Eskişehirspor'un kader günü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'un kader günü!
A
a

Eskişehirspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, bugün saat 17.30’da Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016’da yapılacak.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor camiasının endişe içinde beklediği genel kurul öncesi, ortaya çıkan bir başkan adayı yok.

Yasa gereği bugün yapılacak genel kurulda başkan adayı çıkmazsa, kulüp kapanacak. Kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kulübün kaderini ise, genel kurul divan heyetinin vereceği karar belirleyecek.

BUGÜN SAAT 17.30’DA
Eskişehirspor’un ve camianın günlerdir endişe içinde beklediği kader günü geldi. 22 Kasım da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen Eskişehirspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, saat 17.30’da yapılacak.

ÇOĞUNLUK ARANMAYACAK
763 delegesi bulunan Eskişehirspor Kulübünün, bugün yapılacak genel kurulunda yeterli çoğunluk aranmayacak.

CAMİADAN ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
Başkan Sinan Özeçoğlu ve ekibinin görevi bırakma kararı almasının üzerinden geçen bir aylık süreye rağmen, ortaya henüz başkan adayının çıkmamasının yanı sıra, şehrin kulübün içinde bulunduğu tabloya duyarsız kalması da, camiayı endişelendiriyor.

KULÜP NE OLACAK?
Eskişehirspor Kulübünün kaderinin belli olacağı genel kurul öncesi ise, kafalardaki soru işareti ‘Başkan adayı çıkmazsa kulüp ne olacak?

ŞİMŞEK CEVAP VERDİ
Eskişehirspor camiasının merak ettiği bu soruya, yıllarca kulüpte yöneticilik yapmış ve son yıllarda kulüpte sicil kurulu başkanlığı görevini de yapmış olan mesut Şimşek cevap verdi.

KULÜP AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE KAPANIR
Şimşek, başkan adayının çıkmaması halinde kulübü nelerin beklediğini dile getirdi. Şimşek: “Bugün yapılacak genel kurulda başkan adayı çıkmaması halinde kulübümüz 5253 sayısı Dernekler Konunu ve 31.03.2005 tarih ve 25772 sayılı resmi gazetede yayınlanan Dernekler Yönetmeliğinin 87.maddesinin 5.paragrafına göre, Tüzük gereğince yönetim kurulunun oluşturulamaması halinde dernekler kendiliğinden sona erer.  Yani kulüp kapanır. Bunun için valiliğe, dernekler masasına veya Sulh mahkemesine gidilecek diye bir şey yok. Yönetim oluşmaması halinde acık ve net bir şekilde kulüp kapanır” dedi. 

BİR İHTİMAL DAHA VAR
Şimşek, diğer bir ihtimalin ise, genel kurul divan heyetinin vereceği karara bağlı olduğunu hatırlatarak, “Temmuz ayında yapılan genel kurulda, üçüncüsünde gerçekleşmişti. Geçmişte buna benzer genel kurullar yaşanmıştı. Yeni bir yönetim oluşmadığı taktirde, genel kurulu erteleme hakkımız yok fakat, ara verme gibi imkanımız var. Bu kararı divan heyeti verir.

SORUMLULUK YÖNETİMDE
Mevcut yönetimin de genel kurul ile birlikte görev süreci sona erer fakat, yeni seçilecek yönetime görevi devredene kadar sorumluluk onlarda olacaktır. Bu süre içinde de kulübün sahipsiz kalması söz konusu değildir” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi