Hüseyin Özcan mahkemeye katılmadı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hüseyin Özcan mahkemeye katılmadı
A
a

Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'un, DP Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan hakkında ‘Evrakta sahtecilik suçu’, ‘iftira’ ve ‘hakaret’ iddiasıyla açtığı davanın ilk mahkemesi dün gerçekleşti

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur, DP İl Başkanı Hüseyin Özcan’a açtığı davanın ilk duruşması dün görüldü. Mahkeme salonunda davacı Şenol Durur Avukatı Emre Genç ve davalı Hüseyin Özcan’ın vekili Avukat Necati Okur ile başka bir davalı Orhan Yavuzer hazır bulunurken Özcan mahkemeye katılmadı.  Sosyal medya üzerinden kamu görevlisine hakaretten ilk olarak savunması alınan Yavuzer, “O gün İstanbul’da patlama oldu ve yakınımızın şehit cenazesinden geldim. Paylaşımı gördüm ve yorum yaptım. Ama nasıl yazdım bilmiyorum. Paylaşmış da olabilirim paylaşmamış da… Çok iyi hatırlamıyorum. Pişmanım, beraatımı istiyorum” dedi. Davacı Şenol Durur ise, “Şikayetçiyim. Alenen yalan söylüyor. O tarihte patlama olmadı. Beyanı kabul etmiyorum. Paylaşımlarını bana yönelik yapmıştır. Diğer sanıklardan da şikayetçiyim” diye konuştu. 

EVRAKTA SAHTECİLİK İDDİASI
Davacı Şenol Durur’un Avukatı Emre Genç ise, savcılık tarafından birçok davanın tek dosya haline getirildiği ancak davaların ayrı olduğunu söyledi. Genç, “Karşınıza çıkmayan sanık, resmi evrakta sahtecilik suçundan, iftira ve hakaretten dava açıldı. Ancak savcılık tarafından bu davalar tek bir dosyada birleştirtilerek hakaret davası olarak önünüze sunuldu. Biz bu davaların ayrılmasını talep ediyoruz. Karşınıza çıkmayan sanık, bir mahkeme kararı üzerinde oynama yapmış, resmi evrakta sahtecilik yapılmıştır. Bunun açığa kavuşturulmasını istiyoruz. Biz sanıklardan şikayetçiyiz. Bir önceki sanığın dediği gibi o tarihte bir patlama da olmamıştır” ifadelerini kullandı. 

BEYANATLAR İNCELENSİN
Hüseyin Özcan’ın avukatı da dosyaların ayrılmasını talep ederken davalı Özcan’ın yapmış olduğu basın beyanatının ses kaydının tümüyle incelenmesini istedi. Özcan’ın vekili Avukat Necati Okur ise “Basında yer alan beyanatlar incelensin. Hiçbirinde hakaret yok. Bu beyanatların bilirkişi tarafından da incelenmesini talep ediyorum. Sanığın beyanını aldıktan sonra da savunmamızı yapacağız” dedi. Hakim bir sonraki davayı 11 Eylül 2019’a erteledi. 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi