İzzet Erdoğan açıkladı: Transfer cezası...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İzzet Erdoğan açıkladı: Transfer cezası...
A
a

Eskişehirspor Antalya’da devre arası hazırlık kampına devam ederken takımla birlikte bulunan Sportif Direktör İzzet Erdoğan, özellikle FIFA’daki dosyalarla ilgili yaptığı açıklamalarla taraftarın ve camianın yüreğine su serpti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Sportif Direktör İzzet Erdoğan hazırlık kampıyla ve FIFA’da bekleyen dosyalarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan; “ Kampımız yaklaşık 5 gündür devam ediyor. Şehirden gelen sorulara ivedi şekilde cevap vermemiz arzulanıyor. Kulaktan duyma haberler var. Bunları netleştirmede fayda var. Öncelikle FIFA dosyaları ile ilgili bir soru geldi. Biz bugün itibarıle Toko’nun ödemesiyle birlikte 5 dosyamızı ceza probleminden uzaklaştırdık. Dosyalarımızın tamamı kapanmamış olmakla beraber ötelenmiştir. Kimi futbolcunun yüzde 50, kimi futbolcunun 3/2 alacağı ödenerek temiz yazısı alınmış, kulübümüzün eksi puan ceza alması önlenmiştir. Kalan bakiyelerde Haziran ayı sonuna bırakılmıştır” dedi.

“5 DOSYA ÇÖZÜMLENDİ”

Açıklamalarına devam eden Erdoğan, “Kulübümüzün yaklaşık 17 dosyası var. Bunun 5 tanesini şimdilik çözümledik. Kalan 12 dosyamızla ilgili bize gelen cezai bir müeyyide bulunmamaktadır. Gelen tebligat olursa da diğer 5 dosya ile nasıl ilgilenmişsek yine aynı şekilde ilgilenip, kulübümüze en ufak zarar gelmemesi şeklinde sonuçlandıracak güçteyiz. Ondan yana müsterihiz. Kabus haline gelen puan silme cezalarından kulübü uzaklaştırdık. Bir önemli soru da iki dönemlik transfer cezası. Bunun nedenide Pinto’nun alacağının ödenmemesi nedeniyle bu oyuncunun açtığı dava sonucunda bize 2 dönem transfer cezası geldi. Biz kalan bakiyeyi ödesek dahi bu cezayı kaldırma şansımız yok denecek kadar az” ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA TRANSFERİMİZ KAPALI"

Başkanımla bir çalışma yapıyoruz. Ama bu demek değildirki transferi açacağız. Şu anda bizim transferimiz kapalı, mevcut kadromuzla sezonu bitirmek hedefindeyiz. Ama bir gelişme olursa bunu deklare ederiz. Bu konuda taraftarımıza bir taahhütte bulunamayız. Mevcut şartlar geçerliliğini koruyor. Takım transfer yapma şansına haiz değil şu anda. Kulübümüz şu ana kadar 14 profesyonel futbolcusunun ödeme akdini yerine getirmiş ve TFF’ye olan itirazları bitmiş durumda. Ödemesi yapılmayan 4 futbolcumuz var. Bunlardan biri Dorukhan. Diğer 3 futbolcunun tarihleri gelmiş olup, başkanın ve yönetim kurulunun onlarla görüşmesi sonucu bir ödeme planı yapıldı
. Kendilerine bir süre verildi. O süre zarfında biz, kendilerinin kulüpte kalacaklarına inanıyoruz.

“10.4 MİLYON ÖDEME YAPTIK”

Sözlerinin sonunda taraftara da seslenen Erdoğan, “Taraftarlar şunu bilsinler. Biz hiçbir futbolcumuza alacakları konusunda indirim veya tek bir kuruş fedakarlık talebinde bulunmadık. Mevcut alacaklarının ödenmesi için bütün zorlukları aştık. Geçtiğimiz Cuma günü itibarıyla 10.4 milyon TL’lik bir ödeme yaptık. Bu ödeme futbolculara ve Aktif Banka olan ödemedir. Bizim ne Kaan’la, ne Hürriyet kardeşimizle, ne de Gökhan Siverek’le bir sorun yaşayacağımıza inanmıyorum. Pazartesi ya da en geç Salı günü bu arkadaşlarla da mutabık kalıp kampımızı gönül rızasıyla, gönül huzuruyla, sakatsız, sıkıntısız Eskişehir’e dönmek ümidindeyiz. Kalan 2 hazırlık maçını da bitirip ligin ilk maçı olan İstanbulspor maçına mental olarak, fizikman olarak hazır bir şekilde dönmek umuduyla kampımıza devam etmekteyiz” dedi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi