Kazım Kurt'tan sert çıkış

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt'tan sert çıkış
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye meclisinin Temmuz ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Millet Bahçesi ile ilgili yapılan eleştiriye “Eskişehir halkı burayı meydan yapalım dediyse meydan yapılsın. Plan notlarında tadilat değişikliği için Kültür Varlıkları Kuruluna getirildi. Siz de kandırıldınız” dedi

Sütiş Eskişehir
AK Parti Meclis üyesi Murat Özcan, Kazım Kurt’un ES TV ekranlarında yaptığı açıklamaları eleştirdi. Özcan, “Millet Bahçesi için kurnazlık yapanlar var dediniz. Bize de söyleyin kurnazlık yapanları ne gibi kurnazlık yaptıklarını yardımcı olalım. Millet Bahçesi olmasına karar verildiğinde otopark, kıraathane ve lavabo dışında betonlaşma olarak sizin bildiğiniz bir şey varsa bize de söyleyin. Bu sadece meydan değil de park olarak tadilat edilmesiyle ilgili bir şeyse bunun dışında yapılaşma yok. Eğer varsa biz de sizinle birlikte karşı dururuz” dedi. 

MEYDAN YAPILSIN
Özlem Yalçın ve Murat Özcan’ın eleştirilerine yanıt veren Kurt, “Eskişehirli milletvekilimiz zamanında Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptı. O dönemde Türkiye’nin her yerini gezdi. Ülkenin birçok yerinden ziyarete gelinen müzeye merhaba bile demedi. Kucaklaşma böyle olur. Millet Bahçesi Projesinin tadilatı Kültür Varlıklarına geldi. Tadilat değişikliği yapılmak üzere. Ama Kültür Varlıkları bunu kabul etmedi. Perşembeden bu yana tartışılıyordu. Siz de kandırıldınız. Orada ben kandırıldım, bilmiyordum demeyin. Eskişehir halkı burayı meydan yapalım dediyse meydan yapılsın. Buranın planları belediye tarafından yapıldıysa önce belediyeye getirilir, sorulur. Eğer kazı izni verilseydi şimdiye kadar orası betonlaşırdı. Biz orayı mühürledik” dedi. Küçük Sanayi Sitesiyle ilgili görüşe de değinen Kurt, “Küçük Sanayi Sitesi sizin elinizde. Yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi. Bakanlık ya yapacak ya da belediyeye devredecek. Ama sizin partinizin milletvekillerinin kavgası yüzünden verilmedi. Bunu düzeltirseniz yaparız. Meclis üyelerinizin bilerek, isteyerek hatta gülerek reddettiği güneş enerji santrali ile ilgili tazminat davası açacağım” diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
serhat 3 Temmuz 2019 07:53

Partizanlık yüzünden Eskişehire ihanet edenlerin kursaklarından geçmesin işallah aldıkları maaş.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi