10 milyon nerede, 45 milyon nerede...

Geçtiğimiz günlerde Tepebaşı Belediye Meclis Toplantısı’nda bütçe görüşüldü. Birkaç gün sonra AK Parti İl Başkanlığı’ndan bir haber servis edildi. AK Partili Tepebaşı Meclis Üyesi Emre Aydın Tepebaşı bütçesine tepki gösterdi.

14 Ekim 2022 08:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde Tepebaşı Belediye Meclis Toplantısı’nda bütçe görüşüldü. Birkaç gün sonra AK Parti İl Başkanlığı’ndan bir haber servis edildi. AK Partili Tepebaşı Meclis Üyesi Emre Aydın Tepebaşı bütçesine tepki gösterdi.
Emre Bey, “Kırsal Hizmetler Müdürlüğü 2022 yılı bütçesi 4 milyon lira iken sadece Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi bile 10 milyon lira ile bunun tam 2,5 katı gerçekleşiyor” ifadelerine yer verdi. Tepkisi oldukça sertti. “2014 yılında köyden mahalle olan sırf bütçe açığınızı kapatmak adına milyonlarca liralık arsa ve tarlasını sattığınız kırsal bölgeler bizden hizmet beklerken onlara sadece 4 milyon ayırıp Özel Kalem Müdürlüğü’nde 10 milyon lira bütçe harcamak neyle izah edilebilir? Artık biz ne yapıyoruz sorusunu sormanın vakti geldi diye düşünüyorum” sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.
Ardından Tepebaşı Belediyesi’nden de cevap gecikmedi. Belediyenin servis ettiği haberde de iddiaların yersiz olduğu öne sürüldü. Açıklamada, “Eleştirilen Özel Kalem Müdürlüğümüzün 2023 yılı bütçesi, belediyemiz toplam bütçesinin yüzde 1,2’sine tekabül etmektedir. Geriye dönüp baktığımızda 2008 yılı bütçesinin sadece yüzde 5’i, 2009 yılı bütçesinin de sadece yüzde 3’lük bölümü Özel Kalem Müdürlüğü’ne ayrılmıştır. Özel Kalem Müdürlüğü, 2023 yılı bütçemizden aldığı pay ile 31 müdürlüğümüz arasında 15’inci sırada yer almaktadır” denildi.
Emre Bey Tepebaşı Belediyesi’nin 2023 bütçesinin 900 milyon lira olduğunu da belirtmişti. Şöyle bir baktığımızda Özel Kalem Müdürlüğü’ne bütçenin yüzde 1,2’lik kısmı, yani ortalama 10 milyon TL’lik bir kısmı ayrılmış. Bültende işaret edildiği gibi 2008 yılında, yani AK Partili bir isim olan Tacettin Sarıooğlu döneminde ise Özel Kalem Müdürlüğü’ne o dönemin bütçesine oranla yüzde 5’lik bir kısım ayrılmış. Bu şimdi olsa 45 milyon TL ediyor! 10 milyon TL nerede, 45 milyon TL nerede…
Sayın Aydın’ı ilk defa bir duruma tepki gösterirken görüyorum. Haklı olduğu yerler vardır, yoktur tartışılır. Ama bir eleştiride bulunurken geçmişi de unutmamak gerekir. Muhalefetin vereceği cevaba karşılık bir cevabın olması gerekir. Mensubu olduğu parti döneminde Özel Kalem Müdürlüğü’ne şimdinin rakamıyla 45 milyonluk bir bütçe ayrılmışken, şimdi 10 milyon TL bütçe ayıran belediyeyi yerden yere vurmak niye?
Aydın, “Biz ne yapıyoruz sorusunu sormanın vakti geldi” diyor. Ben de kendisine soruyorum: “Siz ne yapıyordunuz?”
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi