Eskişehirspor'un kurtuluşu için o ismi örnek gösterdi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'un kurtuluşu için o ismi örnek gösterdi...
A
a

Eskişehirspor'un amatör lige düşmesinden sonra camiada "Eskişehirspor nasıl kurtulur?" sorusu sorulurken Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca kulübün mevcut durumunu ve gelecek planı hakkında konuştu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca, ComTV Youtube kanalının Sen Sen Ol programında önemli açıklamalarda bulundu. Koca, “Biz görevden kaçmayız, arkamızı dönüp gitmeyiz. Eskişehirspor’u ortada bırakmayız. Eskişehirspor’u daha iyi koşullarda yönetecek bir aday varsa da onun yanında oluruz” dedi. 

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARININ SESİYİZ

“Biz iyi gün çok görmedik. Daha çok kederli günler gördük. O günlerden bu günlere Süper Lig’de, Avrupa kupalarında, milli maçlarda tribün liderliği yaptım. Geçmiş dönemde başkan vekili göreviyle Eskişehirspor yönetimine girdim. Şu an Eskişehirspor’un başkanı olarak onur ve gurur duyuyorum. Biz taraftarın sesiyiz. Eskişehirspor’un gerçek sahibi taraftardır. Biz taraftarlarımızla beraber şu an Eskişehirspor’un yönetim pozisyonundayız. Layık bir şekilde de yönetmeye çalışıyoruz.”

UYUM SORUNU YAŞADIK

“Kulübün başkanı olduğumda takımımız 10 puandaydı. İlk devre çok az puan topladık. Son 15 maçta transferlerimizi oynatabildik. Daha çok puan almalıydık. Hakem hataları oldu, takımın uyum süreci oldu. Devre arası yapılan transferlerin uyumu daha zor oluyor. Bu kadroyu sezon başı kursaydık takımımız Play-Off oynardı. Bir üst lige çıkacak bir takım kurduk aslında. Tüm ekonomik zorluklara rağmen yaptığımız tüm transferleri peşinatlarını hemen ödedik. Borç bırakmadık.”
 

ESKİŞEHİR SAHİPSİZ BIRAKTI

“Şimdi seçim sürecindeyiz. Adaylar onu yaparız bunu yaparız diyorlar ama Eskişehirspor 54 gün başkansız kaldı. Eskişehirspor 4 sezondur peş peşe küme düşüyor. Hiçbir zaman çıkıp da almadılar takımı… Bizim aldığımız bazı sözler var. Bakanımız burada Eskişehir ve Eskişehirspor için büyük bir şans. Eskişehir, Eskişehirspor’u sahipsiz bıraktı.”

 
KULÜBÜN GELİRİ YOK

“300 milyon TL’ye yakın borcumuz var. Kapatılabilme ihtimali vardır. Bunun yöntemleri bizde. Taraftarımızın desteği yeterince var ama futbol endüstriyel artık. Sponsorlarla yürüyorsunuz. Sponsorluklardan gelecek paralarda borcumuzu halledebiliriz. Borç kağıt üzerinde 300 Milyon TL ama Eskişehirspor’un borcu 300 Milyon değildi şu anda. İsim sponsorluğu konusunda biz de zamanında Eskişehirspor’un isminin önüne sponsor gelmesin demişizdir ama şu anda Eskişehirspor’un geliri yok. Gelirler temlikli. Kulübün önüne birkaç yıllık isim sponsorluğu alabiliriz.

BİR HAKSIZLIK VAR

“Aldığımız futbolcular karakterli futbolcu. 20 futbolcudan birkaç tane hata yapmış olabiliriz. Küme düşme stresi yaşandı. Tam stresin ortasına geldiler. Spor Bakanımız ve TFF başkanımız ile görüştüm. 3. Lig’de 3 tane grup var. Bizim gruptan, 3 diğer gruptan 2, diğer gruptan ise 1 takım düşüyor. Burada bir haksızlık var. Bunu dile getirdik. Bununla alakalı bir cevap gelecek. İnşallah küme düşme kalkar. Bir alt lige düşersek de anında hemen reaksiyonla 3. Lige çıkarız müzemizde bir kupa daha olur.”

 
HER ZAMAN ESKİŞEHİRSPOR’UN HAKKINI GÖZETTİK

Siyasi parti meclis üyesiyken Eskişehirspor’un başkanı olmak doğru mu? Sorusu üzerine Koca, “2019’da meclis üyesi olurken tribün lideriydim. Biz mecliste, siyasette Eskişehirspor’un haklarını gözettik.
 

ESKİŞEHİRSPOR SİYASET ÜSTÜDÜR

Altyapımızda 400 tane sporcumuz var. Altyapıda barınacak, konaklayacak bir imkanımız yoktu. Daha önceki altyapı binamız depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkılmıştı. Spor Bakanımızı siyasetin bize verdiği durumla Eskişehir’e getirdik. 100 Milyon’luk bir altyapı tesisi yapılıyor. Kasım ayında teslim olacak. Son model otel konseptinde olacak. 2 adet de kapalı halı saha olacak. Bunlar devletimizin, hükümetimizin bize sağladığı avantajlar. Eleştiriler olabilir. Biz her kesimden insanlarla beraberiz. Malum parti hariç bütün partilerle kol kola girdik ‘Eskişehir sen çok yaşa’ dedik. Her zaman söylerim Eskişehirspor bizim için siyaset üstüdür.

İNŞALLAH UNAKITAN GİBİ ESKİŞEHİR’İN ABİSİ OLUR

“Enerji Bakanımızla Eskişehirspor konusunda her zaman görüşüyoruz. Ne yapılması gerekiyorsa yağacağını söyledi. Enerji Bakanımızda inşallah rahmetli Unakıtan gibi Eskişehir’in abisi olur.”

 
 
 
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatan candır 23 Mayıs 2023 19:52

Takımın geldi hale baj dilenir gibi es-es düştüğü yerden kalkmasını bilir dilenerek değil hakkıyla

5 3 Cevap Yaz
no name

kesınlıkle haklısın sampıyonluk ıcın bıle sosyal medyada k unakıtan cıkardı yazıyorlar keske olmasaydı

2 1
Mehmet 23 Mayıs 2023 16:01

Allah rahmet eylesin onun sayesinde süper ligi gördük inşallah öyle bir sevdalı çıkar

6 5 Cevap Yaz
sevdalı

halil mesut gelir aynı filmi seyrederiz.bizdeki şakşakçı tayfasını bitirmek lazım.

1 6
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi