Eskişehirspor'u bu şartlarda şampiyonluğa oynatmam

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'u bu şartlarda şampiyonluğa oynatmam
A
a

Eskişehirspor’da şu günlerde hayaller ve gerçekler yaşanıyor. Bir yanda transfer yasağının kaldırılmasıyla şampiyonluğa kovalayacağını belirten Teknik Patron Mustafa Özer, bir diğer yanda transfer yasağının kaldırılmasının mümkün olmadığını belirterek acı gerçekleri paylaşan Başkan Mustafa Akgören…

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören transfer yasağının kaldırılması hakkında çarpıcı açıklamada bulundu. Akgören, “Şampiyonluğu kovalamak kolay değil. Geniş kadro ve geniş bütçe lazım. Önceliğimiz FIFA’da bulunan 22 tane sorunlu dosyalarımızı çözmek. Olacaksa olsun bundan sonra de ne olacaksa olsun anlayışından çok çektik. Ben bu şartlarda şampiyonluğa oynatmam” dedi. 

O iş o kadar kolay değil
Transfer yasağı hakkında konuşan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören, “Transferi açabilirsek 5-6 tane sağlam transfer yaparak hedef kovalayabiliriz ama transferi açmak gerçekten zor. Şu an transfer yasağına neden olan dosyalarımız var ve çözemezsek yenileri de eklenecek. Şampiyonluğu kovalamak kolay bir iş değil ki. Geniş kadro ve geniş bütçeler isteyen bir iş” ifadelerine yer verdi.

Gerçekçi olmamız lazım
Akgören Radyospor’a yaptığı açıklamada ayrıca, “Seçilmişler ve atanmışlar, şehrin mülki amirleri, milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız, ticaret odamız, sanayi odamız, esnaf odalarımız birleşir ve ‘bu sene o sene’ derse biz transferi açmaya elbette varız. Ama bu kolay gözükmüyor. Biraz gerçekçi olmak lazım. Bu saydığım unsurlar bizim için şampiyon oynamaya yetecek bir bütçe oluşturursa elbette şampiyonluğa oynamak isteriz” dedi.

Enerjiyi dosyalara harcayacağız
Akgören ayrıca, “Bizim Eskişehirspor yönetimi olarak önceliğimiz FIFA’da bulunan 22 tane sorunlu dosyalarımızı çözmek. Bu sene olacaksa olsun, bundan sonra de ne olacaksa olsun anlayışından çok çektik. Süper Lig’e çıkmayı en az 3 en fazla 5 sezonda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Biz şampiyonluğa harcayacağımız enerjiyi ve paraları FIFA ve TFF’deki dosyalara harcamak niyetindeyiz.

Kısa vadede söz vermedik
Son olarak Akgören, “Biz bu sene, şu kadar bütçe ile Eskişehirspor’u Süper Lig’e çıkartmak istiyoruz. Paramız da hazır diyen birileri çıkarsa, gereğini yaparız. Biz göreve geldiğimizde kısa vadede şampiyonluk sözü vermedik. Eskişehirspor'un yere düşen imajını kurtarmak için geldik. Bu kulübü yaşatmak için varını yoğunu ortaya koyan bir yönetim kuruluyuz. Ben bu şartlar altında Eskişehirspor’u şampiyonluğa oynatamam” ifadelerine yer verdi.

Transferi açarsak şampiyonluğu kovalarız 

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer, 30 Temmuz’da yaptığı açıklamada iddialı konuşmuştu. Özer, “ Eğer biz transferi açarsak şampiyonluğa oynarız. Transferi bir an önce açmamız gerekiyor. 12-13 transfere ihtiyacımız var” demişti.

Özer iddialı konuşmuştu
Eskişehirspor’da küme düşürülmenin kaldırılmasının ardından gözler transfer yasağına çevrilmişti. Bu konu hakkında Eskişehirspor’un teknik patronu Mustafa Özer 30 Temmuz’da Radyospor’a iddialı bir açıklama yapmıştı. Özer, “Kulübün FIFA dosyaları nedeniyle transfer yasağı var. Ama yönetim bunu kaldırmak için uğraş veriyor. Eskişehirspor için her şey şimdi başlıyor. Tünelin ucundaki ışık gözüktü” ifadelerini kullanmıştı.

12-13 transfere ihtiyaç var
Ayrıca Özer’in şampiyonluğa oynarız açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Özer, “Transferi bir an önce açmamız gerekiyor. Elimizde çok yetenekli ve potansiyelli bir kadro var. Bu yetenekli isimleri, şampiyonluk kovalamış tecrübeli oyuncularla harmanlamamız gerekiyor. 12-13 transfere ihtiyacımız var. Eskişehir’de müthiş bir taraftar potansiyeli var. Transferi açarsak şampiyonluğa oynarız” dedi.

Her hoca bunu ister
Teknik Direktör Mustafa Özer’in bu iddialı açıklamalarının ardından camiada büyük bir beklenti oluşmuştu. Özer de haklı olarak kulübün önüne gelen bu fırsatın değerlendirilmesi için şehrin ileri gelenlerine çağrıda bulundu. Ancak Özer’in bu açıklamalarının ardından Başkan Mustafa Akgören, acı gerçekleri açıkladı ve transfer yasağının kaldırılmasıyla kulübe büyük bir yükün oluşacağını söyleyen Akgören, şampiyonluğun aslında hayal olduğunu belirtti.
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
altesssss 9 Ağustos 2020 11:38

basgan şimdiden ağlamaya başladın gene... mahalle takımında başkanlık yapmıyon. Koskoca sivil toplum örgütü olan Eskişehirsporu yönetiyon. orası ağlama duvarı değil. icraat makamı. yapamıyosan bırakacan ağlamayacan....inan sokaktan geçen bir insanı başgan yapsan oda senin gibi yönetir. farkınız ney ozaman. istifaaaaaa

0 1 Cevap Yaz
pompeo 6 Ağustos 2020 13:16

aglasaydin bari basgann ... kücük emrahlik sana cok yakisiyo ...

0 3 Cevap Yaz
Dik Duruş 6 Ağustos 2020 04:00

Tatar Mustafa biz yabancı değiliz birbirimizi biliriz kardeşim lütfen bırak bak bu son şans lütfen her zaman istifaya çağıran yönetimi diri kardeş hadi sole bıraksın amigo dayanismasi yapma lutfen

0 2 Cevap Yaz
Hasan Hakan İnal 5 Ağustos 2020 17:22

Eskişehir de okudum es es i her zaman takip ederim şehir çok güzel taraftar çok güzel insanı çok güzel inşallah es es itekrar eski günlerine döner. Başarılar..

1 3 Cevap Yaz
Es26 5 Ağustos 2020 16:59

Başkan sen ancak kendini kandır bu takım bütün lig boyu 10 puan bile alamaz.. Cemali ve Mete Kaan olmasa rakip kaleye bile gidemezdi bizim piranhalar. Mete kaan ve cemalide yok bu sene. Kimse kendini kandırmasın boşu boşuna. Alttan gelen gençlerden öyle aman aman yaratıcılıkta yetenekte bi futbolcu yok. Sadece mücadele ediyolar rakibi ısırıyolar. Topu ayağına aldımı ayağına topu yakıştıran, adam eksilten, metrik ara topu atabilen bir tane oyuncu yok takımda. Hiç kandırma milleti başkan transfer açılmazsa günden güne yok oluruz.Spor toto 2.ligde bile tutunamaz bu oyuncu grubu...

1 11 Cevap Yaz
Hayirlisi 5 Ağustos 2020 16:57

transfer yasağı denilince aklıma kaan ay başkan geldi.onu arayacağımız aklımın ucuna bile gelmezdi.en azından transferi açmıştı.

1 7 Cevap Yaz
Kırmızı siyah 5 Ağustos 2020 15:58

Başkan bırak süper lige çkkmayı , bu kulüp küme düşmesin yeter. Geçen sene küme düştük. Üstüne giden futbolcular oldu. Hal böyle iken bu sene mucize mi bekliyorsun. Şehir in ileri gelenleri vb. yeterli destek yok.Gariban vatandaştan daha ne bekliyorsun. Bu takıma varlıklı bir başkan gerekiyor. Acilen transfer yasağının kalkması gerekiyor. Aksi halde Es Es küme düşer. Tarsftar da bol bol mazeret dinler.

2 3 Cevap Yaz
Birol YILMAZ 5 Ağustos 2020 14:08

eskişehirspor yöneticileri elbetteki mesleklerinde en başarılı kişiler arasından seçilmiştir. ancak yönetim hep yüksek meblağlı yardım kampanyaları düzenliyorlar. akıl vermek gibi olmasın ama mesela kredi kartıyla aylık 50 tl 24 ay süreli ödemeli bir yardım kampanyası düzenlense 40 000 kişi bu uygulamaya katılsa aylık 2 milyon tl eder bu hesapta biriken paralarla eski alacaklar ödenirse bence eskişehirsporun bütün sorunları çözülür. eskişehirde yaşayan ve sporu seven zengin insanlar isterlerse bu kampanyaya daha yüksek miktarlarla katılırlar.ukalalık olarak görmeyin ama benimkiside bir fikir

10 3 Cevap Yaz
ahmet çarıkçı 5 Ağustos 2020 14:02

hayaller gerçekler bu yıl önce liğde kalalım sonrasına sonra bakarız.

1 6 Cevap Yaz
Es esli 5 Ağustos 2020 13:29

fifadaki dosyaları taraftar mı yaptı. İzmir deki göztepe eskişehirspor maçında takımı sahadan çeken efe o sene şampiyon olacaktık mesut hostcan halil Ünal murat diri son karga almancı Osman tatar Mustafa paralar nerede

1 6 Cevap Yaz
Amigolar Evinize 5 Ağustos 2020 13:06

Bırakın yapamayacaksınız siz kardeşim. Kulübün üstüne yük olmayın

1 8 Cevap Yaz
Hakan 5 Ağustos 2020 13:06

Bu şekilde ,minnetle kümede kalmaz EsEs e yakışmaz.Biz kendi isteğimizle 2 ligde oynayalım.Şerefimizle tekrar elbette bir gün çıkarız.Kimse kızmasın zaten bu şartlarda öteki takımların averajlarını ayarladıkları takım haline oluruz.. Gelen giden 4-5 gol atar................... Yönetimin bildiği başka bir şey varsa sözlerimizi geri alıyoruz.Eski yöneticiler ellerini kasalarına atları gerekir. 5-10 milyoncuk versinler.

1 5 Cevap Yaz
2626 5 Ağustos 2020 13:00

Elde oyuncu yok.Transfer yapılmazsa kümede kalması zor.Hatta her maç 4-5 gol yer ..sezan sonu gelmeden 3-4 puanla küme düşer.Eldeki oyuncuların bir kısmı da gidiyor.

1 3 Cevap Yaz
Yeni takım şart 5 Ağustos 2020 12:32

4 sezonda amatörden süperliğe çıkılabiliyor. Yeni takım kuralım dediğimde kızan arkadaşlar halen burda mı???

2 5 Cevap Yaz
Basın sözcüsü 5 Ağustos 2020 10:33

Basın sözcümüz her şeyden bi haber kanka hoca, başkanımız günü kurtaran adam Tüm plan düşmemiz yönünde idi satarız üç beş adam alırız parayı yağmasakta gürleriz modundaydı düşme kalkınca takke düştü kel göründü

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi