Havacılar İnönü'ye hayran kaldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Havacılar İnönü'ye hayran kaldı
A
a

2020 Dünya Hava Oyunları'nın ev sahibi merkezlerinden biri olan İnönü, ilçeye gelen Dünya Hava Sporları Federasyonu heyetini ağırladı. İlçedeki THK Tesisleri'nin yanı sıra tarihi ve turistik yerleri de gezen heyet mensupları İnönü'ye hayran kaldı. 

Sütiş Eskişehir
Dünya Hava Sporları Federasyonu heyeti, THK İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi ile ilçede yaptıkları incelemeler sırasında İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'tan ilçenin tarihi, turistik ve kültürel yaşantısıyla ilgili bilgi aldılar. Bozkurt, dünya havacılık sporlarının sayılı merkezlerden olan İnönü ile ilgili “İlçemiz hava olayları açısından dünyada ilkler arasına girmektedir. Rüzgarın istikrarlı bir şekilde ovadan dağlara doğru esmesinden dolayı ilçemiz havacılık sporları için olmazsa olmaz olan hava akımı ile büyük bir öneme sahiptir. İlçemiz havacılık faaliyetlerinin yanı sıra dünyada çok nadir olarak rastlanan ve gözle görülebilen fay hattına sahiptir. 1. ve 2. İnönü Meydan Muharebeleri ile Türkiye tarihinde önemli bir yer tutan İnönü, Kanlıtaş Kazı Alanı’nda yapılan çalışmalar ile M.Ö. 6000’li yıllara uzanan geçmişi ile de önemli bir tarihi geçmişe sahiptir. İlçemiz bu tarihi ve turistik güzelliklerin yanı sıra doğal mağaraları ve yılın her döneminde 26 derece sabit sıcaklığa sahip doğal suyu ile de ayrı bir cazibe merkezidir” dedi. 

THK İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi ile birlikte ilçede incelemelerde bulunan heyet, tesislerin yanı sıra ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldılar. 

2020 Dünya Hava Oyunları'nı Türkiye’nin kazanmasının ardından Dünya Hava Sporları Federasyonu delegeleri ve 11 ülke, havacılık temsilcisinden oluşan 20 kişilik grup, havacılık yarışlarının bir bölümünün yapılacağı İnönü THK Tesisleri'nde incelemelerde bulundular. Heyet mensuplarına, THK İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi'nde İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, THK Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Şube Başkanı Nevzat Yalçın, THK Eğitim ve Daire Başkanı Bekir Akyüz, THK İnönü Şube Başkanı Osman Giray ve İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi Müdür Vekili Murat Bayçora eşlik etti. Heyet mensupları, incelemelerin ardından yarışmaların yapılacağı diğer noktaları ziyaret etmek amacıyla İnönü'den ayrıldı. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi