Hasan Mandal Türkiye'yi uçurur

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hasan Mandal Türkiye'yi uçurur
A
a

Eğitim konularında yaptığı çalışmalarla öne çıkan Gazeteci Abbas Güçlü, TÜBİTAK Başkanı olan Eskişehirli Prof. Dr. Hasan Mandal için “Aradığı desteği bulursa, Türkiye’yi uçurur” dedi.

Sütiş Eskişehir
Sosyal medya hesabından görevlendirmeyi değerlendiren Güçlü, “En büyük hayali, içinde yetiştiği Anadolu Üniversitesi’ne rektör olmaktı. YÖK’ün gazabına uğradı. Yıllar sonra aynı YÖK’e başkan vekili seçildi. 12 Ocak’ta Sabancı’ya rektör oldu. Dün de TÜBİTAK Başkanı. O iyi bir bilim adamı ve görev insanı. Aradığı desteği bulursa, Türkiye’yi uçurur” yorumunda bulundu.

Güler Sabancı'dan Mandal açıklaması

Öte yandan, Sabancı Üniversitesi Rektörü olan Mandal'ın TÜBİTAK Başkanı olarak atanmasının ardından Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da bir açıklama yaptı.

Sabancı, şunları söyledi:
“Ülkemizde bilim denince, bilimsel araştırma için doğru bir lider, bir isim arandığında akla ilk Sabancı Üniversitesinin gelmesi tesadüf değildir. Üniversitemizin akademik kadroları ve uluslararası başarıları ortadadır. Bilindiği üzere, Kurucu Rektörümüz merhum Tosun Terzioğlu da TÜBİTAK Başkanlığı ardından üniversitemizin kuruluşunda bizimleydi. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal da 2011 yılından itibaren üniversitemizde araştırmadan sorumlu rektör yardımcısı olarak görev yaptı. YÖK görevi ardından ise tekrar üniversitesine dönerek rektörlüğü devralmıştı. Sabancı Üniversitesi Rektörünün TÜBİTAK Başkanlığına atanması ülkemiz adına çok sevindirici bir karardır, büyük onur duyuyorum. Kendisine, üniversitemiz adına yeni görevinde üstün başarılar diliyorum.”
 

Hasan Mandal Kimdir?


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
goll 24 Şubat 2018 19:47

bozacının şahidide şıracı derler çok gördük uçuranları küme düşürdüler hep

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi