Eskişehirsporlulardan ilk tepki geldi: Sert açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirsporlulardan ilk tepki geldi: Sert açıklama
A
a

Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e saldırmıştı. Bu saldırı sonrasında TFF, maçların süresiz ertelenmesine karar verdi Eskişehirspor Taraftarlar Birliği de maçların süresiz ertelenmesine sert çıktı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği, maçların süresiz ertelenmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “İş bilmez TFF eli ayağına dolaşmış ne yapacağını şaşırmış ligleri iptal etmiş bu karar hakeme saldırıdan daha vahim ve acıdır” denildi. 

İş bilmez TFF

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ankaragücü-Rizespor maçında yaşanan olaylar tabi ki Türk futbolu adına tasvip edilmez ancak liglere ara verilmesi sonucunda yaşanacak mağduriyetler hakkında da bilgilendirme yapmamız gerekmektedir. İş bilmez TFF eli ayağına dolaşmış ne yapacağını şaşırmış ligleri iptal etmiş bu karar hakeme saldırıdan daha vahim ve acıdır. Türk futbolunu ne kadar saçma insanların yönettiği artık göz ardı edilememektedir. Liglere geç başladık. Sürekli yönetmelik değiştirildi. Liglere verilen arada kulüpler artan masraflarında TFF sorumlu tutulmalıdır. Türk futbolunu sadece ceza vererek yönetmeye çalışmak çapsızlıktır.”

Büyükekşi istifa etmelidir

“Eskişehirspor’umuz formunu yakalamış yenilgisiz şampiyonluğa giderken bundan sonra olası olumsuz sonuçlardan TFF sorumludur. Bu ligleri yönetme becerisi olmayan sürekli Türk futbolu krizlerle bahislerle anılan bir ortamda Mehmet Büyükekşi derhal istifa etmelidir. Ankaragücü başkanının verdiği tepkiyi dünya gündemine kendi kendimize duyar kasmak için taşıdık. Bu ülkede çok daha fazlaları defalarca yaşandı. Kocaman camiaların kaderi böyle birkaç hakemin düdüğüne bağlanamaz. Dermansız sıkıntılar içerisinde boğuşan kulüpler, mağduriyet yaşayanlar kendi hakkını böyle aramaya çalışır.”

Futbol konuşacak halimiz yok

Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğrayan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e destek olmak amacıyla tüm Süper Lig ve 1. Lig hakemleri, Meler'in Ankara'da tedavi gördüğü hastaneye geldi. Hakemler adında Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan basın açıklaması yaptı.

Futbol düşünecek halimiz yok

Yaşananlardan dolayı söyleyecek hiçbir şeyin kalmadığını vurgulayan FIFA kokartlı hakem Arda Kardeşler, "Tüm hakemler olarak toplandık. Federasyonumuz ve Merkez Hakem Kurulu, yaşanan olayın arkasından alacağımız her kararda bizi destekleyeceklerini belirterek, tüm ligleri ertelediler. Ancak şu an zaten hakemlik ve futbol konuşacak veya düşünecek halimiz yok. Şu anki tek önceliğimiz arkadaşımız Halil Umut Meler'in sağlığına ve ailesine bir an önce kavuşması. Halil Umut Meler'in yanındayız. Bundan sonra kendisi sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak bir araya gelerek, kendisiyle birlikte geleceğimiz ve kariyerimiz ile ilgili vereceğimiz kararı herkese açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Şiddet sarmalı oluştu

Tecrübeli hakem Mete Kalkavan ise "Tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçekliği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmasının sebebi üzerlerine atılan iftiralardan korkmaları değil, mesleklerine olan saygılarıdır. Bugün daha net görülmüştür ki mesleğimize duyduğumuz saygı resmen bize karşı şiddet sarmalına dönüşmüştür. Bugün önceliğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması ve ailesine ulaşmasıdır. Yukarıda bahsettiğim sürdürülemez ortamın çözümü için atılacak adımların özellikle takipçisi ve mücadelecisi olacağız” dedi. 
 

Eskişehirspor’dan kınama açıklaması

Eskişehirspor Kulübü, Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu saldırının ardından açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası meydana gelen olaylar nedeniyle derin bir üzüntü içindeyiz. Bu tatsız olaylar neticesinde Halil Umut Meler başta olmak üzere tüm spor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz. Hiçbir koşul altında hoş görülmeyecek olan bu tür olayları şiddetle kınıyor ve karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Sporun barışçıl ortamından uzaklaşan bu tür davranışların sporun ruhuna zarar verdiğini ve toplumumuzu ayrıştıracağını bir kez daha vurgulamak isteriz. Bu gibi tatsız olayların bir daha yaşanmamasını ve sporun fair-play ruhuyla yaşatılması adına tüm paydaşları daha duyarlı olmaya ve sorumluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.”

Anadolu Üniversitesi: Kabul edilemez

Anadolu Üniversitesi Kulübü, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Karşılaşmanın sonunda yaşanan olayları büyük bir üzüntü ve endişeyle takip ettik. Sporun ruhuna ve Türk futboluna zarar veren bu tarz olayların kabul edilemez olduğunu düşünüyor, karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’e yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Halil Umut Meler başta olmak üzere karşılamada görev alan hakemlere, ailelerine ve hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi. 

Faruk Koca tutuklandı

Hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayı ile ilgili Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile beraber toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Daha sonrasında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı. Faruk Koca ve diğer 2 kişi, Ankara Batı Adliyesi'nden çıkarılarak Sincan Cezaevi'ne sevk edildi. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi