LİSEDE YAZAR ÖĞRENCİ BULUŞMASI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç LİSEDE YAZAR ÖĞRENCİ BULUŞMASI
A
a

Tepebaşı Belediyesi, yazar-öğrenci buluşması etkinliğinde yazar Nilüfer Altunkaya ve Rahmi Emeç’i, Kenan Yalçın Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşturdu. 

Sütiş Eskişehir
Okulun salonunda düzenlenen söyleşide konuşan eğitimci- yazar Nilüfer Altunkaya, “Kitaplar, bizim dünyaya açılan farklı bir penceremizdir. İnsanları diğer canlılardan ayıran duygu ve bilinç dünyasıdır. Biliyorum, bu çağda şiir sevginiz daha çok oluyor. Kitap sevgisiyle hayatınıza çok şey katabilirsiniz” dedi.

Rahmi Emeç de, yazmayı tek kişilik bir yolculuğa benzeterek, “Üretim süreci, yazarın tek başına yaptığı bir yolculuktur. Kimi zaman yazar belli bir kurguyla, kimi zaman da sözcüklerin, giderek cümlelerin cümleleri çağırmasıyla yol alır ve sonuca varır. Edebiyat eseri, yazanından çıkıp, okuyanına ulaştığında yeniden üretilen bir şeydir” diye konuştu.

Öğrenciler, daha önce kendilerine dağıtılan Nilüfer Altunkaya’nın Sevgili Yalnızlık ve Rahmi Emeç’in Uzak İnsanın İçindedir kitaplarında yer alan öykü ve metinlerle ilgili sorular yönelttiler. Söyleşiden sonra, iki yazar da öğrenci ve öğretmenler için kitaplarını imzaladı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi