Gençlerimiz uyanık olsun

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gençlerimiz uyanık olsun
A
a

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Vilayet Meydanı’nda program düzenlendi. AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, gençlere seslenerek, “FETÖ gayretinden vazgeçmiş değildir. Sosyal Medya’dan çalışma başlatmıştır. Gençlerimiz uyanık olmak zorundadır” dedi. Protokol konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajı verildi

Sütiş Eskişehir
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üçüncü yılında 251 şehit ve 2 bin 193 gazi tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Vali Özdemir Çakacak, AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, askeri erkan,  AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe başkanları, Gençlik Kolları Başkanı, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, MHP ilçe teşkilatları, BBP’li yöneticiler, siyasi partilerin ilçe belediye başkanları,  Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da gerçekleştirdiği konuşma Eskişehir’deki Vilayet Meydanı’nda kurulan led ekranlardan canlı olarak takip edildi.  Tören başlamadan önce Odunpazarı Dernekler Platformu mehter takımı konser verdi. Alanları dolduran vatandaşlar ‘Ne Mutlu Türküm Diyene, şehitler ölmez vatan bölünmez, Hepimiz Ömer Halisdemir’iz sloganları attı.  Daha sonra Eskişehir’de protokol konuşmalarına geçildi. 

KARŞIMIZDA KİMSE DURAMAZ
BBP İl Başkanı Şaban Bozbal, Bizim vazgeçecek ne bir çakıl taşımız ne bir taşımız vardır. Bizim karşımızda kimse duramaz.” dedi. MHP İl Başkanı İsmail Candemir şöyle konuştu: “Türk Devletinin işgali Türk demokrasinin hançerlenmesini unutmadık unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi demokrasiye pranga vurulmak istenmiştir. Hain Terör Örgütü Türk milletine silahları doğrultmuştur. Birçok noktayı hedef almış. Helikopterden bombalar yağdırmıştır. Hiçbir ihanet odağı, ayağa kalkan milli ruh karşısında duramamıştır. Türk Milleti yenilmemiştir. Vatan söz konusu olduğunda Türk Milleti için geri teferruattır. Türk milleti FETÖ’ye karşı sağlam bir irade göstermiştir. Kalkışma gecesi bir gecede bastırılmıştır.” 

TARİHE DAMGA VURDUK
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ise, “Milletimiz yazdığı kahramanlık destanı ile tarihe damga vurmuştur. Tankların önüne yatan halkımız birlik ve beraberlik eşsiz örneğini göstermiştir. Darbeci kurşunlarına siper olan vatandaşlarımız, ülkemiz her zaman olduğu gibi zorlu bir sınavdan alnının akıyla çıkmıştır. Bizler Türk milleti olarak tarihin her döneminde vatan uğruna istiklal mücadelesinden vazgeçmedik. Gurur ve aşkla yeni nesillerimiz kararlı duruşu her alanda sergiliyorlar. Ülkemizin bekası için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Şer odaklarına karşı milli birlik ve duruşumuzu tekrar sergiliyoruz. 15 Temmuz gecesi kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Aziz şehitlerimizin hatırasını her zaman yaşatacağız. Rabbimiz bize böyle günler bir daha yaşatmasın” ifadelerine yer verdi. 

MİLLETİN YANINDAYIZ
MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak: “MHP milletinin yanında yer almıştır. Bu necip millet bundan sonra daha dikkatli olmalıdır. 251 vatan evladımızın şehit olduğu 15 Temmuz sonrası kurduğumuz birliği perçinlemiş bulunmaktayız.

15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ!
AK Parti MKYK Üyesi Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, “15 Temmuz bağımsızlığın adıdır. Bu destanı kim yazdı? Yunus Emre’nin evlatları, Hasan Polatkan’ın evlatları sizler yazdınız. Bağımsızlığın ve demokrasinin kıymetini biz Eskişehirliler çok iyi biliriz. Mustafa Kemal’in önderliğinde bu bağımsızlığımızı kazandık. Bu vatan bizimdir. Bu vatan ilelebet de bizim kalacaktır. İşte 15 Temmuz bunun kanıtıdır. Vatan söz konusu olunca bir oluruz, diri oluruz, ,iri oluruz hep birlikte Türkiye oluruz. 3 yıl önce hain kalkışmanın olduğunda İl Başkanlığı’nın kapısından ilk giren kişiydim. Bugün yine sizlerle beraberiz. Biz 15 Temmuz’da vatanımıza sahip çıktık vatan namustur namusumuza sahip çıktık. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte vatan nedir bir kez daha gösterdi bu millet. Bizler 15 Temmuz’u unutmayacağız unutturmayacağız”  diye konuştu.

GENÇLERE TAVSİYELER
AK Parti Milletvekili Nabi Avcı gençlere tavsiyelerde bulundu. Avcı, “Gençler için birkaç şey söylemek istiyorum. Başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir tanesi 15 Temmuz’da hatırlatıyorum. Bu meydan tarihi bir meydandır. Bu bina tarihi bir binadır. Bu balkon tarihi balkondur. Bundan 59 sene evvel 26 Mayıs 1960’da bu balkondan o zaman ki başbakanımız Adnan Menderes konuşma yaptı. O konuşmanın çok önemli olan son bölümü bir sonraki gün gerçekleşecek darbe nedeniyle mikrofonunun kablosu kesilerek erken seçim haberi yayınlanamadı. Bu balkondan Başbakan konuşma yaptı kablolar kesildi konuşması engellendi. Ertesi gün 27 Mayıs darbesi oldu. Menderes ve arkadaşlarıyla ilgili iftarlar başlatıldı. Gençler bu balkonu ve o balkondan konuşmasına fırsat verilmeyen Adnan Menderes’i unutmayın. FETÖ örgütü kökleri Türkiye’de değildir. Pek çok yabancı istihbarat örgütlerinin bir uluslararası fitne fesat örgütüdür. FETÖ gayretinden vazgeçmiş değildir. Sosyal Medya’dan çalışma başlatmıştır. Gençlerimiz uyanık olmak zorundadır. Anadolu Üniversitesi çalışma başlattı. Çok esaslı bir bilimsel çalışma başlattı. FETÖ’nün fitne fesat faaliyetlerine devam ettiğini unutmayın” diye konuştu. 

KARDEŞLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ
Vali Özdemir Çakacak meydanı dolduran binlerce vatandaşa hitap etti. Çakacak, “15 Temmuz 2016’da FETÖ eliyle darbe girişimi adı altında sinsi planlı kanlı bir işgal girişime maruz kaldık. 15 Temmuz gecesini Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde bağımsızlığımız için sokaklara meydanlara havalimanlarına çıkan aziz milletimiz kanunsuz emre uymayan silahlı kuvvetlerimizin şerefli erleriyle polisimizle şanslı bir diriliş destanına çevirdi. Ay yıldızlı bayraklarımızla birlik ve beraberlik ruhuyla en anlamlı cevabı bir kez daha vermiş oluyoruz. Değerli kardeşlerim bu coğrafyada var olabilmenin güçlü olabilmenin temel şartı birlik ve kardeşliği korumaktır. Ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışmak zorundayız. Bir olma iri olma diri olma günüdür. Bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi gazilerimizi 15 Temmuz gecesini şanlı bir tarih gecesine çeviren şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.  Konuşmaların ardından program kalkışma gecesini anlatan sinevizyon gösterisi ve sevilen ses sanatçısı Mithat Körler’in konseri ile devam etti.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi