Keyfimize göre kredi alamayız

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Keyfimize göre kredi alamayız
A
a

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediyenin borcuna yönelik eleştiriyi “Belediyeler özellikle de biz keyfimize göre kredi alamayız. Bu sene alacağımız miktar 18 milyon. Sistem buna izin veriyor. Aldığımız kredileri düzenli ödüyoruz. Bi sıkıntı yok” diye cevapladı.

Sütiş Eskişehir
Yaklaşık 1300 kişilik bir grupla Çanakkale’de olan Başkan Ataç, telefonda Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım ile görüştü. AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın belediyenin borçla ilgili eleştirilerine yanıt veren Ataç, “Belediyeler özellikle de biz keyfimize göre kredi alamayız. Gelir gider hesaplanır. Buna göre İller Bankası’na başvurulur. Bu sene alacağımız miktar 18 milyon olarak hesaplandı. Sistem buna izin veriyor. Aldığımız kredileri düzenli ödüyoruz. Bi sıkıntı yok. Öte yandan yılda iki defa Sayıştay’dan denetlemeye geliyorlar. Bugüne kadar kimse bi şey demedi” dedi.

Bıraktığımdan daha gerideydi
Borcun büyük bölümünün kendisinin görevde olmadığı, belediyenin AK Parti’de olduğu 2004-2009 dönemine ait olduğunu ifade eden Ataç, “2009’da yeniden seçildiğimde Tepebaşı’nı mali, alt ve üst yapı anlamında bıraktığımdan daha gerideydi. 50 milyonluk bütçesi olan belediyenin 56 milyon borcu vardı. Hizmet Binası ve Altansaray’ın borcunu da kucağımda buldum. İkisine yaklaşık 28-29 milyon ödeme yaptık” diye konuştu.

İşlerini yapmaya çalışıyorlar
Ataç, şöyle devam etti: “2009-2014 döneminde bölgemize 500 bin ton asfalt attık. Bu Büyükşehir rakamıdır. Bir milyon metrekare kilit parke döşedik. Çamlıca ve Şirintepe’nin yarısı bitmemişti. Aslında bu eleştiriler beni çok ilgilendirmiyor. Onları da anlıyorum. İşlerini yapmaya çalışıyorlar. İçlerinde avukat olması da ayrıca üzücü. 45 köy mahalleye dönüştü bize geçti. Üst yapı olarak 10 mahallemiz kaldı.”

Allah razı olsun diyorlar. Bu kötü bir şey mi?
Çanakkale’de gezide olduğunu ifade eden Ataç, “Çok güzel bir grupla beraberiz. Sade vatandaş, yaşlılar, hacı-hoca hepsi var. Benim çok önemsediğim bir yapı var şu anda. Çamlıca’dan dernekler, Fevzi Çakmak’tan, Bozdağ’dan, beldeevlerinden... Hepsi dua ediyor. Allah razı olsun diyorlar. Bu kötü bir şey mi? Çok doğru bir iş yaptığımı düşünüyorum. Herkesin bir arada olmak isteyeceği bir grupla Çanakkale’deyiz” diye konuştu.

Parayı evime götürmedim ki...
Ataç, sözlerini şöyle tamamladı: “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, spor merkezleri, Su Sporları Merkezi, halı sahalar, beldeevleri, gençlik merkezleri gibi 70’e yakın yer açtıklarını ifade eden Ataç, “Hepsi tesis sayılır. İşlerine gelmiyor. İstiyorlarsa hepsini gezdireyim. Bu paralar boşa gitmiyor. Halka hizmet ediyoruz. Borç olmasa nasıl olacak? Halk nasıl mutlu olacak. İnsanlar mutlu değil ama belediye borçsuz. Bu doğru değil. Ödeyebileceğimiz borçla herkese hizmet edeceğiz. Burada suç olacak bi şey yok. Ne yaptım ben? Parayı evime götürmedim ki...”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vatandaş 12 Nisan 2018 00:21

bukadar borçlanılmaya rağmen tepebaşında kaç mahallede kentsel dönüşüm yapılmıştır belediyelerin hiçmi gelirleri yok eskişehirde yıllardır belediyelere ait gezinti araçlarından başka yol köprü alt geçit üst geçit yaya geçitleri yapan iş makinaları göremiyoruz belediyelerden sorumlu bakanlığımız bütün belediyelerin seçimlere bir yılkala borçlanmalarına izin vermemesi gerek seçim yatırımı olarak borçlanılan paraları şehir halkları ödüyor borçlanılma vatandaşın beklentisi gerçek hizmetlere yansımıyor

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi