İspanya Kralı Juan Carlos tahtı oğluna devredecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  İspanya Kralı Juan Carlos tahtı oğluna devredecek
A
a

İspanya Kralı Juan Carlos’un tahtından feragat ederek yerini 46 yaşındaki oğlu Felipe’ye devredeceği açıklandı.

Sütiş Eskişehir

76 yaşında olan İspanya Kralı Juan Carlos’un sürpriz kararını İspanya Başbakanı Mariano Rajoy açıkladı. Rajoy, açıklamasında, “Majesteleri Kral Juan Corlos, beni, tahttan feragat edeceği ve vekalet işlemlerinin başlatılması için bilgilendirdi” şeklinde konuştu. 39 yıldır tahtta olan İspanya Kralı Juan Carlos son dönemlerde sağlık sorunları yaşıyordu. Carlos’un yerine 46 yaşındaki oğlu Felipe geçecek.

İspanya Kralı Juan Carlos ülkesi tarafından sevilen bir liderdi. 1975 yılında General Franco’nun ölümünden sonra tahtta çıktı. Kral olduktan sonra siyasi partilerin yeniden kurulmasını talep etti ve siyasi tutuklulara af çıkartılmasını destekledi. İzlediği liberal politikayla İspanya halkı tarafından sevilen bir lider oldu. Küçük kızı Prenses Cristina’nın adının yolsuzluk suçlamalarına karışmasıyla tepki almaya başlayan İspanya Kralı Juan Carlos, 2012 yılında ülke ekonomik krizin içerisindeyken fil avına çıkınca halk tarafından büyük tepki çekmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 22 Şubat 2010 tarihinde İspanya’ya düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Kral Juan Carlos tarafından kabul edilmişti.İspanya Kralı Juan Carlos’un kişisel sebeplerle tahttan feragat ettiği ifade edildi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi