Kabukcuoğlu rahatsız etmiş

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kabukcuoğlu rahatsız etmiş
A
a

24 Şubat’ta İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu hükûmete bir çağrıda bulunmuş ve Toprak Mahsulleri Ofisinin depremzede üreticilerimizden tütün, kuru kayısı ve ceviz alımı yapması gerektiğini belirtmişti. Böylece depremzede çiftçimizin cebine üç – beş para girebilecek ve vatandaşlarımızın ekonomik yaralarına az da olsa merhem olunabilecekti.

Sütiş Eskişehir
24 Şubat’ta İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu hükûmete bir çağrıda bulunmuş ve Toprak Mahsulleri Ofisinin depremzede üreticilerimizden tütün, kuru kayısı ve ceviz alımı yapması gerektiğini belirtmişti. Böylece depremzede çiftçimizin cebine üç – beş para girebilecek ve vatandaşlarımızın ekonomik yaralarına az da olsa merhem olunabilecekti.
Tabii 7 iklim ve 3 kıtanın sahibi, asrın en büyük hükûmetimizi böyle fuzuli işlerle meşgul etmemek lazım. Depremzedeyseniz, depremzedeliğinizi bileceksiniz. Hem eski Türkiye’de buzdolabı mı vardı? Şükürsüz olmayın ve adamın tepesinin tasını attırmayın…
Arslan Kabukcuoğlu hakkında, “Yöneticilerimizi tatlı uykularında rahatsız etmek” suçundan soruşturma açılsa yeridir.
Nitekim sevgili hükûmetimiz bu tip uyarıları hiç dikkate almadı. Şu anda horlamakla meşguller. Aman parmaklarınızın ucuna basarak yürüyün, uyanmasınlar…
Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlarımız boş durmadılar. Son olarak Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla 6 ton kuru kayısı satın alınarak, çiftçimizin cebine para girmiş oldu. Şimdi bu kuru kayısılar Eskişehir’deki Halk Ekmek büfelerinde satışa çıkartılıyor. Fiyatlar makul ve kayısılar tamamen organik.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ve Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ederiz. Sayelerinde devlet neymiş hatırladık…
 
Kamyona kızan yok, şoför uyumuş
Çok iyi hatırlıyorum; 1999 depreminden sonra dönemin İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Olay kader diye geçiştirilemez” diyerek dönemin hükûmetini eleştirmişti. Şu kaderin oyununa bakın ki o günün hükûmetinde yer alan 3 partinin üçü de, Cumhur İttifakının içinde. Aradan 23 yıl geçtikten sonra memlekette bir arpa boyu yol almadığımızı görüyoruz. Depremzedeler yine çaresiz ve yine “Nerede bu devlet?” diyor.
Şimdi buradan yola çıkarak kimse, kimseyi devlet düşmanlığıyla suçlamasın. Devlet kocaman bir kamyona benzer. Hükûmet de onun şoförüdür. “Bizim mahalleye devlet gelmedi” diyenler elbette kendi kendisine hareket etmedi diye kamyonları eleştirmiyor. O kamyonun uyuyan şoförünü eleştiriyor.
 
Büyükşehir on binlerin umudu oldu
Büyükşehir Belediyesi Aşevi, açlık sınırını zorlayan ekonomik krizden dolayı, yaptığı yemek yardımlarını artırdı. Genellikle Ramazan aylarında hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı yardımlarda gözle görülür bir artış olur.
Son olarak Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Ekonomik şartların ağırlaştığı bu dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sayısı da artıyor. Hizmete başladığı günden bugüne on binlerce yurttaşımıza yardım elini uzatan Aşevimize, sizler de bağışlarınızla destek olabilirsiniz” paylaşımında bulundu.
Elbette AK Parti iktidarı “Giderayak şu yardımları da engelleyelim” demezse. Çünkü hatırlayacaksınız, son olarak Nisan 2020’de Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyelerimizin topladığı yardım paraları da “Asrın en büyük İçişleri Bakanlığı” tarafından bloke olmuştu. Hayırsever Müslümanların verdiği yardım paraları kuş olup hükûmetimizin kontrolündeki hazineye konmuştu. Çok merak ediyorum; o paralar belediyelerimizin hesaplarına geri ödendi mi? Ya da hayırsever vatandaşlarıma geri verildi mi? Yoksa üzerine bir bardak su mu içmemiz gerekiyor?
Boş konuşup kesesini dolduranlar bir yana, fakir – fukara için çalışanlar bir yana. Büyükşehir yetkilileri sayelerinde pek çok eve sıcak yemek giriyor. 21’inci yüzyılda yatağa aç girenlere sebep olanlar utansın.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi