Kardeşliğimizi kimse bozamaz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kardeşliğimizi kimse bozamaz!
A
a

Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım ve Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, ES TV’de yayınlanan Üç Çizgi Programında Nilüfar Hasanova’nın konuğu oldu. Programda Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri konuşuldu

Sütiş Eskişehir
Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım ve Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, ES TV’de yayınlanan Üç Çizgi Programında Nilüfar Hasanova’nın konuğu oldu. Programda Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri konuşuldu.
Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, “Türkiye Azerbaycan ilişkileri aynı dili konuşan aynı kültürden olan aynı soydan gelen iki kardeş ülke. Bu ilişkileri önemli bir şekilde yüzyıllık bir perspektifte baktığımızda Azerbaycan Türkiye ilişkilerine sahip çıkan insanlar olması. Bu günlerde adeta bir milletin iki devleti gibi değil de bir illetin tek devleti gibi aynı ruhla bir aradayız bu dostluğu kimse bozamaz. Türkiye Azerbaycan’ın en zor günlerinde Azerbaycan’ın yanında oldu. Azerbaycan dostluğu kardeşliği kimse bozamaz. Burada bizlere düşen tek bir şey var. Aramızdaki hainleri barındırmayacağız. İlişkimizi bozmaya çalışanlara karşı mücadele edeceğiz. İyi ki Azerbaycan var iyi ki Türkiye var. Son gelişen olaylarda Türkiye ve Azerbaycan’ı nasıl dayanışma içinde olduğunu herkes gördü. Başımızda bir Ermenistan sorunu var. Çözüm için ne yapılması gerekir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi biz sulh yoluyla halletmek istiyoruz. Azerbaycan’ın da ifade ettiği gibi Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarını iade etsinler. BM tarafından alınmış 4 kural var. Bu işgal edilen yerler Azerbaycan’ın kadim topraklarıdır. Bunların terk edilmesi lazım Azerbaycan da Türkiye de bunu istiyor. Bunu vermediğiniz zaman barış olmaz” ifadelerini kullandı. Ayrım, sözlerine şu şiirle son verdi: “El bilir ki sen benimsen benimsen, yurdum yuvam meskenimsen benimsen. Ayrılar mı gönül candan Azerbaycan Azerbaycan.”

GİZLİ HAİNLER AYIKLANMALI
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın ise Türkiye Azerbaycan ilişkileri daha da geliştirmek adına faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirterek “Türkiye’de ne yazık ki gizli kalan hainlerimiz var bunları ayıklamamız lazım. Türkiye’de yeterince derneklerimiz var bunlar kendi imkanları dahilinde ilişkilerimizi geliştirecek faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu etkinliklerimizle daha farklı yerlerde taçlandıracağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

AZERBAYCAN ARMASI HEDİYE ETTİLER
Program sonunda programın Genel Koordinatörü Sirac Yaguboğlu, Yönetmen Aynur Öztürk, Yardımcı Yönetmen Kamran Meydanali, Moderatör Nilüfar Hasanova, Senarist Sehaver Dadaşov, Kurgucu Javid Amirov ve Muhabir  Agshin Osmanov program konukları Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım ve Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın ile pasta kestiler. Program ekibi Milletvekili Ayrım’a Azerbaycan arması hediye ederek teşekkür ettiler.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi