece görsel olarak ama mahallelerde malesef aynı şeyi soyleyemicem ilk önce sokak araları duzeltilmeli araçla geçerken cukurlara girmekten araç kullanamıyoruz özellikle sirintepe sokak araları daha bi çok sokak genel olarak herkesin şikayeti bu ill önce sokakları mahalleleri güzelleştirelim sonrası gelir zaten😊

2 2 Cevap Yaz
sefa 17 Haziran 2020 10:58

Sayın Büyükerşen'e bu şehir gidip hükümet ile kavga etmesi için değil, ortak yolda buluşup hizmet etmesi için oy veriyor. Her şeyi hükümetin üstüne atıp pisliği halının altına süpürmek de son zamanlarda bir çıkar yol olarak görülüyor. Biz şehir halkı olarak başkanlardan şikayet değil çözüm önerileri ve çözümlerle hizmet etmelerini bekliyoruz.

9 15 Cevap Yaz
... 17 Haziran 2020 10:28

metro olmaz ama banliyç olur :))) gerçekten sayın başkan güzel bir yorum getirmiş :)) benden metro istemede banliyöyü devletten iste ...... ayrıca banliyönün yürüyebildiği her yerde metro da bulunabilir ben arada pek fark göremedim şahsen tabi hizmet yapabilmek dışında..... hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz!!!!

10 8 Cevap Yaz
tarafsız

metro yeraltı , tramvay, tren vb yer üstü işletmeleridir. her birinin teknik, maliyet, fiziki yapı ve ekonomik vb detaylar ile ilişkisi bulunmaktadır. sistemleri bilmeden konuşmamak lazım yapılsın demek başka bir şey, onun parasal, çevresel, vb maliyetlerini hesap etmezseniz halkın parasını sokağa atarsınız

0 3
Hüsnü 17 Haziran 2020 10:13

sayın Ali Baş bey peki Eskişehir şehir içinde 21 yılda 21 km yeni yol yapıldımı veya genişletilme yapıldımı ? 2 yılda 1 tane kavşak düzenlemesi ( alt geçit veya üst geçit ) yapılmış olsaydı bu şehirde trafik sorunu olmazdı.

8 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi