Eskişehirsporlu Kayacan'dan dobra dobra!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirsporlu Kayacan'dan dobra dobra!
A
a

Eskişehirspor'un kalecisi Kayacan Erdoğan, kulübün dergisine konuştu. Kayacan'ın Eskişehirspor ve Eskişehir için dedikleri gündem yaratacak cisnten.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'un kalesini koruya Kayacan Erdoğan, kulübün dergisine açıklamalarda bulundu. Kayacan ile yapılan röportajda en dikkat çeken bölüm ise altyapıdan gelen futbolcular hakkında söyledikleriydi. Kayacan Erdoğan, “Nedendir bilmiyorum ama Eskişehir çocuğuna ne yazık ki güvenilmiyor. Yasaklar olmasaydı bu takımda oynamam gerçekten zordu.” dedi.

ALT YAPIDA FUTBOLA BAŞLADIĞINDA NASIL BİR HEYECAN YAŞADIN?

Aslında benim futbola başlamam tamamen şans eseri oldu. Benim abim Şekerspor tesislerinde arkadaşlarıyla maç yaparken hocası beğeniyor ve abim Şekerspor'da oynamaya başladı. Bende onun maçlarını izlemeye gidiyordum. Şekerspor'un antrenörü benim fiziğimi beğenmiş, beni takıma çağırdı ve futbol hayatıma öyle başladım. Baktım bende yetenek var ve devam ettim. Hoca hatta bir gün sen futbola ağırlık ver, senin kafan çalışmıyor dedi.":)" İlk zamanlar boyumdan ve fiziğimden dolayı Şekerspor'da forvet olarak oynamaya başladım. Bir arkadaşımız gelmemişti, kaleci açığımız vardı, beni kaleye aldılar. Bende koşmaktan daha iyidir diyerek kaleye geçtim. Geçiş o geçiş o gün bugündür kalecilik yapıyorum.

PROFESYONEL FUTBOLCULUK HAYATINDA OYNADIĞIN İLK MAÇINI HATIRLIYOR MUSUN?

Süper Lig'e çıktığımız ilk sene 2009-2010 sezonunda Gaziantepspor ile oynadığımız maçtı. 1-1 biten maçta çok iyi bir maç çıkarmıştım.

TAKIM İÇİNDE EN İYİ ANLAŞTIĞIN TAKIM ARKADAŞIN KİM?

Geçen sene tek görüştüğüm arkadaşım Boffin’di. Tabi Kaan Kanak olsun diğer arkadaşlarım olsun hepsiyle görüşüyordum. Ama dertlerimi anlatabildiğim, birlikte bir şeyler yapabildiğim Boffin vardı. Şu an bütün takım içinde birlik ve beraberlik içindeyiz. Hepsiyle çok iyi anlaşıyorum.

İLK HAFTALARDA BİRAZ TEDİRGİNLİK VARDI KALEDE. BUNUN NEDENİ SENCE NEYDİ?

Yaşım 29-30. Öncelikle bu durumun tecrübesizlik ile alakası yok. Ben futbola Eskişehirspor'da başladım ama başka takımda da oynayarak şampiyonluk yaşadım. Ama koruduğun kale Eskişehirspor'un kalesi, ne olursa olsun her zaman üstünde bir baskı varsa, Eskişehirspor'un kalesindeyken 2 çuval daha at üstüne. Onun için bu baskıyı atmak için bana 3-5 maç gerekiyordu. Allaha şükür taraftarımız ve hocalarımız sayesinde onu da üzerimden attım. Daha iyi oldum, inşallah bu yolda da böyle devam ederim.

GERÇEKLEŞTİRMEYİ SEVDİĞİN VE BAŞARAMADIĞIN/BAŞARDIĞIN BİR HAYALİN VAR MI?

Kayserispor'a gittiğimde benim Eskişehirspor'dan ayrılışım biraz hayal kırıklığı oldu. Eski yönetim tarafından kadro dışı bırakılmıştım. Ben ayrılırken yeni stadyum
yeni yapılıyor, temelleri daha yeni atılıyordu. Buradan ayrılırken bu stadda oynayacağım Eskişehirspor'umuzun kalesini koruyacağım dedim. Allah'ıma da hamdolsun o
günü gösterdi ve stadda oynamayı nasip etti.

TFF 1. LİG İLE SÜPER LİG ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Süper Lig biraz daha teknik oyunculardan kurulu ama TFF lig'i biraz daha güç ve mücadele gerektiren bir lig, Süper Lig bizim ligimize göre daha kolay birlik.

BU SENE SENİ KALEDE EN ÇOK ZORLAYAN OYUNCULAR?

Çaykur Rizespor'daki Leonard Kweuke, Adanaspor'da oynayan Bahattin Köse, birde Ümraniyespor maçında forvetler demeyim de takım olarak son 35 dakika 10 kişi
kaldıktan sonra çok zorladılar. 

ESKİŞEHİRSPOR ALT YAPISINI GELİŞTİRMEK İÇİN SENCE NELER YAPILMALIDIR?

Eskişehirspor'un alt yapısından sağlam bir şekilde verim almak istiyorsak, ilk önce tesisleşmeye gidilmesi gerekiyor. O da zaten kademe kademe oluyor. Mesela şu anda
yapay bir çim sahamız var ama onun bence şu anda daha fazla olması gerekiyor. Futbolcuların üzerinde biraz daha baskılı olmak gerekiyor. Futbolcu olmak isteyen yetenekleriyle, duruşuyla, antrenmanlara gelip gidişiyle zaten kendini belli eder. Onların üstünde biraz daha fazla durmak gerekiyor. Şu an görüyorum ki Faruk hocamızda bunu iyi bir şekilde gerçekleştiriyor.

"KOCA BİR ŞEHRİN KALESİ SANA EMANET"

Nedendir bilmiyorum ama Eskişehir çocuğuna ne yazık ki güvenilmiyor mu desem, yoksa başka bir şekilde ifade mi etsem bilemiyorum ama. Yaşanılan bu sıkıntıların benim için en büyük artısı takıma ilk ll'de oynama imkânı bulmam oldu. Eğer birtakımyasaklar olmasaydı benim bu takımda oynamam gerçekten çok zordu. Bu sadece benim için değil geçmişten gelen arkadaşlar içinde ne yazık ki bu hep böyleydi. Üstünde durulduğu zaman bazı şeyleri başarmak daha kolay oluyor.

ÇOCUKLUKTAN BERİ KALECİ OLARAK İDOLÜN KİMDİR? KİMİ ÖRNEK ALIRSIN?

2006 yılında profesyonel olduğum zaman kalemizi Sefer Hakan Olgun koruyordu. Ben onunla birlikte büyüdüm, oda arkadaşımdı. O bana yol gösterdi. Arkasından Vanja Ivesa geldi Eskişehirspor'a onun bana gösterdikleriyle devam ettim. Ondan sonra birçok tecrübeli kaleciler ile birlikte çalıştım. Hakan Arıkan, Serdar Kulbilge onlardan bir şeyler öğrenmeye çalıştım, onların yolunda ilerlemeye çalıştım.

SORU - CEVAP

En çok hangi yemeği seversin?

Patates yemeğini severim.

Fobilerin nelerdir?

Aslında çekindiğim, sevmediğim şeyler yoktur. Ama mesela pelüş oyuncaklardan irkilirim. Mandalina, portakal, limon çekirdeklerine dokunamamak gibi huylarım vardır.

Hobilerin nelerdir?

Playstation oynamayı severim. Gece yatmadan önce kitap okurum. Bir de sinemaya gitmeyi çok severim, eşimle birlikte zaman geçirmeyi seviyorum. 

Boş zamanlarında ne yapmayı seversin?

Tesis içerisindeki boş zamanlarımızda arkadaşlarımızla birlikte kâğıt oynayarak, okey oynayarak, tavla oynayarak vakit geçirmeyi seviyorum. 

En Disiplinlisi

Semih Güler

En Neşelisi

Chikeluba Ofoedu

En içine Kapanığı

Mehmet Özcan

En iyi Giyineni

Kaan Kanak, Jerry Akaminko, Chikeluba Ofoedu

En Hırslısı

Hürriyet Gücer
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi